بهترین روش های درمان روماتیسم چشمی

بهترین روش های درمان روماتیسم چشمی

بهترین روش های درمان روماتیسم چشمی چیست؟

روماتیسم چشمی یکی از بیماری‌ های بسیار شایع و خطرناک است که سیستم بینایی انسان را تحت تأثیر قرار می‌ دهد. در اثر التهاب لایه‌ های متعددی از چشم این بیماری به وجود می آید. معمولاً روماتیسم چشمی به التهاب لایه میانی گفته می‌ شود که آن را با نام بیماری یووئیت نیز می‌ شناسند. تقریباً افراد در هر سنی می‌ توانند درگیر روماتیسم چشمی شوند. روماتیسم چشمی با علائم و نشانه‌ های خاصی بروز می‌ کند که شناخت آن‌ ها در مراحل اولیه و درمان به‌ موقع می‌ تواند تأثیر مثبتی در حفظ بینایی داشته باشد. برای شناخت بهترین روش‌ های درمان روماتیسم چشمی در ادامه همراه ما باشید.

معرفی بیماری روماتیسم چشمی یایووئیت

بیماری خطرناک روماتیسم چشمی اغلب بیمارانی که رماتیسم مفصلی دارند را درگیر می‌ کند. در این حالت در اثر التهاب لایه بین شبکیه و لایه سفید رنگ چشم روماتیسم چشمی ایجاد می‌ شود. حتی بسیاری از کودکان و نوجوانان مبتلا به آرتروز و آرتریت التهابی هستند، به این بیماری دچار خواهند شد. لازم به ذکر است که بیماری‌ های مفصلی نیز می‌ توانند باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن انسان شوند و در نهایت احتمال ابتلا به روماتیسم چشمی را افزایش دهند. بیماری‌ های دیگری مثل آبله مرغان، ایدز، کولیت و غیره زمینه‌ ساز ایجاد روماتیسم چشمی هستند.

بهترین روش های درمان روماتیسم چشمی

بهترین روش های درمان روماتیسم چشمی

انواع روماتیسم چشمی

بسیاری از انواع روماتیسم چشمی به‌ صورت مزمن هستند یعنی با شدت شروع نمی‌ شوند؛ بنابراین درمان آن به‌ سرعت انجام نخواهد شد. این بیماری به‌ تدریج پیشرفت می‌ کند. به‌ همین خاطر مدت‌ زمان درمان طولانی می‌ شود. شناخت نوع روماتیسم چشمی به پزشکان کمک می‌ کند تا بتوانند بسته به شرایط بیمار مناسب‌ ترین راه درمان را انتخاب کنند. انواع روماتیسم چشمی عبارتند از:
• روماتیسم چشمی قدامی: شایع‌ ترین نوع روماتیسم چشمی بوده که مربوط به التهاب عنبیه به تنهایی و التهاب عنبیه و جسم مژگانی می‌ شود.
• روماتیسم چشمی میانی: مربوط به التهاب جسم مژگانی است.
• روماتیسم چشمی خلفی: این نوع روماتیسم چشمی مربوط به التهاب مشیمیه بوده و هیچگونه دردی ندارد.
• روماتیسم چشمی منتشر: در این نوع روماتیسم چشمی التهاب در همه لایه‌ های چشم ایجاد می‌ شود و درمان آن در بسیاری از موارد ممکن نخواهد بود و فقط داروها می‌ توانند آن را بهبود بخشند.

این مقاله را هم بخوانید:
خطرات استفاده از لنز چشمی

علائم و نشانه‌ های بیماری روماتیسم چشمی

روماتیسم چشمی باعث ایجاد التهاب در لایه‌ های مختلف چشم می‌ شود که همین امر می‌ تواند نشانه و علایم خاصی را در بیمار به وجود آورد. شناخت این نشانه‌ ها تا حد بسیار زیادی در کنترل پیشرفت و درمان بیماری نقش دارد. برخی از علایم بیماری روماتیسم چشمی عبارتند از:
• اشک ریزش بی‌ علت
• حساسیت به نور
• احساس درد زیاد در یک یا هر دو چشم
• تاری دید چشم
• عدم وجود دید کافی
• سوزش و قرمزی چشم
• درد در ناحیه سر
• تغییر رنگ عنبیه
• ایجاد زخم در بافت‌ های چشم

خطرات و عوارض بیماری روماتیسم چشمی

با توجه به میزان آسیب‌ دیدگی لایه‌ های چشم و علت بروز این بیماری و همچنین زمان درگیر شدن بیمار عوارض و خطرات آن از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. با این‌ حال اکثر بیماران از وجود این بیماری در چشم خود آگاه نیستند؛ به‌ همین خاطر نمی‌ توانند برای درمان به‌ موقع اقدام کنند. این گذشت زمان می‌ تواند خطرات زیادی را برای سلامت چشم آن‌ ها در پی داشته باشد. از جمله عوارض جدی بیماری روماتیسم چشمی می‌ توان به گلوکوم، بالا رفتن فشار چشم، آب‌ مروارید، اختلال در عروق شبکیه، جدا شدن لایه شبکیه و اختلال در محیط داخلیقرنیه اشاره کرد. توجه داشته باشید که در اثر درمان نشدن به‌ موقع روماتیسم چشمی آب‌ سیاه یا گلوکوم ایجاد می‌ شود که به‌ شدت بینایی را تحت تأثیر قرار می‌ دهد.

معرفی بهترین روش‌ های درمان روماتیسم چشمی

روماتیسم چشمی با دلایل مختلفی ایجاد می‌ شود که پزشک در مرحله اولیه باید شواهد بالینی بیمار را بررسی کند و نسبت‌ به آن بهترین راه درمان را پیش بگیرد. در مراجع پزشکی درمان‌ های مختلفی برای این بیماری ذکر شده‌ است که در ادامه آن‌ ها را بررسی خواهیم کرد.

  • استفاده از داروهای استروئیدی
این مقاله را هم بخوانید:
روش های درمان اسپاسم پلک

داروهای استروئیدی تأثیر بسیار زیادی در درمان روماتیسم چشمی دارند. برای درمان روماتیسم چشمی معمولاً از دارویی به نام پردنیزولون استفاده می‌ شود. این دارو می‌ تواند در عملکرد طبیعی سیستم ایمنی تأثیر قوی بگذراد و پس‌ از آن مواد شیمیایی که باعث التهاب می‌ شوند، دیگر آزاد نخواهند شد. کورتیکواستروئیدی ها در اشکال زیر مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

  • قطره های چشمی

قطره‌ های چشمی یکی از رایج‌ ترین داروهای کورتیکواستروئید بوده که به‌ صورت گسترده برای درمان روماتیسم چشمی استفاده می‌ شود. لازم به ذکر است که این قطره‌ ها می‌ توانند باعث افزایش فشار چشم شوند.

  • تزریقات کورتیکواستروئیدی

تزریقات کورتیکواستروئید یکی دیگر از روش‌ های درمان روماتیسم چشمی محسوب می‌ شود. چنانچه روماتیسم چشمی در پشت یا وسط چشم باشد دیگر استفاده از قطره‌ های چشمی کورتیکواستروئید مفید نخواهد بود و نیاز به تزریقات کورتیکواستروئید خواهد است. در چنین شرایطی بیمار فقطیک‌ بار به تزریق نیاز دارد و هیچگونه اثرات جانبی برای وی ایجاد نمی‌ شود.

  • قرص ها و درمان روماتیسم چشمی

اگر قطره‌ های چشمی و داروهای تزریقی کورتیکواستروئید برای بیماری روماتیسم چشمی تأثیر مثبت نداشته باشند، می‌ توان از قوی‌ ترین شکل کورتیکواستروئید یعنی قرص‌ ها استفاده کرد. این قرص‌ ها عوارض جانبی بسیار زیادی دارند؛ به‌ همین خاطر در مرحله آخر درمان قرار می‌ گیرند.

  • درمان عفونت

چنانچه روماتیسم چشمی در اثر عفونت ایجاد شده باشد باید روش‌ های درمان نیز بر این اساس انتخاب شوند. معمولاً برای عفونت‌ های باکتریایی از آنتی‌ بیوتیک ها، برای ویروس‌ ها از داروهای ضد ویروسی و برای عفونت های قارچی نیز از داروهای ضد قارچ استفاده می‌ شود.

  • داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن
این مقاله را هم بخوانید:
شکستگی کاسه چشم

برای کنترل سیستم ایمنی و اختلال در فرآیند التهاب از داروهای سرکوب‌ کننده سیستم ایمنی استفاده می‌ شود. اگر روش های درمانی دیگر باعث عوارض جانبی قابل توجهی شوند، می توان از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن استفاده کرد. این داروها، درمان روماتیسم را سرعت می بخشند.

جراحی و درمان روماتیسم چشمی

گاهی اوقات برای درمان روماتیسم چشمی نیاز به جراحی ویتروکتومی است. در مواردی که بیمار در اثر عفونت‌ های خاص درد شدیدی احساس می‌ کند این جراحی بهترین انتخاب است. در این جراحی زجاجیه چشم فرد خارج می‌ شود و کمک می‌ کند تا التهابات درونی تا حد زیادی کاهش یابند. مایعات درون چشم در حین جراحی به‌ صورت موقت با مایع یا یک حباب هوا جایگزین می‌ شوند. در آخر نیز زجاجیه به حالت طبیعی باز می گردد. در واقع می‌ توان گفت این جراحی یکی از بهترین روش‌ های درمان روماتیسم چشمی است؛ اما عوارض زیادی هم در پی دارد.

بهترین روش های درمان روماتیسم چشمی

بهترین روش های درمان روماتیسم چشمی

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق ما سعی کردیم علاوه‌ بر معرفی یووئیت، بهترین روش‌ های درمان روماتیسم چشمی را نیز ذکر کنیم. اگر پس‌ از مطالعه مطالب فوق هر کدام از نشانه‌ های ذکر شده را احساس کردید، باید سریعاً به متخصص مراجعه کنید. لازم به ذکر است که بررسی‌ های دوره‌ ای تا حد زیادی در درمان و جلوگیری از پیشرفت روماتیسم چشمی نقش دارند. شما می‌ توانید برای ویزیت توسط دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص چشم از طریق شمار ه‌های درج شده در این سایت اقدام کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *