۱۰ مشکل چشمی کودک

۱۰ مشکل چشمی کودک

۱۰ مشکل چشمی کودک که والدین هرگز نباید نادیده بگیرند

بروز مشکلات چشمی در دوران کودکی اهمیت بسیاری دارد و والدین باید در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، فرزند خود را نزد چشم پزشک ببرند. از آنجا که سال های اولیه زندگی نقش مهمی در حفظ سلامت چشم و تقویت بینایی دارد، هیچ مشکلی در این زمان نباید نادیده گرفته شود؛ بنابراین لازم است والدین نسبت به سلامت چشم های کودک خود دقت بیشتری داشته باشند و از انجام غربالگری منظم توسط چشم پزشک متخصص اطفال غافل نشوند.

مشکلات چشمی رایج کودکان

چشم عضوی حساس از بدن است که بروز هر مشکلی در آن می تواند زندگی روزمره فرد را با اخلال مواجه کند؛ به همین دلیل است که با مشاهده هرگونه علائم مشکلات چشمی در کودکان باید سریعا به یک چشم پزشک متخصص اطفال رجوع کنید. بررسی و معاینه زودهنگام می تواند از حاد شدن مشکل پیشگیری کند. در ادامه به توضیح ۱۰ مشکل چشمی کودک که والدین نباید نادیده بگیرند می پردازیم:

۱۰ مشکل چشمی کودک

۱۰ مشکل چشمی کودک

1. پلک زدن مداوم و مالیدن چشم ها

یکی از عللی که باعث می شود کودکان به طور مکرر پلک بزنند یا چشم های خود را بمالند، تحریک ناشی از آلرژی های فصلی است. حضور کودک در مجاورت حیوانات یا گرده گیاهان می تواند سبب حساسیت آلرژیک شود. این مشکل معمولا با قطره بدون نسخه یا با تجویز پزشک برطرف می شود. اما گاهی اوقات پلک زدن و مالش چشم ها در کودکان ممکن است نشانه مشکل جدی تری مثل نزدیک بینی باشد؛ به همین خاطر توصیه می شود حتما به چشم پزشک اطفال مراجعه کنید تا هرگونه عیوب انکساری چشم کودک، در سریع ترین زمان ممکن شناسایی و درمان شود.

2. مردمک بزرگ چشم کودکان

به طور طبیعی ممکن است مردمک چشم کودکان بزرگتر از افراد بالغ به نظر برسد. این مسئله به خصوص در کودکانی که چشم های رنگ روشن دارند دیده می شود؛ همچنین مصرف برخی از داروهای مسدود کننده عروق یا دارویی که برای درمان ADHD تجویز می شود، می تواند موجب گشاد شدن مردمک چشم شود. چنانچه مردمک چشم فرزند شما به طور مداوم بزرگ است یا در مواجهه با نور واکنش طبیعی نشان نمی دهد، باید در اولین فرصت با متخصص چشم پزشکی اطفال در این باره مشورت کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
علل و روش های درمان نور هراسی

3. وجود لکه روی سفیدی چشم

به دلایل مختلفی امکان دارد روی قسمت سفیدی چشم لکه هایی ایجاد شوند. لکه قرمز روشن اغلب به علت پاره شدن یک رگ خونی و خونریزی زیر ملتحمه ایجاد می شود که ممکن است نگران کننده به نظر برسد اما به مرور زمان خود به خود برطرف می شود. وجود لکه خاکستری و قهوه ای روی سفیدی چشم کودک غالبا به معنای مشکل جدی از جمله فقر آهن است و باید توسط چشم پزشک معاینه شود؛ همچنین اگر بعد از ضربه دیدن چشم، لکه ای در چشم ظاهر شد فورا به چشم پزشک مراجعه کنید.

4. سوزش یا خارش چشم

سوزش و خارش چشم از دیگر علائم آلرژی هستند که با نشانه های دیگری مثل عطسه، سوزش گلو و خارش بینی همراه می شوند. اگر علاوه بر سوزش چشم، ترشحاتی از چشم کودک خارج می شوند یا چشم ها قرمز شده اند، احتمال ابتلا به چشم صورتی (نوعی التهاب ملتحمه ویروسی) وجود دارد. چشم پزشک متخصص پس از معاینه چشم کودک می تواند داروهای لازم برای بهبود این مشکل را تجویز کند.

5. پوسته پوسته شدن چشم

وجود پوسته روی پلک و مژه می تواند ناشی از بلفاریت یا التهاب در غدد چربی پلک باشد؛ همچنین مسدود شدن مجرای اشک نیز یکی از عوامل این مشکل است که در صورت درمان نشدن احتمال بروز عفونت چشم را افزایش می دهد. در چنین شرایطی چشم پزشک اطفال با معاینه دقیق بهترین شیوه درمان را تشخیص می دهد و جهت تجویز دارو اقدام می کند.

6. خوابیدن با چشم باز

معمولا کودکان در هنگام خواب عمیق چشم های خود را کامل نمی بندند و حتی ممکن است مردمک چشمشان حرکت بکند. این مسئله طبیعی بوده و هیچگونه جای نگرانی نیست. اگرچه خوابیدن با چشم نیمه باز در اتاقی که دستگاه تهویه مطبوع یا کولر روشن است، به مرور موجب خشکی چشم و قرمز شدن چشم کودک خواهد شد. برای مرطوب نگه داشتن چشم های کودک می توان با دستور چشم پزشک از قطره چشم استفاده کرد.

این مقاله را هم بخوانید:
شایع ترین بیماری های مادرزادی چشم

7. تنبلی چشم در کودکان

ممکن است متوجه شوید که فرزند شما برای بهتر دیدن مدام سر خود را کج می کند یا یکی از چشم هایش را می بندد. این موارد می تواند نشان دهنده این باشد که کودک شما دچار تنبلی چشم یا آمبلیوپی شده است. انجام معاینات چشم پزشکی به طور منظم احتمال بروز این مشکل را در کودکان کاهش می دهد.

8. چشم های ناموزون

چرخش چشم ها به داخل، بیرون، بالا یا پایین به معنای ابتلای کودک به مشکل چشمی استرابیسم یا لوچی است. این بیماری چشمی به ندرت اتفاق می افتد اما به محض تشخیص باید برای درمان آن اقدام کرد تا از مشکلات بعدی مثل تنبلی چشم جلوگیری شود.

9. آستیگماتیسم

آستیگماتیسم، کودک را ممکن است دچار تاری دید کند. این مشکل به دلیل شکل نامناسب قرنیه چشم کودک بروز می کند و برای درمان آن باید با یک چشم پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. در صورتی که تاری دید شدید باشد احتمالا لازم خواهد بود که فرزند شما از عینک مخصوص استفاده کند.

10. آب مروارید

اگرچه معمولا این بیماری در افراد کهن سال دیده می شود اما احتمال دارد نوزادی به صورت ارثی با چنین مشکلی متولد شود. آب مروارید در کودکان اهمیت زیادی دارد و در صورت کم توجهی به آن ممکن است نابینایی یا آسیبب جدی بینایی کودک را به دنبال داشته باشد. چشم پزشک متخصص پس از معاینه چشم های کودک، جراحی یا روش درمانی دیگری را پیشنهاد خواهد کرد.

۱۰ مشکل چشمی کودک

۱۰ مشکل چشمی کودک

جلوگیری از مشکلات چشمی کودکان

پیشگیری از مشکلات چشمی کودکان با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی امکان پذیر خواهد بود. در ادامه چند راه ساده برای جلوگیری از مشکلات چشمی کودکان را بررسی می کنیم:
• طبق تحقیقات انجام شده، قرار گرفتن در معرض نور خورشید از ایجاد نزدیک بینی جلوگیری می کند؛ در نتیجه بهتر است فرزندان خود را تشویق کنید تا ساعاتی از روز را در بیرون از خانه به فعالیت و بازی بپردازند.
• سبزیجات و غذاهای حاوی پروتئین منبع بسیار غنی برای سلامت چشم ها هستند. سبزیجات برگ سبز همچنین سرشار از لوتئین، نوعی آنتی اکسیدان ضروری برای چشم بوده و به تقویت بینایی کمک می کنند.
• در صورتی که سابقه دیابت در هر یک از اعضای خانواده خود دارید لازم است برای جلوگیری از دیابت و مشکلات چشمی ناشی از آن، دقت زیادی در تغذیه فرزند خود داشته باشید. یک رژیم تغذیه سالم می تواند سلامت چشم های کودک را تضمین کند.
• به کودک خود آموزش دهید که به بهداشت شخصی خود اهمیت دهد و هرگز چشم هایش را با دست آلوده لمس نکند.
• به طور منظم فرزند خود را برای انجام معاینات چشمی نزد چشم پزشک ببرید تا از سلامت بینایی او اطمینان حاصل کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
چه کسانی به عمل لیزیک نیاز دارند

 

مراجعه به پزشک
انجام معاینات چشم پزشکی به طور مستمر، رمز اصلی حفظ سلامت چشم های کودکان است. زمانی که متوجه بروز هرگونه مشکل در بینایی کودک خود می شوید نباید منتظر بمانید که علائم خود به خود رفع شوند. بلکه باید سریع تر به چشم پزشک متخصص مراجعه کرده و در صورت نیاز دوره درمانی کودک را شروع کنید. برای این کار می توانید با کلینیک تخصصی چشم بینایی تماس گرفته و برای دریافت نوبت از دکتر پورمازار، جراح و متخصص عمل لازک و لیزیک چشم اقدام کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *