درمان عفونت پلک
درمان عفونت پلک توسط متخصص چشم خوب در شمال تهران
متخصص چشم خوب در شمال تهران می تواند عفونت پلک که یکی از مشکلات بسیار آزار دهنده است را در مراحل اولیه درمان کند؛ به همین خاطر از آسیب های جبران ناپذیر برای بینایی جلوگیری خواهد شد. در ایجاد عفونت پلک و حدقه عوامل مختلفی نقش دارند که شناخت آن ها تا حد زیادی در درمان به موقع و جلوگیری از ایجاد مشکلات گسترده تر نقش خواهد داشت. در ادامه همراه ما باشید تا با این بیماری شایع چشمی آشنا شوید.
دلایل ایجاد عفونت پلک و حدقه
میکروارگانیسم های عفونی نقش بسیار زیادی در ایجاد عفونت های چشمی دارند. در واقع این میکروارگانیسم ها موجودات زنده و غیر زنده ای مشابه ویروس هستند که می توانند با ورود به بدن سیستم ایمنی را مختل کنند و خودشان پخش شوند. در اثر تکثیر این نوع عوامل عفونی یکسری علائم مانند درد، ورم، التهاب و قرمزی بروز می کند. سن و وضعیت سلامتی فرد تعیین کننده میکروارگانیسم های درگیرکننده هستند. به عنوان مثال میکروارگانیسم استرپتوکوکوس نومونیا باعث ایجاد عفونت اطراف چشم و حدقه می شود اما در اثر تروما و جراحت میکروارگانیسم دیگری به نام استافیلوکوکوس اورئوس شروع به فعالیت می کند.
البته قارچ ها نیز یکی از عوامل عفونی هستند اما شیوع آن ها مانند میکروارگانیسم ها نیست. توجه داشته باشید که در کودکان زیر ۹ سال یک میکروارگانیسم واحد باعث ایجاد عفونت پلک و حدقه می شود اما از سن ۱۵ سالگی به بعد چندین میکروارگانیسم می توانند عفونت های چشم را به وجود آورند. سلولیتیس حدقه و پری اوربیتال از جمله شایع ترین عفونت هایی هستند که می توانند پلک و حدقه را درگیر کنند. سلولیتیس یک نوع عفونت باکتریایی بوده که پوست را درگیر می کند و باعث ایجاد علائمی مثل ورم، قرمزی و درد در ناحیه موردنظر می شود.
معمولاً در اثر گسترش عفونت از سینوس های مجاور سلولیتیس ایجاد می شود. البته در برخی موارد نیز سلولیتیس به طور مستقیم ایجاد می شود و منشأ آن خود پلک یا حدقه است؛ یعنی دیگر به بافت های اطراف سرایت نمی کند. این حالت معمولاً در هنگام آسیب های فیزیکییا تروما ایجاد می شود. سلولیتیس حدقه یا اوربیتال و سلولیتیس پری اوربیتال تفاوتشان در این است که در نوع اربیتال عفونت در حدقه چشم و در نوع پری اربیتال عفونت در پلک و پوست اطراف چشم به وجود می آید.
علائم و نشانه های عفونت چشم
با صرف نظر از نوع عفونت پلک، معمولاً علایم زیر هنگام این مشکل به وجود می آیند:
• خارش
• سوزش
• احساس جسم خارجی
• اشک ریزش
• پوسته پوسته شدن روی مژه ها، در گوشه چشم یا روی پلک
• خشکی
• قرمزی لبه های پلک
در صورت بروز این علائم در سریع ترین زمان ممکن باید توسط پزشک متخصص بررسی های لازم صورت گیرد. اگر این بیماری به موقع درمان نشود، در طولانی مدت می تواند باعث ایجاد لبه های پلک ضخیم، متسع شدن مویرگ ها، رشد معکوس مژه ها به داخل چشم، برگشتن پلک به طرف خارج، ریزش مژه و برگشتن پلک به طرف داخل شود. البته در دراز مدت عوارض دیگری در سطح ملتحمه و قرنیه نیز ایجاد خواهد کرد.
کیست پلک چشم
کیست به نوعی برآمدگی در بافت گفته می شود که انواع گوناگونی دارد. از نظر ساختاری کیست ها با یکدیگر متفاوت هستند؛ بنابراین روش های درمانی مختلفی نیاز دارند. در اغلب اوقات کیست های پلک چشم در اثر عفونت ایجاد می شوند اما برخی اوقات نیز در اثر انسداد مجرای غدد چربی نیز کیست های مختلفی ایجاد می شوند. از جمله مهم ترین کیست های پلک چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• گل مژه (stye): در اثر عفونت اطراف پلک گل مژه ایجاد می شود. این نوع کیست ها معمولاً همراه با درد بسیار زیادی هستند و شکل زرد رنگی دارند که داخل آن ها چرک است. در حالت عادی این نوع کیست ها به صورت خود به خود برطرف می شوند و نیاز به درمان خاصی ندارند. مگر آن که در دراز مدت باقی بمانند و لازم باشد محتوای داخل آن ها تخلیه شود.
• غده پلک چشم: در اثر تجمع و تکثیر بیش از حد سلول ها در یک بافت، غده ایجاد می شود. غده های خوش خیم گسترش پیدا نمی کنند و فقط در بافتی که ایجاد شدند باقی خواهند ماند. در حالی که غده های بدخیم گسترش می یابند و در بافت های دیگر نیز پخش می شود و در نهایت منجر به سرطان خواهند شد.
• پاپیلوما پلک چشم: کیست های پاپیلوما نیز در اثر ویروس ها ایجاد می شوند و شکل آن ها شبیه زگیل است. معمولاً خوش خیم هستند و به ندرت به شکل بدخیم و سرطانی تبدیل می شوند.
• شالازیون: در اثر انسداد غدد حاوی چربی، کیست های غیر عفونی شالازیون ایجاد می شوند. معمولاً گل مژه های درمان نشده علت اصلی ایجاد شالازیون هستند.
قارچ پلک چشم
عفونت های قارچی در پلک و حدقه به ندرت مشاهده می شوند. معمولاً کسانی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، به این نوع عفونت پلک خواهند شد. به عنوان مثال کسانی که پیوند عضو انجام دادند در اثر سیستم ایمنی بسیار ضعیف مستعد ابتلا به عفونت پلک چشم بر اثر قارچ هستند؛ همچنین افراد دیابتی نیز به شدت در معرض این نوع عفونت ها قرار دارند و باید آن را جدی بگیرند.
درمان ورم پلک بالای چشم
معمولاً در کسانی که دچار عفونت پلک می شوند، پلک بالا ورم می کند؛ زیرا مایعات بدن به صورت غیر طبیعی در بافت های اطراف چشم تجمع پیدا خواهند کرد. در چنین حالتی فرد در پلک بالا احساس خارش و درد همراه با برجستگی احساس می کند. البته به غیر از عفونت عوامل دیگری نیز باعث ورم چشم می شوند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• التهاب پلک یا بلفاریتیس
• حساسیت
• التهاب ملتحمه
• زونا
• شالازیون
• مشکلات تیروئیدی
• عفونت حدقه چشم
متخصص چشم خوب در شمال تهران می تواند ورم پلک را در مراحل اولیه درمان کند و با تجویز داروهای مؤثر از پیشرفت آن و آسیب به بینایی جلوگیری کند. برای درمان چنین مشکلاتی معمولاً از آنتی بیوتیک های مؤثر استفاده می شود. البته گاهی اوقات داروهای استروئیدی نیزبرای درمان عفونت پلک مفید هستند.
مراجعه به پزشک
در مطالب فوق هر آنچه لازم بود در مورد عفونت پلک و انواع آن بدانید را بررسی کردیم. با بروز هر گونه از علایم این بیماری لازم است بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید. برای درمان عفونت پلک توسط متخصص چشم خوب در شمال تهران می توانید همین حالا از طریق شماره های درج شده در سایت وقت ویزیت حضوری از دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم را دریافت کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.