اشک مصنوعی و کاربرد آن

اشک مصنوعی و کاربرد آن

اشک مصنوعی و کاربرد آن

چشم، یکی از اندام های حیاتی بدن انسان است که بروز هر گونه مشکل یا بیماری در آن، موجب نگرانی و ناراحتی بسیاری از افراد می شود. به همین دلیل، توجه و آگاهی نسبت به انواع قطره های درمانی و استریل چشمی و همچنین رعایت بهداشت این عضو، از ابتلا به بسیاری از بیماری ها مانند خشکی چشم جلوگیری می کند. استفاده از قطره اشک مصنوعی یکی از بهترین روش های درمانی و پیشگیری از مشکلات چشمی به شمار می رود.
اشک مصنوعی یک محلول چشمی است که با هدف تقویت رطوبت چشم و جلوگیری از خشکی آن استفاده می شود. این قطره ها معمولاً شامل موادی هستند که به عنوان جایگزین اشک طبیعی عمل می کنند. مصرف این قطره ها می تواند به بهبود علائم خشکی چشم، تحریک و قرمزی کمک کند.

اشک مصنوعی چیست؟

اشک مصنوعی به عنوان جایگزین اشک طبیعی برای حفظ رطوبت چشم ها و کمک به رفع خشکی آنها مورد استفاده قرار می گیرد. عواملی مانند کهولت سن، مصرف برخی داروها، لنزهای تماسی، بیماری های چشمی، جراحی چشم مانند لیزیک و زندگی در مناطق خشک می توانند باعث کاهش رطوبت چشم و ایجاد خشکی شوند. از این رو، استفاده از اشک مصنوعی در این شرایط امری ضروری و لازم است.

اشک مصنوعی و کاربرد آن

اشک مصنوعی و کاربرد آن

انواع اشک مصنوعی معمولاً شامل سه دسته می شوند. نخستین نوع دارای مواد نگهدارنده است که ممکن است برای برخی افراد منجر به حساسیت و قرمزی چشم شود. دسته دوم اشک های مصنوعی به صورت ویال های تک دوز تولید می شوند و بدون مواد نگهدارنده هستند، بنابراین پس از باز کردن ویال، نباید دوباره مصرف شوند. این نوع اشک ها یکبار مصرفی هستند و برای افراد حساس به مواد نگهدارنده مناسب هستند. در دسته سوم، اشک ها به صورت ژل تولید می شوند که مصرف آن ها ممکن است موجب تاری دید موقتی شود.

این مقاله را هم بخوانید:
چه ویتامین هایی برای بینایی چشم مناسب هستند

کاربردهای اشک مصنوعی

اشک مصنوعی دارای کاربردهای متنوعی است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• افزایش رطوبت چشم ها: استفاده از اشک مصنوعی به عنوان یک منبع اضافی از رطوبت، به حفظ و افزایش تر و تازگی چشم ها کمک می کند.
• جلوگیری از خشکی قرنیه: این قطره ها با تشکیل یک لایه محافظ روی سطح قرنیه، موجب کاهش خشکی چشم و جلوگیری از آسیب به قرنیه می شوند.
• استریل و ضدعفونی کننده چشم: اکثر اشک های مصنوعی دارای ویژگی های استریل بودن و ضدعفونی کننده هستند که از پیشگیری از عفونت ها در چشم ها جلوگیری می کنند.
• نرم شدن سطح خارجی چشم: این قطره ها با افزایش لختی و نرمی سطح چشم، موجب راحتی و کاهش احساس تحریک در چشم می شوند.
• بهبود علائم خشکی چشم: یکی از کاربردهای اصلی اشک مصنوعی، بهبود علائم خشکی چشم است. این علائم شامل خارش، قرمزی و احساس سوزش در چشم ها می شود.

دلیل ابتلا به خشکی چشم چیست؟

به دلیل عدم تولید یا کاهش اشک، سطح چشم خشک می شود و این موضوع می تواند به عوامل مختلفی برگردد. برخی از دلایل اصلی خشکی چشم عبارتند از:
• زندگی در مناطق خشک: هواهای خشک و کم رطوبت می تواند باعث تبخیر سریع اشک شود و خشکی چشم را ایجاد کند.
• استفاده از لنزهای تماسی: استفاده طولانی مدت یا استفاده نادرست از لنزهای تماسی ممکن است سطح چشم را خشک کرده و احساس خشکی چشم را ایجاد کند.
• سیگار کشیدن: مواد معدنی موجود در دود سیگار می توانند تاثیر منفی بر رطوبت چشم ها داشته باشند.
• مصرف برخی داروها مانند آنتی هیستامین ها: برخی داروها ممکن است عوارض جانبی خشکی چشم را به دنبال داشته باشند.
• جراحی چشم مانند لیزیک: بعضی از جراحی های چشم ممکن است باعث کاهش تولید اشک شوند.
• آفتاب: تابش مستقیم آفتاب می تواند باعث تبخیر سریع اشک شود و خشکی چشم را افزایش دهد.
• استفاده طولانی مدت از کامپیوتر و موبایل: نگاه طولانی به صفحه نمایش کامپیوتر یا موبایل می تواند تعداد کمتری اشک تولید کند و خشکی چشم را تشدید کند.
• کهولت سن: با پیشرفت سن، تولید اشک کاهش می یابد و خشکی چشم افزایش می یابد.

این مقاله را هم بخوانید:
تاثیر ضربات محکم به سر روی چشم

چه افرادی باید از اشک مصنوعی استفاده کنند؟

اشک مصنوعی به عنوان یک راهکار موثر برای حفظ رطوبت چشم ها و کاهش علائم خشکی چشم در افراد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. افرادی که در شرایط زیر قرار دارند، ممکن است نیاز به استفاده از اشک مصنوعی داشته باشند:
• سال خورده: با پیشرفت سن، تولید اشک کاهش می یابد و احتمال بروز خشکی چشم افزایش پیدا می کند.
• زندگی در نواحی با آب وهوای خشک: مناطق با هوا خشک می توانند باعث تبخیر سریعتر اشک شوند و خشکی چشم را تشدید کنند.
• عمل جراحی چشم مانند لیزیک: برخی از جراحی های چشم ممکن است به موقت یا دائمی کاهش تولید اشک منجر شوند.
• مدت زمان زیادی زیر نور خورشید هستند: تابش مستقیم آفتاب می تواند تبخیر سریع اشک را ایجاد کرده و خشکی چشم را افزایش دهد.
• مبتلا به آلرژی های فصلی: برخی از آلرژی ها می توانند علائم خشکی چشم را تشدید کنند.
• مصرف داروهایی که موجب خشکی چشم می شوند مانند آنتی هیستامین ها: برخی از داروها ممکن است اثرات جانبی به شکل خشکی چشم داشته باشند.
• مبتلا به بیماری خشکی چشم: افرادی که به صورت مزمن با خشکی چشم مواجه هستند، از اشک مصنوعی برای تسکین علائم ممکن است بهره مند شوند.

اشک مصنوعی و کاربرد آن

اشک مصنوعی و کاربرد آن

بهترین دکتر درمان بیماری های چشمی

هرگونه تاخیر در مراجعه به پزشک می تواند پروسه درمانی بیماری های چشمی شما را سخت تر کند. قطعا داشتن یک پزشک با تجربه با عملکرد ثابت شده خوب می تواند خیال شما را بابت کیفیت عمل و همچنین نتیجه و عوارض آن راحت کند. شما برای درمان بیماری های چشمی خود می توانید به دکتر رضا پورمازار متخصص چشم مراجعه کنید. ایشان با بهره گرفتن از جدیدترین روش های روز دنیا روماتیسم چشمی را درمان می کنند. در صورت داشتن هرگونه سوال در ارتباط با بیماری های مختلف چشمی می توانید از ایشان مشاوره بخواهید و مطمئن شوید که کاندید مناسبی برای درمان بیماری های چشمی هستید یا خیر.

این مقاله را هم بخوانید:
روش های درمان بلفاریت چشم

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *