همه چیز درباره تومور مغزی پشت چشم

همه چیز درباره تومور مغزی پشت چشم

همه چیز درباره تومور مغزی پشت چشم

تومور مغزی پشت چشم از بیماری های خطرناک و نادری است که معمولاً برای کودکان اتفاق می افتد. این بیماری نسبت به سایر تومورهای مغزی با خطر کمتری همراه است؛ زیرا سرعت رشد آن در محل عبور عصب های بینایی پشت چشم بسیار پایین است.
با این وجود تومور مغزی پشت چشم اگر به صورت بدخیم باشد و درمان نشود؛ زندگی انسان و سلامت چشم را تهدید می کند. در این مطلب به بررسی کامل اینکه تومور مغزی پشت چشم چیست و چه راه هایی برای درمان این بیماری نادر در کودکان و بزرگسالان وجود دارد؛ می پردازیم. برای دانستن اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

علت تومور مغزی پشت چشم چیست؟

مطالعات انجام شده نشان می دهد که هیچ علت مشخصی برای بروز این بیماری در انسان ها و خصوصاً افراد زیر 20 سال وجود ندارد. با این وجود اکثر پزشکان بر این باور هستند که وراثت عاملی است که باعث تشکیل تومور مغزی روی محل عبور عصب های بینایی چپ و راست یا کیاسم نیز می شود.
لازم به ذکر است که احتمال بروز این بیماری در همه انسان ها وجود دارد؛ اما کسانی که دارای والدینی با سابقه بیماری تومور مغزی پشت چشم هستند؛ بیشتر از سایر افراد دچار این نوع تومور مغزی می شوند. اختلال ژنتیکی نوروفیبروماتوز نوع یک عامل مهمی است که احتمال ایجاد تومور در محل عبور عصب بینایی چپ و راست را افزایش می دهد.

همه چیز درباره تومور مغزی پشت چشم

همه چیز درباره تومور مغزی پشت چشم

انواع تومور مغزی در پشت چشم

به طور کلی تومورهای مغزی که در پشت چشم تشکیل می شوند؛ به دو شکل خوش خیم و بدخیم بروز می کنند. تومور عروقی و تومور غدد اشکی دو نمونه از انواع تومور مغز پشت چشم هستند‌. تومورهای مغزی در پشت چشم ممکن است به دلیل حرکت کردن انواع سلول های سرطانی از سایر بخش های بدن به محل کیاسم بینایی اتفاق بیفتد. همچنین امکان تشکیل برخی از انواع تومورهای مغزی چشم به دلیل بخش اوربیتال وجود دارد.
همانژیم نوعی تومور عروقی خوش خیم است که احتمال بروز آن در بزرگسالان نسبت به کودکان بیشتر است. همانژیم با درگیر کردن بخش اوربیتال باعث اختلال در بینایی چشم می شود. تشخیص به موقع تومور همانژیم کمک می کند تا درمان آن با انجام جراحی امکان پذیر باشد. علاوه بر همانژیم، شوانوم، استئوما، لنفانژیم، هیستیوسیتوم، سارکوم و…از انواع تومور هستند که به نام تومورهای مغزی پشت چشم شناخته می شوند.

این مقاله را هم بخوانید:
دلایل ریزش مژه

تومور مغزی پشت چشم با چه علائم و نشانه هایی همراه است؟

نشانه ها و علائم بیماری تومور مغزی پشت چشم با توجه به محل تشکیل تومور، اندازه تومور، نوع تومور و…متفاوت است. با این حال بیشتر کسانی که به این نوع تومور مغزی مبتلا هستند؛ در برخی علائم مشترک هستند که شایع ترین آن ها عبارت است از:
1. بیرون زدگی چشم ها یا اگزوفتالموس
2. اختلالات بینایی
3. دوبینی
4. افتادگی پلک ها
5. احساس درد در پشت چشم
6. ناتوانی در حرکت دادن چشم ها به طور همزمان
7. گزگز چشم و نواحی اطراف آن
8. خارج شدن چشم از حالت کروی بودن
9. اختلال در عملکرد مغز و حافظه
10. غیر ارادی بودن حرکت چشم ها
11. نداشتن تعادل

بهترین روش های درمان تومور مغزی پشت چشم

روش درمان تومور مغزی پشت چشم بر اساس اندازه و نوعی که دارد؛ تعیین می شود. قطعاً تومورهای خوش خیم با روش های درمانی کم تهاجمی تر قابل درمان هستند. اما اگر نوع تومور مغزی پشت چشم از نوع بدخیم باشد؛ از روش های تهاجمی تری برای درمان استفاده می شود. بهترین روش های درمان تومور مغزی پشت چشم عبارت است از:

  • عمل جراحی

چنانچه محل رشد تومور مغزی در پشت چشم؛ در نقطه حساسی قرار نگرفته باشد و امکان دسترسی آسان آن برای عمل جراحی وجود داشته باشد؛ پزشک متخصص از روش جراحی برای برداشتن تومور مغزی استفاده می کند. قطعی ترین روش برای درمان تومور مغزی پشت چشم، عمل جراحی است زیرا پزشک می تواند حین جراحی همه یا بخشی از تومور را خارج کند. با این وجود امکان انجام جراحی برای آن دسته از افرادی که تومور مغزی آن ها در نقطه حساس و خطرناکی قرار دارد؛ وجود ندارد.

  • پرتو درمانی
این مقاله را هم بخوانید:
فواید اشک ریختن برای چشم

پرتو درمانی یکی از کم خطر ترین روش های درمان تومور مغزی پشت چشم است که معمولاً باعث کوچک شدن اندازه تومور می شود. بنابراین این روش نمی تواند به طور قطع درمان تومور را در بر داشته باشد. بسیاری از کسانی که با انجام عمل جراحی بخشی از تومور مغزی آن ها خارج شده است؛ به کمک این روش می توانند باعث کوچک شدن بیشتر تومور شوند و تا حد زیادی فشار ناشی از این غده را در مغز و چشم به حداقل برسانند. در این روش درمانی از پرتوهای پر قدرت که از انرژی بسیاری برخوردار هستند؛ جهت درمان استفاده می شود.

  • شیمی درمانی

شیمی درمانی یکی از قدیمی ترین و موثر ترین روش های درمان تومور مغزی پشت است که معمولاً با عوارض زیادی همراه است. شیمی درمانی ممکن است چندین سال به طول بی انجامد تا فرد بتواند شاهد از بین رفتن تومور مغزی باشد. در این روش درمانی داروهای خاصی به بدن تزریق می شوند که می توانند در یک دوره زمانی طولانی باعث از بین رفتن کامل تومور شوند. لازم به ذکر است که با توجه به دستور پزشک؛ امکان مصرف مستقیم دارو برای بیمار وجود دارد.

همه چیز درباره تومور مغزی پشت چشم

همه چیز درباره تومور مغزی پشت چشم

مراجعه به پزشک
در مطلب بالا به بررسی کامل این موضوع که تومور مغزی چشم چیست و با چه علائم و نشانه هایی همراه است؛ پرداختیم. دانستیم که تومور مغزی پشت چشم اگرچه بسیار نادر است اما امکان بروز آن در برخی از افراد و خصوصاً کودکان وجود دارد. درمان نشدن این بیماری باعث تهدید زندگی فرد و نابینایی چشم می شود.
بنابراین برای تشخیص و درمان آن با پزشک متخصص چشم ارتباط حاصل شود. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی از پزشکان با سابقه ای است که با کمک جدیدترین تکنیک های درمانی، انواع بیماری های چشم را درمان می کند. کافیست تا برای تشخیص و درمان مشکلات مرتبط با چشم خود، به مطب ایشان مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
خونریزی چشم چیست

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *