علائم اولیه پیرچشمی چیست

علائم اولیه پیرچشمی چیست

علائم اولیه پیرچشمی چیست؟

پیرچشمی با افزایش سن به وجود می‌ آید و علائم آن بعد از ۴۰ سالگی بروز خواهند کرد. شناخت علایم و نشانه‌ ها تا حد بسیار زیادی در درمان و کنترل پیرچشمی نقش دارد؛ بنابراین اگر با علایم این بیماری آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌ کنیم در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در این مورد کسب کنید.

آشنایی با پیرچشمی

پیرچشمی را به نام انگلیسیpresbyopia می نامند. در واقع این عارضه چشمی یک بخش از روند طبیعی پیری بوده و معمولاً از اوایل یا اواسط ۴۰ سالگی علایم آن بروز می‌ کند و در سن ۶۵ سالگی با علایم شدیدتری مواجه خواهیم بود. کسانی که دچار پیرچشمی می‌ شوند، مشاهده اجسام به نزدیک مشکل دارند، در حالی‌ که اجسام دور را کاملاً واضح مشاهده می‌ کنند.
توجه داشته باشید که نباید دوربینی چشم را با پیرچشمی اشتباه بگیرید؛ زیرا این دو مشکل کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. پیرچشمی در اثر کاهش انعطاف‌ پذیری عدسی ایجاد می‌ شود در صورتی که دوربینی با کاهش طول کره چشم یا کاهش انحنای قرینه قرنیه به وجود می‌ آید. با افزایش سن کاهش انعطاف‌ پذیری عدسی یک روند کاملاً طبیعی بوده که در چنین شرایطی نور نمی‌ تواند به‌ درستی خم شود و روی شبکیه متمرکز باشد. به‌ همین خاطر فرد در دید اشیاء نزدیک با مشکل مواجه می‌ شود.

علائم اولیه پیرچشمی چیست

علائم اولیه پیرچشمی چیست

علت ایجاد پیرچشمی

انعطاف‌ پذیری عدسی چشم و حالت الاستیک آن در دوران جوانی حفظ می‌ شود. همان‌ طور که احتمالاً می‌ دانید عدسی توسط حلقه هایی از ماهیچه‌ های بسیار ریز احاطه شده که طول و شکل عدسی را برای دید واضح اجسام و اشیاء تغییر می‌ دهند. در واقع برای‌ آن‌ که فرد بتواند اجسام دور و نزدیک را به‌ درستی مشاهده کند، لازم است این ماهیچه‌ ها شکل عدسی را تغییر دهند. با افزایش سن دیگر این انعطاف‌ پذیری در عدسی کم می‌ شود و در واقع سفت خواهد شد؛ بنابراین عدسی نمی‌ تواند برای مشاهده اجسام نزدیک تغییر کند. تقریباً در سن ۶۵ سالگی وضعیت پیرچشمی خیلی شدیدتر می‌ شود و به‌ مرور زمان دیگر نور روی شبکیه متمرکز نخواهد شد.
موارد مؤثر در بروز بیماری پیرچشمی عبارتند از:
• افزایش سن
• سوء تغذیه
• دیابت
• فشار خون بالا
• کاهش قدرت عضلات جسم مژگانی
• عیوب انکساری
• سخت شدن پوسته عدسی چشم
• خستگی و بی خوابی
پیشگیری از پیرچشمی
با رعایت موارد زیر تا حد زیادی از ایجاد پیرچشمی جلوگیری خواهد شد:
• در طول شبانه‌ روز به ساعت خواب خود توجه داشته باشید.
• استفاده از عینک آفتابی را فراموش نکنید.
• در پیشگیری از پیرچشمی مصرف انواع میوه‌، سبزیجات و مرکبات نقش مؤثری دارند.
• از کشیدن سیگار خودداری کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
زخم قرنیه چیست و آیا خطرناک است؟

علائم پیرچشمی

از سن ۴۰ سالگی به بعد علایم پیرچشمی که در ادامه ذکر می‌ کنیم بروز خواهند کرد:
• بعد از مطالعه یا مشاهده اجسام نزدیک احساس خستگی چشم و سردرد به وجود می آید.
• فرد در خواندن حروف کوچک مشکل پیدا می‌ کند.
• برای انجام کارهایی با دید نزدیک نیاز به نور بیشتری خواهد بود.
• برای مشاهده راحت‌ تر کتاب یا گوشی را دور نگه می‌ دارند.
• برای مشاهده اجسام نزدیک دچار مشکل و تاری دید می‌ شوند.
• فرد برای مشاهده‌ اجسام دائماً پلک می‌ زند.

تشخیص پیرچشمی

تمامی افراد بعد از ۴۰ سالگی حتی اگر هیچگونه از علایم مربوط به چشم پیرچشمی را هم ندارند باید حتماً تحت نظر پزشک قرار بگیرند تا با انجام معاینات اولیه مشکلات بینایی آن‌ ها تشخیص داده شود. هنگامی‌ که به پزشک مراجعه می‌ کنید برای بررسی پیرچشمی قطره‌ ای را داخل چشم شما می‌ ریزد که این قطره می‌ تواند مردمک چشم را گشاد کند تا دید پزشک به داخل چشم راحت‌ تر باشد. این‌ قطره هیچ دردی ایجاد نخواهد کرد فقط فرد تا چند ساعت به نور حساسیت دارد. برای تست پیرچشمی به‌ صورت سالانه می‌ توانید وقت مشاوره حضوری از دکتر رضا پورمازار بگیرید.

درمان پیرچشمی

پیرچشمی نیز مانند بسیاری از بیماری‌ های دیگر راه‌ های درمان و کنترل ساده‌ ای دارد اما در عین‌ حال کمی چالش‌ برانگیز است. معمولاً برای کمبود قدرت لنز با افزودن یک لنز دیگر جبران می‌ شود. اما ممکن است برخی افراد پیش از ایجاد این مشکل از عینک استفاده کرده باشند؛ بنابراین لازم است عینک دوم به کمک آن‌ ها برسد. توجه داشته باشید این‌ که دائماً فرد بخواهد عینک خود را عوض کند کمی سخت است؛ بنابراین از روش‌ های درمانی دیگری می‌ توان استفاده کرد. در کل روش‌ های درمان پیرچشمی در ۴ دسته عینک، لنزهای تماسی، جراحی انکساری و کاشت لنز جای می‌ گیرند که در ادامه هر کدام آن‌ ها را به‌ اختصار توضیح خواهیم داد.

  • عینک
این مقاله را هم بخوانید:
تاثیر سیگار روی چشم

معمولاً کسانی که پیش‌ از ابتلا به پیرچشمی از عینک استفاده نکرده باشند، بهترین گزینه برای اصلاح مشکل آن‌ ها عینک است. این افراد می‌ توانند برای مطالعه و انجام کارهایی با دید نزدیک از عینک استفاده کنند که درجات مختلفی از بزرگنمایی را دارد. چنانچه این عینک‌ ها برای فرد مناسب نباشند یا پیش‌ از ابتلا به پیرچشمی به‌ خاطر مشکلات دیگر از عینک استفاده کنند، باید لنزهای تجویزی برای درمان این افراد به کار روند.

  • لنزهای تماسی

بسیاری از افراد دوست ندارند عینک استفاده کنند که بهترین گزینه برای آن‌ ها لنز است. برای کسانی که مشکلات مربوط به مجاری اشکی یا سطوح چشمی مثل خشکی چشم دارند، لنز اصلاً گزینه مناسبی نیست. در حالت کلی لنزها عبارتند از:
• لنزهای تماسی دو کانونی: این لنزها دارای دو کانون هستند که بخش پایینی آن‌ ها برای مطالعه استفاده می‌ شود. برای جایگیری درست در چشم قسمت پایین لنز کمی سنگین‌ تر است.
• لنزهای تماسی مونو ویژن: در این نوع لنز در چشم غالب به‌ منظور دید دور لنز گذاشته می‌ شود و در چشم دیگر نیز لنزی برای دید نزدیک جای می‌ گیرد.
• مونو ویژن اصلاح شده: در این روش لنز تماسی دو کانونی یا چند کانونی در یک چشم جای می‌ گیرد و لنز دیگری برای فاصله دور در چشم غالب قرار خواهد گرفت.

  • جراحی انکساری

روش دیگر برای درمان پیرچشمی جراحی انکساری است که در آن شکل قرنیه تغییر خواهد کرد. در واقع این جراحی مشابه لنز مونو ویژن عمل می‌ کند. در چشم غالب دید نزدیک بهتر می‌ شود. لازم به ذکر است که در برخی اوقات باید پس‌ از جراحی نیز فرد از عینک استفاده کند اما این جراحی قابل برگشت نیست و پیش‌ از انتخاب این روش باید حتماً در مورد آن اطلاعات کاملی داشته باشید. توصیه می‌ شود پیش‌ از جراحی انکساری مدتی نیز از لنز مونو ویژن استفاده کنید تا عملکرد آن را بهتر درک کنید.

  • کاشت لنز
این مقاله را هم بخوانید:
عوارض دیابت کنترل نشده روی شبکیه چشم

کاشت لنز یکی از جدیدترین روش‌ های درمان پیرچشمی است که در آن عدسی چشم برداشته می‌ شود و به‌ جای آن لنز مصنوعی قرار می‌ گیرد. این لنزها در انواع مختلفی وجود دارند که به واسطه آن فرد می‌ تواند هم اجسام دور و هم اجسام نزدیک را به‌ طور واضح مشاهده کند. برخی از این لنزها پس‌ از قرارگیری داخل چشم تغییر موقعیت می‌ دهند که آن‌ ها را عدسی سازگار می‌ نامند. اما برخی اوقات نیز پس‌ از کاشت لنز فرد برای مطالعه به عینک نیاز پیدا می‌ کند.

علائم اولیه پیرچشمی چیست

علائم اولیه پیرچشمی چیست

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق سعی کردیم هر آنچه لازم است در مورد پیرچشمی و روش‌ های تشخیص و درمان آن بدانید را ذکر کنیم تا شما در مورد این بیماری دید بازتر و جامع تری داشته باشید. چنانچه هر کدام از علایم اولیه پیرچشمی را دارید یا سن شما بالای ۴۰ سال است، می‌ توانید برای معاینه و ویزیت حضوری توسط دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم از طریق شماره‌ های درج شده در سایت اقدام کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *