درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی

درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی

درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی

تومورهای بدخیم چشم یکی از شایع‌ ترین بیماری‌ ها محسوب می‌ شوند که اگر به‌ موقع بررسی و درمان نشوند، می‌ توانند آسیب‌ های جبران‌ ناپذیری به بخش‌ های دیگر چشم وارد کنند؛ بنابراین شناخت این تومورها و علائمی که در هنگام بروز ایجاد می‌ شوند، تا حد زیادی در درمان و تشخیص کمک خواهند کرد. یکی از روش‌ های درمان تومورهای بدخیم چشم، جراحی است که باید توسط متخصص باتجربه انجام شود.

تومورهای چشمی

در اثر رشد غیرطبیعی، مجموعه‌ ای از سلول‌ ها، توده‌ های بدخیم سرطانی یا توده‌ های خوش‌ خیم غیر سرطانی ایجاد می‌ شوند. درواقع این سلول‌ های بدخیمیا سرطانی در اندام‌ های دیگری مثل ریه‌ ها، پروستات، سینه و دستگاه گوارش ایجاد شده و به واسطه جریان خون به چشم منتقل و در آن‌ جا باعث ایجاد تومورهای بدخیم می‌ شوند.
درواقع در چشم دو نوع تومور اصلی وجود دارد که یکی رتینوبلاستوما در کودکان و دیگری ملانوما در بزرگسالان است. رتینوبلاستوما نوعی سرطان است که اغلب در کودکان زیر ۵ سال در بخش شبکیه چشم ایجاد می‌ شود. ملانومای بدخیم نیز در اثر رشد غیرطبیعی سلول‌ های ملانوما یا رنگدانه‌ ای چشم در سنین ۶۰ و ۶۵ سال ایجاد می‌ شود. از جمله سرطان‌ های نادر دیگری که باعث ایجاد تومور در چشم می‌ شوند می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:
• conjunctival melanoma
• eyelid carcinoma
• lacrimal gland tumor

درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی

درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی

تومورهای خوش‌ خیم چشمی

این تومورهای خوش‌ خیم معمولاً روی ابرو یا درون دیواره‌ های چشمی به وجود می‌ آیند. در واقع در اثر رشد غیرطبیعی رگ‌ های خونی درون چشم یا اطراف آن تومورهای خوش‌ خیم ایجاد می‌ شوند و به‌ خاطر آن‌ که گسترش پیدا نمی‌ کنند و به سمت بخش‌ های مختلف بدن حرکت نخواهند کرد و اثرات منفی به همراه ندارند.

این مقاله را هم بخوانید:
رفع گودی زیر چشم با بوتاکس

تومورهای بد‌خیم چشم

در اثر انواع مختلفی از سرطان‌ ها در بخش‌ های دیگر بدن، تومورهای بدخیم در چشم ایجاد می‌ شوند. ملانوم های بدخیم معمولاً از یک خال ساده به وجود می‌ آیند؛ بنابراین بررسی تخصصی خال درون چشم در زمان مناسب اهمیت زیادی دارد. سرطان چشم از همین تومورهای چشمی بدخیم ایجاد می‌ شود که معمولا علائم خاصی را نیز به وجود نمی‌ آورند؛ اما اغلب کسانی که دچار تومورهای بدخیم چشمی هستند، علائم زیر را خواهند داشت:
• ذرات معلق مشاهده می کنند.
• دید کاهش پیدا می کند.
• در مردمک چشم، شکل نامنظم ایجاد می شود.
• دچار انحراف بینایی می شوند.
• سوسوی نور مشاهده‌ می کنند.
• گلوکوم ایجاد می شود.
تشخیص سریع تومورهای بدخیم باعث افزایش راه‌ های درمانی پیش رو می‌ شود. با این‌ که اکثر سرطان‌ های چشمی را نمی‌ توان در مراحل اولیه تشخیص داد؛ اما با وجود علائم مشخص و قابل تشخیص در برخی از آن‌ ها و بررسی منظم، تا حد زیادی می‌ توان سلامت چشم‌ ها را تضمین کرد.

علائم و نشانه‌ های تومور‌های چشمی

همان‌ طور که خال های پوستی در اثر تجمع سلول‌ های خاصی در کنار یکدیگر ایجاد می‌ شوند، خال‌ های چشمی نیز دقیقاً به‌ همین روش به وجود می‌ آیند. کسی که تومور چشمی داشته باشد، اغلب در داخل یا روی چشم او مثلاً روی عنبیه، کوروئید یا ملتحمه چشم، نقاط قهوه‌ ای رنگی مشاهده خواهند شد. خال های چشمی به‌ صورت یک نقطه‌ تیره‌ رنگ روی عنبیه ایجاد می‌ شوند. زمانی‌ که این افراد دچار تومورهای چشمی باشند، به‌ مرور زمان، تاری دید پیدا می‌ کنند. حتی سایه‌ ها و رشته‌ های معلق را در دید خود خواهند داشت.
توجه داشته باشید که این علائم فقط مربوط به تومورهای چشمی نیستند و باید فرد، مورد معاینه و بررسی قرار بگیرد تا وجود تومور تأیید شود. هنگامی که بیمار نقاطی روی چشم خود یا نزدیک آن مشاهده کند که با گذشت زمان بزرگ‌ تر شوند یا رنگ و شکل آن تغییر کند، باید حتماً به پزشک مراجعه کند؛ زیرا تمامی تومورها به‌ صورت خوش‌ خیم نیستند و باید هرچه زودتر درمان برای آنها آغاز شود.

این مقاله را هم بخوانید:
توپوگرافی چشم چیست و چه کاربردهایی دارد؟

درمان تومورهای بدخیم چشم توسط بهترین جراح

تقریباً تمامی تومورهای چشم به جز کارسینوم سلول بازال در دسته‌ تومورهای نادر قرار می‌ گیرند که باید درمان و کنترل آنها به‌ صورت دقیق صورت گیرد تا از متاستاز جلوگیری شود. این جراحی توسط پزشکان متخصص انجام شده و سپس بازسازی‌ هاییک‌ مرحله‌ ای با کمک جراح پلاستیک پیش می رود. در مرحله آخر نیز باید توسط پاتولوژیست، تجزیه‌ و تحلیل بافت‌ شناسی انجام شود تا بتوان درمان‌ های تکمیلی را در نظر گرفت.

اقدامات قبل از جراحی تومور چشم

پیش‌ از عمل، باید اقدامات ضروری برای جلوگیری از گسترش تومور در نظر گرفته شود؛ به‌ همین خاطر، انجام این کار زیر میکروسکوپ اهمیت بسیار زیادی دارد و به پزشک کمک می‌ کند که اطلاعات خوبی را از آناتومی کره‌ چشم بیمار به دست آورد.

جراحی و برداشتن تومور

امروزه جراحان با کمک ابزارهای درمانی جدید و روش‌ های نوآورانه، انواع تومورهای چشمی را جراحی می‌ کنند؛ بنابراین با توجه به شرایط بیمار و وضعیتی که دارد، جراحی چشم انجام خواهد شد. طبق نتایج به دست آمده، جدی‌ ترین نوع تومورها با این نوع روش‌ های درمانی برطرف می شوند. اصولاً جراحی تومورهای داخل چشمی از طریق سطح چشم بدون نفوذ به کره‌ چشم صورت می‌ گیرد. جالب است بدانید که برای تومورهایی از نوع ملانیک و تومورهای عروقی یا متاستاز از روش جراحی اسکلرا استفاده می‌ شود و درواقع بهترین روش درمان برای این موارد محسوب خواهد شد.

جراحی تومورهای داخل کره چشم

در درمان تومورهای بدخیم، مداخله جراحی یک مرحله اجباری و لازم است. تومورهای داخل کره چشم با برداشتن جمجمه صورت و ریشه‌ و بافتی که تومور در آن قرار گرفته درمان خواهد شد. با توجه به محل تومور، جراح بهترین مسیر دسترسی را انتخاب می‌ کند و در طی آن، بافت‌ های آسیب‌ دیده را خارج می‌ کند. معمولاً پس‌ از انجام این جراحی، نیاز به اگزوپرتز است. درواقع این پروتزها می‌ توانند زیبایی ظاهری چشم را برگردانند. زمانی‌ که کره چشم وجود ندارد، اندازه ملتحمه کاهش پیدا می‌ کند و التهابات متعددی در آن به وجود می‌ آید.
در طی سالیان طولانی، این مورد باعث نارضایتی بیماران، به‌ خاطر عدم تقارن صورت می‌ شود و از نظر روانی آن‌ ها را تحت تأثیر قرار می‌ دهد؛ بنابراین پروتز می‌ تواند این مشکل را برطرف کند و با شکل و اندازه مختلف جایگزین خوبی در غیاب کره‌ چشم باشد. این عمل ممکن است کمی دشوار باشد؛ آن‌ هم به‌ خاطر این‌ که تومور چندین عنصر مختلف را در ناحیه سر تحت تأثیر قرار می‌ دهد و تا حد زیادی بهبودی و درمان، به نوع تومور و تهاجمی بودن آن بستگی دارد. به‌ طور معمول این دوره حداکثر تا ۳ ماه طول می کشد.

درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی

درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی

مراجعه به پزشک
درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی، فقط نیازمند تشخیص به‌ موقع است و باید بیمار با مشاهده اولین علائم، تحت نظر قرار بگیرد. در این‌ راستا، کنترل دوره‌ ای تا حد زیادی نقش دارد و می‌ تواند شرایط چشم فرد را توصیف کند. برای بررسی‌ های بیشتر توسط دکتر رضا پورمازار،جراح و متخصص بیماری های چشم، می‌ توانید همین حالا با شماره‌ های درج شده در سایت تماس بگیرید و برای ویزیت حضوری به مطب ایشان مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
عوامل ایجاد زردی چشم
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *