ارتباط مشکلات چشمی با آلزایمر

ارتباط مشکلات چشمی با آلزایمر

بررسی ارتباط مشکلات چشمی با بیماری آلزایمر

اخیراً رابطه بسیار جالبی بین سلامت چشم و سلامت مغز مشاهده شده‌ است که می‌ تواند تشخیص بیماری آلزایمر را راحت‌ تر کند. طبق این مطالعات می‌ توان نتیجه گرفت افرادی که دچار گلوکوم، دژنراسیون ماکولا یا رتینوپاتی دیابتی هستند نسبت‌ به سایر افراد بیشتر در معرض بیماری آلزایمر قرار دارند. بیماری‌ هایی که گفته شد هر سه باعث تخریب شرایط بینایی می شوند و با گذشت زمان بدتر خواهند شد. در این مقاله از سایت دکتر رضا پورمازار قصد داریم تشخیص بیماری آلزایمر از طریق چشم را بررسی کنیم.

بیماری آلزایمر چیست؟

پیش‌ از آن‌ که در مورد تشخیص آلزایمر از چشم صحبت کنیم لازم است با این بیماری آشنا شوید. آلزایمر یک نوع بیماری مغزی پیش رونده و تحلیل برنده عصبی بوده که در اثر آسیب سلولی و تغییرات خاص در مغز ایجاد می‌ شود. در واقع کسانی که مبتلا به آلزایمر هستند، حافظه و مهارت‌ های تفکری خود را از دست می‌ دهند و در سالیان طولانی این بیماری پیشرفت بسیار زیادی خواهد داشت. یکی از عوامل خطر برای بیماری آلزایمر سالمندی است که هنوز هم در مورد علت آن نتایج مفیدی به دست نیامده است. اما می‌ توان نتیجه گرفت که آلزایمر علاوه‌ بر سالمندان به‌ طور نامتناسب بر زنان و جوامع رنگین‌ پوست تأثیر زیادی دارد. اما هر کسی می‌ تواند به این بیماری مبتلا شود.

ارتباط مشکلات چشمی با آلزایمر

ارتباط مشکلات چشمی با آلزایمر

معاینه چشم بهترین روش برای تشخیص آلزایمر

اگر فکر می‌ کنید بررسی‌ های بینایی و معاینات استاندارد چشمی که می‌ توانند شرایط گلوکوم و تخریب ماکولا را بررسی کنند، بیماری آلزایمر را نیز تجزیه‌ و تحلیل می‌ کنند سخت در اشتباه هستید. اما آنژیوگرافی توموگرافی انسجام نوری یکی از روش‌ های نسبتاً جدید و غیر تهاجمی است که در طی آن پزشک می‌ تواند رگ‌ های خونی ریز در پشت چشم را بررسی کند. همچنین در طی این ارزشیابی شبکیه، نابرابری در تراکم عروق خونی و جریان خون مویرگی مورد بررسی قرار می‌ گیرد. طبق مطالعاتی که اخیراً انجام‌ شده است تغییرات عروق خونی شبکیه که توسط این آزمایش شناسایی می‌ شوند، می‌ توانند بیماری آلزایمر اولیه را نیز نشان دهند. زمانی‌ که تغییرات مشابه در مغز ایجاد می‌ شود شرایط رگ‌ های خونی شبکیه بدتر خواهد شد.

این مقاله را هم بخوانید:
درمان تومور بدخیم چشم از طریق جراحی

تغییرات شبکیه در بیماران مبتلا به آلزایمر

کسانی که مبتلا به آلزایمر هستند تغییرات شبکیه چشمشان به‌ صورت زیر است:
• کاهش سلول گانگلیونی لایه پلکسی فرم داخلی
• کاهش تراکم پرفیوژن ماکولا
• کاهش تراکم عروق خونی ماکولا
بنابراین زمانی‌ که پزشکان بتوانند بیماری تخریبی چشم را تشخیص دهند بهتر می‌ توانند مراقبت‌ های اولیه را برای بیمار انجام دهند. در واقع این ارتباطات می‌ توانند باعث سهولت شناخت آلزایمر شوند. به‌ طور کلی درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما بسیاری از داروها و مداخلات در سبک زندگی می‌ تواند روند آن را کندتر کند. شرایط چشمی در این بیماران زمانی‌ که پیشرفت نکند علائمی نخواهد داشت اما باز هم در هنگام معاینه قابل تشخیص هستند. بنابراین توصیه می‌ شود پس‌ از سن ۴۰ سالگی به‌ صورت دوره‌ ای حتماً چشم اشخاص معاینه شود.

ارتباط مغز با چشم چگونه است؟

مطابق با نتایج ارائه‌ شده در کنفرانس بین‌ المللی انجمن آلزایمر در تورنتو کانادا عکس‌ برداری چشمی دارای پتانسیل تشخیصی در مراحل اولیه بوده و به‌ صورت غیر تهاجمی و کم‌ هزینه است، به‌ همین خاطر بیشتر مورد توجه قرار می‌ گیرد. نتایج و یافته‌ ها ارزش بسیار زیادی در تشخیص زود هنگام دارند اما مانع پیشرفت آلزایمر نمی‌ شوند ولی می‌ توانند زمان پیشرفت آن را تا حد چشمگیری کاهش دهند. آلزایمر یک اختلال پیشرونده در مغز است که در مراحل اولیه تشخیص زود هنگام آن کمی مشکل است اما با وجود ارتباط آن با چشم به‌ راحتی می‌ توان شواهد مبنی‌ بر آن را مشاهده کرد.

این مقاله را هم بخوانید:
تبخال چشمی

نحوه انجام آنژیوگرافی توموگرافی انسجام نوری

آنژیوگرافی توموگرافی انسجام نوری یک روش معاینه‌ چشمی غیر تهاجمی بوده که در آن از امواج نور منعکس‌ شده از گلبول های قرمز برای ایجاد تصاویر سه‌ بعدی از رگ‌ های خونی استفاده می‌ شود. این تصویربرداری معمولاً برای شبکیه صورت‌ گرفته و تقریباً ۱۰ دقیقه زمان می‌ برد. برای انجام این نوع تصویربرداری ابتدا قطره‌ ای دارویی در چشم بیمار ریخته می‌ شود که مردمک آن گشاد شده و دید بهتری را در اختیار پزشک قرار می‌ دهد. توجه داشته باشید که پس‌ از مدتی چشمان شما به نور حساس می‌ شود و باید حتماً از عینک آفتابی استفاده کنید. برای انجام آنژیوگرافی توموگرافی انسجام نوری پزشک از شما می‌ خواهد که چانه خود را در یک تکیه‌ گاه جلوی دستگاه بگذارید. سپس چشمانتان را باز نگه دارید و به یک تصویر یا نقطه‌ موردنظر نگاه کنید. در همین حین دستگاه یک تصویر دقیق و واضح از چشمان شما در اختیار پزشک قرار می‌ دهد.

ارتباط مشکلات چشمی با آلزایمر

ارتباط مشکلات چشمی با آلزایمر

مراجعه به پزشک
همان‌ طور که گفته شد به کمک روش‌ های تصویربرداری چشمی تا حد زیادی می‌ توان بیماری آلزایمر را در مراحل اولیه تشخیص داد. اما لازمه آن انجام معاینات چشمی منظم و دقیق است. بنابراین پس‌ از سن ۴۰ سالگی توصیه می‌ شود حتماً برای معاینات چشمی تحت‌ نظر متخصص قرار بگیرید. البته آلزایمر درمان ندارد اما با تشخیص به‌ موقع می‌ توان سرعت پیشرفت آن را کاهش داد. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری‌ های چشمی برای انجام چکاپ‌ های دوره‌ ای به شما کمک خواهند کرد. برای دریافت نوبت ویزیت حضوری می‌ توانید با شماره‌ های درج شده در این سایت تماس بگیرید.

این مقاله را هم بخوانید:
بهترین عینک کار با گوشی و کامپیوتر
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *