شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

احساس نور در چشم توسط شبکیه انجام می شود و سیگنال های مربوط به نور را به مغز ارسال می کند. این فرآیند باعث دیدن اجسام دور و نزدیک می شود. ایجاد هر نوع مشکل یا اختلال در شبکیه چشم منجر به اختلال در دید درست چشم ها خواهد شد. پارگی شبکیه به عنوان یکی از مشکلات جدی چشم شناخته می شود. شناخت علائم پارگی شبکیه چشم باعث مراجعه سریع به چشم پزشک و شروع روند درمانی خواهد شد. در این مقاله قصد داریم به بررسی شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم و همچنین عوامل ایجاد این مشکل می پردازیم. برای آشنایی بیشتر با روش های درمان پارگی شبکیه چشم، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

پارگی شبکیه چشم چیست؟

در بخش میانی چشم ماده ای شفاف و ژل مانندی به نام زجاجیه قرار دارد که به شبکیه چشم متصل است. دلایل متعددی از جمله افزایش سن باعث فشرده شدن مایع زجاجیه و در نهایت کشیدن شبکیه به سمت خود می شود. در حالت عادی زجاجیه از شبکیه دور می شود. اما با بروز برخی مشکلات و بیماری ها، شبکیه به سمت زجاجیه کشیده می شود. این کشیدگی و جدا شدگی شبکیه تا جایی ادامه پیدا می کند که می تواند منجر به پارگی شبکیه چشم شود. به بیانی دیگر با پارگی شبکیه چشم، مایعات از پشت چشم جدا می شوند. با جدا شدن شبکیه، بیمار با تاری دید و اختلال در بینایی مواجه خواهد شد و در صورت درمان نشدن، منجر به کوری می شود.

شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

چه کسانی در خطر پارگی شبکیه چشم قرار دارند؟

افزایش سن به عنوان مهم ترین عامل خطر برای ابتلا به پارگی شبکیه چشم شناخته می شود. افرادی که در گروه های سنی بالاتر قرار ندارند، ممکن است با ابتلا به برخی بیماری ها یا بروز برخی از عوامل، با مشکل پارگی شبکیه چشم مواجه شوند. بنا به تحقیقات انجام شده، عملاً نمی توان از بروز پارگی شبکیه چشم جلوگیری کرد. از جمله افرادی که در خطر ابتلا به پارگی شبکیه هستند عبارتند از:

این مقاله را هم بخوانید:
چه زمانی آب مروارید نیاز به جراحی دارد

• داشتن سابقه پارگی شبکیه چشم در یکی از اعضای نزدیک خانواده
• وارد شدن صدمه ناگهانی و آسیب به چشم
• سابقه انجام جراحی چشم مانند جرای آب مروارید و…
• ابتلا به نزدیک بینی شدید
• ابتلا به عارضه جدا شدن زجاجیه پشتی
• ابتلا به بیماری انحطاط شبکیه یا همان نازک شدن شبکیه
• سابقه ابتلا به جداشدگی یا پارگی شبکیه

شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

چنانچه تنها بخش کوچکی از شبکیه دچار پارگی شده باشد، احتمال بروز علائم در چشم ها کاهش پیدا می کند و در برخی موارد بیمار، هیچ علامتی مشاهده نمی کند. در صورتی که این پارگی شبکیه به میزان زیادی باشد، علائم آن بسیار سریع ظاهر می شوند و نشان از یک آسیب دیدگی جدی در چشم هستند. در این بخش از مطلب، به شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم اشاره خواهیم داشت.

  •  مشاهده برخی نقطه های تیره، لکه ها، شناورها و خطوط خمیده به طور همیشگی
  •  دیدن برخی نقاط نورانی
  •  تار دیدن محیط اطراف یا همان تار شدن بینایی
  •  مشاهده سایه های تیره رنگ و پوشش دادن آن در مقابل دید و اختلال در بینایی شفاف

علت پارگی شبکیه چشم

علل و عواملی که موجب پارگی شبکیه می شوند در سه گروه مهم دسته بندی می شوند. در ادامه به بررسی این سه گروه می پردازیم.

  • رگماتون شبکیه

شایع ترین علت جداشدگی شبکیه، رگماتون شبکیه نام دارد. در این حالت پارگی کوچکی در شبکیه ایجاد می شود و سپس زجاجیه یا همان مایع چشم از طریق این سوراخ گذشته و در پشت شبکیه تجمع پیدا می کند. در ادامه شبکیه از پشت چشم جدا و دور و در نهایت پاره می شود.

  • کششی
این مقاله را هم بخوانید:
سندروم چشمان خسته چیست؟

ابتلا به بیماری دیابت و افزایش قند خون باعث آسیب دیدگی رگ ها چشم و ایجاد بافت اسکار می شود. با بزرگتر شدن و کشش یافتن بافت اسکار، شبکیه از پشت چشم جدا و پاره می شود.

  • ترشحات

ترشحات زیاد و تجمع مایع چشم در پشت چشم حتی بدون وجود پارگی، باعث عقب رفتن شبکیه و جدا شدن آن از پشت چشم می شود. افزایش ترشحات چشمی اغلب در اثر نشت کردن رگ های خونی یا تورم پشت چشم ناشی از بیماری یوئیت چشمی خواهد بود.

نحوه تشخیص پارگی شبکیه چشم

با مشاهده اولین علائم غیر عادی و تاری دید، بایستی بیمار به پزشک متخصص بیماری های چشمی مراجعه داشته باشد. پزشک در ابتدا با انجام معاینات مختلف از طریق دستگاه ها، تشخیص اولیه را اعلام می کند. برای تکمیل تشخیص اولیه لازم است نتایج تست های آزمایشگاهی نیز مورد بررسی قرار گیرند. از جمله این تست ها برای تشخیص پارگی شبکیه چشم عبارتند از:

  •  توموگرافی انسجام بینایی یا اسکن از چشم
  •  اولتراسوند چشم

روش های درمان پارگی شبکیه چشم

نتایج حاصل از تست ها، میزان جداشدگی یا پارگی شبکیه چشم و همچنین علت بروز این عارضه را مشخص می کنند. با توجه به این نتایج بهترین گزینه درمانی یا ترکیب گزینه های درمانی توسط پزشک متخصص انتخاب می شوند. از جمله روش های درمان پارگی شبکیه چشم عبارتند از:

  • لیزر درمانی

در این روش درمانی از پرتوهای لیزر برای فریز کردن آب بندی های پارگی ایجاد شده در شبکیه استفاده می کنند. در این حالت بدون تکان خوردن شبکیه از محل اصلی خود، نوعی بافت اسکار ایجاد می کنند.

  • جراحی رتینوپکسی پنوماتیک
این مقاله را هم بخوانید:
موثرترین روش درمان تنبلی چشم در کودکان

برای جلوگیری از پیشرفت پارگی جزئی شبکیه چشم از روش رتینوپکسی پنوماتیک استفاده می کنند. در این روش، یک حباب گاز کوچک به زجاجیه تزریق می کنند. این حباب باعث بسته شدن پارگی جزئی می شود و با جذب مایع به بدن، شبکیه مجدد به پشت چشم می چسبد.

  • جراحی اسکرال باکل

در این روش جراحی، نوعی نوار سیلیکونی در اطراف چشم قرار داده می شود. وظیفه نوار، ثابت نگه داشتن شبکیه در محل خود برای همیشه است. در کنار این روش درمانی، از لیزر برای بستن پارگی نیز استفاده می کنند.

  • جراحی ویترکتومی

در این روش جراحی، زجاجیه را از چشم خارج می کنند و شبکیه جدا شده را به محل اصلی خود باز می گردانند. برای این کار، یک حباب گاز یا روغن در داخل چشم قرار می دهند.

شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا به بررسی شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم پرداخته شد. از جمله این علائم می توان به مشاهده شناورها، لکه ها، نقاط نورانی، تار شدن دید و ظاهر شدن سایه و تیرگی در مقابل دید اشاره داشت. نزدیک بینی شدید و نازک شدن شبکیه از مهم ترین عوامل پارگی شبکیه به شمار می آیند. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم، تجربه و مهارت لازم در زمینه درمان شایع ترین بیماری های چشمی مانند آب مروارید، آب سیاه، جراحی لیزیک و لازک، لیزر شبکیه و همچنین جراحی زیبایی چشم مانند بلفاروپلاستی دارد. شما می توانید برای درمان و کنترل علائم پارگی شبکیه چشم و دریافت نوبت ویزیت با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *