اندوفنالمیت چیست

اندوفنالمیت چیست

اندوفنالمیت یا عفونت داخل چشمی چیست؟

چشم یکی از مهم ترین و حساس ترین اعضای بدن است که اگر به آن توجه نشود ممکن است با بیماری های بسیار خطرناکی روبرو شود. یکی از بیماری های بسیار خطرناکی که می تواند به چشم آسیب های جدی وارد کند، اندوفتالیمت یا عفونت داخلی چشم است. این بیماری بسیار خطرناک در صورتی که به موقع درمان نشود این توان را دارد که بیمار را برای همیشه نابینا کند.

اندوفتالمیت چیست؟

اندوفتالمیت یا عفونت داخل چشمی یکی از عارضه هایی بوده که زمان عود آن با توجه به میکروب ها و باکتریال هایی است که به چشم وارد می شود. این بیماری خطرناک می تواند سریع در چشم گسترش یابد و اگر به موقع درمان نشود یا روش درمان صحیح را برای آن پیش گرفته نشود این توان را دارد که بینایی فرد بیمار را از او بگیرد.

انواع اندوفتالمیت

برای اندوفتالمیت 2 نوع اصلی را در نظر گرفته اند. این دو نوع شامل موارد زیر هستند:
1. اندوفتالمیت برون زاد: این نوع اندوفتالمیت رایج ترین نوع است و از طریق منابع خارجی وارد چشم شده است. به عبارتی این نوع از اندوفتالمیت در اثر بریدگی چشم، سوراخ شدن چشم در حین جراحی یا دیگر عواملی که سبب این پارگی ها شده اند به وجود می آید. این بریدگی ها سبب شده تا عفونت وارد کره چشم شود.
2. اندوفتالمیت درون زاد: این مدل از اندوفتالمیت را باید در افرادی یافت که در بدن خود عفونت دارند. این عفونت از قسمتی دیگر از بدن می تواند وارد چشم شود و باعث ایجاد عفونت داخل چشمی گردد.

اندوفنالمیت چیست

اندوفنالمیت چیست

نشانه های ابتلا به اندوفتالیمت

اندوفتالمیت سبب قرمزی و ملتهب شدن بخش سفید چشم می شود. روی قسمت لبه پلک، یا درون آن ها ترشحاتی با رنگ سفید یا زرد پدیدار می شود. علاوه بر این ممکن است قرنیه هم رنگ ماتی را به خود بگیرد. در هر بیمار نشانه ها متفاوت است و در برخی نیز لایه ای هیپوپیون درون اتاقک قدامی میان قرنیه و عنبیه نفوذ می یابد. این علائم نشانه هایی هستند که با ظاهر شدن هر کدام باید سریع به پزشک مراجعه شود. از دیگر نشانه های ابتلا به اندوفتالمیت موارد زیر هستند:
• کم شدن بینایی
• حساس شدن به نور
• قرمز شدن چشم
• احساس درد در اطراف چشم

این مقاله را هم بخوانید:
عوامل مهم کاهش بینایی کودکان

علت به وجود آمدن اندوفتالمیت چیست؟

علت هایی که در به وجود آمدن این بیماری موثر هستند باکتری های گرم مثبت یا گرم منفی بوده که معمولاً پس از 6 هفته بعد از ضربه خوردن به چشم یا جراحی به وجود می آیند. البته عفونت های سیستمیک نیز این قابلیت را دارند که از راه خون به چشم وارد شوند. در این شیوه از ورود عفونت به چشم، قارچ ها و باکتری های گرم منفی عامل بیماری شده اند.
این روش از ورود عفونت معمولاً برای افرادی است که به سپتیسمی مبتلا بوده یا دارای نقص در سیستم ایمنی بدن هستند. البته برخی از فاکتورها را می توان زمینه ساز ایجاد اندوفتالمیت دانست که شامل موارد زیر هستند:
• آسیب رسیدن به عدسی چشم
• قرار گرفتن اجسام خارجی در چشم
• به تعویق انداختن جراحی هایی برای ترمیم پارگی های چشم به مدت بیش از 24 ساعت
• آلودگی هایی ناشی از مجاورت با خاک

چگونه باید اندوفتالمیت را تشخیص داد؟

برای تشخیص این عفونت پس از این که علائم ابتدایی بیمار ظاهر شد، باید به پزشک مراجعه کند. پس از این که به پزشک مراجعه شد، پزشک باید چشم را ارزیابی و بررسی کرده و از بیمار تست بینایی بگیرد. البته این احتمال هم هست که سونوگرافی را برای فرد مبتلا تجویز کند. دستور انجام سونوگرافی برای این است که پزشک بتواند تشخیص دهد که آیا جسمی خارجی در چشم وجود دارد یا این که چیزی وارد چشم نشده است.
در صورتی که پزشک شک کند که عفونت وجود دارد تست تپ زجاجی را برای بیمار تجویز خواهد کرد. این تست به کمک یک سوزن کوچک انجام می شود که از طریق آن کمی از مایع کره چشم را خواهند گرفت. این مایع پس از بررسی و تست می تواند به پزشک کمک کرده تا بهترین روش درمان جلوگیری از عفونت را پیدا کند.

اندوفنالمیت چیست

اندوفنالمیت چیست

درمان اندوفتالمیت

می توان گفت درمان اندوفتالمیت بستگی به علت ایجاد آن دارد. یکی از سریع ترین روش های درمان استفاده از آنتی بیوتیک است که معمولاً از طریق سرنگ و به صورت مستقیم به چشم وارد می شود. البته اگر بخواهند تورم را کم کنند از داروی کورتیکوستروئیدی استفاده می کنند و به این ترتیب التهاب چشم را کاهش می دهند.
در صورتی که علت ایجاد شدن عفونت را ورود جسم خارجی به چشم بدانند، پس در سریع ترین زمان ممکن باید جسم را از چشم خارج کنند. البته این بیرون آوردن جسم را نباید بیمار یا اطرافیان او انجام دهند زیرا این کار تخصصی است. اگر خود بیمار سعی کند ان را بیرون آورد این احتمال وجود دارد که جسم به قسمت های داخلی فرو رود یا پارگی های بیشتری را به بار آورد.
علائمی که اندوفتالمیت دارد معمولاً پس از چند روز بعد از درمان بهبود یافته که البته از بین رفتن درد چشم و کاهش ورم پلک چشم زودتر صورت خواهد گرفت.

این مقاله را هم بخوانید:
کراتیت چیست

عوارض درمان عفونت داخلی چشم

اگر بیمار پس از درمان دستورات پزشک را به صورت کامل انجام دهد، تمام عوارض درمان کاهش خواهند یافت. پس از درمان معمولاً پزشک دستور استفاده از قطره های چشمی، پماد آنتی بیوتیک و… را می دهد که باید به درستی آن ها را استفاده کرد. البته در برخی موارد این احتمال هست که تجویز پزشک استفاده از پچ باشد که بیمار باید حتما چگونگی قرار گیری و استفاده از آن را یاد بگیرد. بیمار می تواند برای نگه داشتن پچ از بانداژ کمک بگیرد.

مراجعه به پزشک
عفونت داخلی چشم یا اندوفتالمیت را نباید یک عارضه کم اهمیت دانست و برای درمان آن باید خیلی سریع به پزشک مراجعه کرد. برای درمان این بیماری می توانید به دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی مراجعه کنید تا با بررسی و معاینات دقیق، بهترین راه حل و روش درمانی را تجویز کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *