جراحی بیرون‌ زدگی چشم

جراحی بیرون‌ زدگی چشم

جراحی بیرون‌ زدگی چشم

بیرون‌ زدگی چشم یکی از عارضه های بسیار مهم و حساس است که درجات مختلفی دارد و تشخیص شدت، علائم و علت ایجاد آن اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. همان‌ طور که می‌ دانید چشم یکی از اعضای حیاتی بدن محسوب می‌ شود که باید تشخیص بیماری های آن خیلی دقیق صورت بگیرد تا روند درمان به‌ درستی انجام شود. اگر علاقه دارید در مورد روش‌ های درمان بیرون‌ زدگی چشم از جمله جراحی آن اطلاعات مفیدی کسب کنید در ادامه همراه ما باشید.

بیرون‌ زدگی چشم چیست؟

در اصطلاح پزشکی به برآمدگی یا بیرون‌ زدگی کره چشم پروپتوز گفته می‌ شود که آن را با نام اگزوفتالموس معرفی می‌ کنند. این عارضه می‌ تواند در یک چشم یا هر دو چشم ایجاد شود که معمولاً بیماران مستعد تیروئید را درگیر می‌ کند. کسانی که اگزوفتالموس دارند، در خطر فشردگی عصب بینایی هستند که ارسال سیگنال بین چشم و مغز را مختل می‌ کند و اگر سریع درمان نشود می‌ تواند بینایی را تحت‌ الشعاع قرار دهد. بسیاری نشانه‌ های بیماری‌ های چشمی مربوط به تیروئید با گذشت زمان برطرف می‌ شوند ولی ممکن است تا سال‌ ها درمان آن‌ ها طول بکشد. اگر برای درمان بیرون‌ زدگی چشم از جراحی اصلاحی استفاده نشود، ممکن است تا طولانی‌ مدت ادامه پیدا کند. بسیاری از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند از مشکلاتی مثل دوبینی رنج می‌ برند اما با درمان به‌ موقع از این مشکلات بینایی جلوگیری می‌ شود.

جراحی بیرون‌ زدگی چشم

جراحی بیرون‌ زدگی چشم

زمان مراجعه به متخصص و جراح چشم

به پیشنهاد بهترین جراح‌ های بیرون‌ زدگی چشم در تهران باید با بروز اولین نشانه و مشاهده آن به پزشک عمومی یا بینایی‌ سنجی مراجعه شود. در مرحله تشخیص، شناسایی علت اهمیت زیادی دارد؛ زیرا با شناخت آن می‌ توان درمان درست را به‌ موقع شروع کرد. اگر در مرحله اول توسط پزشک عمومی و بینایی‌ سنجی ویزیت صورت بگیرد، برای ارزیابی بیشتر و دقیق‌ تر به متخصص و جراح چشم ارجاع داده می‌ شوند.

این مقاله را هم بخوانید:
خشکی چشم و درمان آن

تشخیص اگزوفتالموس

برای انتخاب بهترین روش درمان باید ابتدا بیماری به‌ درستی تشخیص داده شود؛ زیرا ممکن است منشأ آن یک بیماری بسیار جدی باشد که باید مورد بررسی قرار بگیرد. اگر برای این مشکل به متخصص چشم مراجعه کردید، لازم است مراحل زیر را نیز پشت سر بگذارید:
• حرکت چشم های شما بررسی می‌ شود تا ببینند چقدر توانایی حرکت دادن چشم‌ ها را دارید.
• برای اندازه‌ گیری میزان بیرون‌ زدگی کره چشم از ابزاری به نام اگزوفتالمومتر استفاده می‌ شود.
• برای تشخیص تکمیلی سی‌ تی‌ اسکن یا اسکن ام آر آی تجویز می‌ شود.
• برای بررسی و کنترل غده‌ تیروئید ممکن است آزمایش خون درخواست شود.
• چنانچه سطح هورمون تیروئید فرد در حالت طبیعی نباشد، باید حتماً برای بررسی بیشتر تحت نظر پزشک متخصص غدد درون‌ ریز قرار بگیرید.

علل ایجاد بیرون‌ زدگی چشم

دلیل اصلی بیرون زدگی چشم بیماری تیروئید چشمی است که آن را افتالموپاتی گریوز نیز می نامند. این بیماری از هر سه نفر یک نفر را درگیر می‌ کند که اغلب در کسانی که پرکاری تیروئید دارند چنین بیماری ایجاد می شود. همچنین در زنان و افرادی که سیگار می‌ کشند، احتمال ایجاد افتالموپاتی گریوز افزایش می‌ یابد. در واقع بیماری گریوز یک نوع بیماری خود ایمنی محسوب می‌ شود که در آن سیستم ایمنی به بافت‌ های سالم حمله می‌ کند و آن‌ ها را از بین می‌ برد.
در بیماری چشمی تیروئید نیز سیستم ایمنی به ماهیچه ها و بافت‌ های چربی اطراف و پشت چشم حمله می کند و باعث تورم بیش‌ از حد آن‌ ها می‌ شود. گاهی اوقات در بیمارانی که غده تیروئید کم کار دارند و در موارد نادر نیز افرادی با عملکرد طبیعی تیروئید شاهد ایجاد این بیماری هستیم. به‌ همین خاطر باید حتماً تحت نظر متخصص قرار بگیرند تا علت مشکل پیدا شود.

این مقاله را هم بخوانید:
بیماری میوکیمیا یا پرش پلک چشم چیست

درمان بیرون‌ زدگی چشم

در صورت بروز بیرون‌ زدگی چشم معمولاً روش‌ های درمانی زیر به کار می‌ روند:
• چنانچه در اثر یک عفونت بافت حفره چشم آسیب ببیند، متخصص با تجویز آنتی‌ بیوتیک عفونت را درمان می‌ کند.
• برای کنترل سطح هورمون‌ های تیروئید داروی خاصی تجویز می‌ شود که می‌ تواند از بدتر شدن مشکلات چشمی جلوگیری کند اما باعث بهبود آن نمی‌ شود.
• زمانی‌ که تشخیص پزشک مرحله فعال بیماری چشمی تیروئید باشد، تزریق استروئید به ورید انجام می‌ شود. این تزریق تا حد زیادی از التهاب این بیماری می‌ کاهد و به درمان آن کمک خواهد کرد.
البته روش‌ های درمانی دیگری نیز استفاده می‌ شوند که از جمله آن‌ ها می‌ توان به قطره‌ های چشمی برای کاهش خشکی و سوزش چشم و همچنین لنزهای مخصوص برای برطرف کردن دوبینی اشاره کرد. توجه داشته باشید ترک سیگار برای افراد سیگاری نقش بسیار مؤثری در درمان و کنترل بیرون‌ زدگی چشم دارد. لازم به ذکر است که درمان با توجه به علت ایجاد بیماری انتخاب می‌ شود. به‌ عنوان مثال اگر بیرون‌ زدگی چشم در اثر تومور باشد پزشک می‌ تواند رادیوتراپی، شیمی‌ درمانی یا جراحی تجویز کند. همچنین برخی اوقات اگر استروئیدها مؤثر نباشند، رادیوتراپی برای درمان در مرحله فعال بیماری چشمی تیروئید استفاده می‌ شود که می‌ تواند با استروئیدها نیز ترکیب شود.

جراحی اصلاحی

جراحی بیرون‌ زدگی چشم یا همان جراحی اصلاحی برای بهبود ظاهر چشم انجام می‌ شود اما باید ابتدا التهاب کنترل شود. در مواردی که بیمار علایم بسیار شدید و ادامه‌ دار داشته باشد، جراحی بهترین روش درمان خواهد بود. مثلاً ممکن است اگزوفتالموس در طی چند ماه غیرفعال باشد که می‌ توان از عمل جراحی برای بهبود ظاهر چشم بهره برد. در صورتی‌ که بینایی فرد در خطر باشد حتی در مرحله فعال نیز جراحی بهترین گزینه است. در برخی موارد مشکلات عروق خونی پشت چشم باعث بیرون‌ زدگی چشم می‌ شوند که عمل جراحی بهترین اقدام خواهد بود. در جراحی برآمدگی چشم برای عقب راندن چشم لازم است استخوان کف کاسه چشم برداشته شود.

جراحی بیرون‌ زدگی چشم

جراحی بیرون‌ زدگی چشم

مراجعه به پزشک
دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم یکی از بهترین های حوزه چشم پزشکی هستند که می‌ توانند مشکلات مختلف مربوط به چشم از جمله بیرون‌ زدگی چشم به دلایل گوناگون را تشخیص دهند و با بهترین روش‌ های روز دنیا آن را درمان کنند. برای ویزیت توسط این پزشک باتجربه می‌ توانید از طریق شماره‌ های درج شده در سایت اقدام کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
مراقبت های میگرن چشمی
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *