بیماری میوکیمیا یا پرش پلک چشم چیست
بیماری میوکیمیا یا پرش پلک چشم چیست و چگونه درمان می شود؟
آیا تا به حال شاهد لرزش یا پرش غیر ارادی چشمان خود بوده اید؟ در چنین وضعیتی ممکن است شما بیماری میوکیمیا یا پرش پلک چشم را تجربه کرده باشید. در این اختلال معمولاً پلک پایین چشم تحت تاثیر قرار می گیرد. با این حال ممکن است پلک بالایی دچار انقباض شود. انقباضات پلک بالای چشم اگرچه در اکثر مواقع ضرر چندانی برای چشم ندارند اما ممکن است نشان دهنده یک بیماری عصبی باشند.
اگر شما هم علائم پرش پلک را در چشمان خود تجربه کرده اید؛ بهتر است به اپتومتریست مراجعه کنید. در این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر معرفی علائم، دلایل و روش درمان این بیماری؛ شما را با بهترین پزشک متخصص چشم برای درمان مشکلات چشمی آشنا کنیم.

بیماری میوکیمیا یا پرش پلک چشم چیست
دلایل پرش پلک چشم چیست؟
اغلب بیماری هایی که برای چشم انسان اتفاق می افتند دارای علت خاصی هستند. بررسی علل بیماری میوکیمیا کمک می کند تا بیماران بهتر بتوانند برای درمان و پیشگیری از این بیماری اقدام کنند. علت های شایع بیماری میوکیمیا یا پرش پلک عبارت هستند از:
1. استرس و کمبود خواب: استرس همراه با کمبود خواب به عنوان علل اصلی این بیماری در چشم شناخته می شوند. تا زمانی که استرس و کمبود خواب رفع نشود؛ ممکن است بیمار با تکان خوردن غیر ارادی پلک همراه باشد.
2. رژیم غذایی نامناسب: مصرف بیش از حد کافئین و دریافت نکردن مواد مغذی مانند منیزیم به اندازه کافی می تواند باعث پرش پلک چشم شود. بنابراین بهتر است در برنامه غذایی از موادی که حاوی ویتامین و مواد مغذی هستند؛ بیشتر استفاده شود.
3. بیماری خشکی چشم: خشکی چشم از بیماری های شایع چشمی است که معمولاً در افراد میانسال و کسانی که از تجهیزات هوشمند برای ساعت های طولانی استفاده می کنند؛ اتفاق می افتد.
متاسفانه این بیماری موجب انقباضات چشمی و پرش پلک می شود. کسانی که از این بیماری رنج می برند؛ باید هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنند تا دچار مشکل زخم قرنیه نشوند.
4. حساسیت یا آلرژی: متاسفانه بسیاری از کسانی که دچار آلرژی چشمی می شوند؛ با علائمی مانند خارش، تورم، درد و…همراه هستند. این مسئله باعث می شود تا فرد دائماً چشمان خود را مالش دهد.
مالش دادن چشم ها باعث وارد شدن هیستامین به پلک چشم و پرش پلک می شود. استفاده از انواع دارو و قطره های حاوی آنتی هیستامین می تواند باعث کنترل آلرژی و جلوگیری از تکان خوردن غیر ارادی چشم شود.
5. خستگی چشم: معمولاً آن دسته از افرادی که زمان زیادی از وقت خود را صرف مشاهده صفحات دیجیتالی مانند لب تاپ، تلویزیون، تلفن همراه و…می کنند؛ به دلیل خستگی شدید و ابتلا به بیماری خشکی چشم؛ دچار پرش پلک می شوند. برای جلوگیری از پرش پلک در صورت استفاده از صفحات دیجیتالی بهتر است کارهایی مانند پلک زدن طی فواصل زمانی کوتاه و استراحت دادن به چشم ها بعد از ۲۰ دقیقه انجام شود.
چه زمانی باید برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنیم؟
بیماری میوکیمیا یا پرش پلک چشم در اغلب اوقات به خودی خود درمان می شوند. اما چنان چه شدت علائم این بیماری به گونه ای باشد که تکان خوردن های غیر ارادی به صورت مداوم در پلک اتفاق بیفتد؛ باید برای درمان به پزشک متخصص چشم مراجعه شود. ممکن است پرش پلک ناگهانی و مداوم نشان دهنده نوعی اختلال عصبی باشد و باعث آسیب به مغز شود.
کسانی که باید برای معاینه و درمان اختلال میوکیمیا به پزشک متخصص چشم مراجعه کنند باید با علائمی همراه باشند که برخی از آن ها عبارت هستند از:
• خروج ترشحات غیر طبیعی از چشم
• قرمزی و تورم چشم
• افتادگی پلک بالایی چشم
• بسته شدن کامل پلک چشم بعد از پرش ناگهانی
• ادامه پیدا کردن تکان خوردن غیر ارادی پلک برای مدت طولانی
بیماری پرش پلک چشم چگونه درمان می شود؟
پزشک متخصص بعد از تعیین علت پرش پلک چشم؛ از روش های جراحی و غیر جراحی برای درمان استفاده می کند. در صورتی که شدت علائم بیماری میوکیمیا زیاد نباشد؛ پزشک متخصص توصیه می کند تا با افزایش زمان خواب، کنترل اضطراب و مصرف کمتر مواد مخدر؛ علائم این بیماری را در چشم کنترل کنند.
اما اگر شدت بیماری پرش پلک زیاد باشد و تکان های غیر ارادی به صورت مداوم در پلک اتفاق بیافتد؛ پزشک متخصص از روش جراحی برای درمان استفاده می کند. در این جراحی برخی از ماهیچه ها و اعصاب را از پلک چشم جدا می کنند. علاوه بر جراحی؛ تزریق بوتاکس می تواند در کاهش پرش پلک اثر گذار باشد.
راه های پیشگیری از بیماری میوکیمیا
راه های متعددی می توانند به پیشگیری از بیماری پرش چشم کمک کند. از راه های پیشگیری از بیماری میوکیمیا؛ پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی، کافئین، تنباکو و کارهایی مانند مرطوب نگه داشتن چشم ها، استراحت دادن به چشم و…است. همچنین توجه داشته باشید که اگر به دلیل نداشتن خواب کافی؛ دچار اسپاسم و تکان های شدید چشمی شده اید، زمان بیشتری را برای خواب در نظر بگیرید.

بیماری میوکیمیا یا پرش پلک چشم چیست
مراجعه به پزشک
حال که با بیماری میوکیمیا و علائم آن در چشم آشنا شده اید؛ می توانید در صورت تجربه آن به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید. اگرچه روش های متعددی برای پیشگیری از این اختلال و کنترل آن وجود دارد اما؛ بهتر است برای معاینه و درمان به پزشک متخصص مراجعه شود.
دکتر رضا پورمازار متخصص و جراح بیماری های چشمی با استفاده تجهیزات پیشرفته و روش های نوین برای درمان بسیاری از بیماری های چشمی اقدام می کند. شما می توانید بعد از هماهنگی های لازم برای معاینه و درمان به ایشان مراجعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.