آیا کودکان می توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند

آیا کودکان می توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند

آیا کودکان می توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند؟

کودکانی که از عیوب انکساری چشم رنج می برند؛ ممکن است دید واضحی نداشته باشند. در این وضعیت درمان به موقع تاثیر بسزایی در جلوگیری از پیشرفت عیوب انکساری مانند نزدیک بینی، دوربینی و…دارند. ضعف در بینایی می تواند باعث اختلال در درس خواندن و ورزش کردن کودک شود. به همین دلیل والدین باید کودکان خود را برای معاینه و درمان به پزشک متخصص چشم بسپارند.
معمولاً چشم پزشک از روش های متعددی مانند لنزهای تماسی، عینک و… باعث جلوگیری از پیشرفت ضعف بینایی کودک می شود. اما سوالی که برای برخی از والدین ممکن است ایجاد شود این است که آیا کودکان می توانند برای دید بهتر از لنز تماسی استفاده کنند؟ در این مطلب به پاسخ این سوال و مزایا و معایب استفاده از لنز تماسی برای کودکان می پردازیم.

آیا کودکان می توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند

آیا کودکان می توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند

کودکان در چه سنی می توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند؟

استفاده از لنزهای تماسی برای کودکان با توجه به شرایطی که دارند متفاوت است. معمولاً پزشک متخصص استفاده از لنزهای تماسی را برای کودکانی که دارای سنی کمی هستند تجویز نمی کند. اغلب پزشکان استفاده از لنز تماسی را برای کودک زیر 12 سال مناسب نمی دانند. در واقع معایب استفاده از این لنزهای تماسی برای کودکان زیر ۱۲ سال نسبت به مزایای آن بیشتر است.
با این حال میزان مراقبت کودک می تواند در سن استفاده از لنزهای تماسی تاثیر گذار باشد. در صورتی که کودکی توانایی استفاده از لنزهای تماسی و نحوه مراقبت از آن را بداند؛ ممکن است پزشک در سن 8 تا 11 سالگی برای دید بهتر کودک لنز تماسی تجویز کند.

این مقاله را هم بخوانید:
بیماری پیر چشمی چیست

خطرات استفاده از لنزهای تماسی برای کودکان چیست؟

کودکانی که از لنزهای تماسی برای دید بهتر استفاده می کنند ممکن است خطرات و عوارضی را تجربه کنند که برخی از آن ها عبارت هستند:
1. عفونت قرنیه چشم
2. واکنش های آلرژیک
3. ایجاد خراش روی قرنیه چشم
4. تحریک شدن قرنیه چشم
5. ورم ملتحمه
6. قرمزی چشم
7. جمع شدن خون در چشم ها
متاسفانه ممکن است کودکان توانایی کافی برای مراقبت از لنزهای تماسی و استفاده از آن را نداشته باشند. این مسئله باعث می شود تا نتوانند هنگام استفاده از این لنزها بهداشت را رعایت کنند و با مشکلاتی مانند عفونت چشمی مواجه شوند.

مزایای استفاده از لنزهای تماسی برای کودکان چیست؟

اگرچه لنزهای تماسی برای کودکان ممکن است با عوارض و خطراتی همراه باشند اما؛ استفاده از این لنزها برای کودکان ورزشکار نیز مناسب است. در واقع لنزهای تماسی نسبت به عینک دید محیطی بهتری را برای چشم کودک ایجاد می کنند و باعث می شوند تا کودک به آسانی بتواند ورزش ‌کند.
علاوه بر دید محیطی بهتر؛ لنزهای تماسی نسبت به عینک از ایمنی بیشتری برخوردار هستند. کودکان با استفاده از لنزهای تماسی نگرانی شکستگی عینک در هنگام بازی کردن و ورزش کردن نیستند.

لنزهای تماسی به چه مراقبت هایی احتیاج دارند؟

با توجه به اینکه لنزهای تماسی مستقیماً روی چشم قرار می گیرند؛ باید به بهداشت و تمیز بودن آن ها توجه ویژه ای شود. رعایت نکردن بهداشت لنزهای تماسی ممکن است باعث شود تا آلودگی به چشم ها نفوذ کند و عفونت چشمی اتفاق بیفتد. ممکن است کودکان قادر به نگهداری و رعایت بهداشت لنزهای تماسی نباشند.
به همین دلیل والدین باید به کودکان خود در نگهداری از لنزهای تماسی دقت کنند. نکاتی که برای مراقبت از لنزهای تماسی باید به آن توجه شود عبارت است از:
• شستشوی دست ها: دست ها به عنوان منبع آلودگی شناخته می شوند‌. به همین دلیل بهتر است قبل از قرار دادن لنز روی چشم ها و جدا کردن آن؛ از کودک خواسته شود تا با استفاده از مواد شوینده مناسب دست های خود را بشوید.
• جدا کردن لنز ها قبل از خواب: در اکثر مواقع استفاده از لنزهای تماسی در هنگام خواب توصیه نمی شود. اما ممکن است نوع لنز یا شرایط چشمی کودک به گونه ای باشد که پزشک متخصص توصیه کند لنزها حتی از چشم جدا نشوند.
• استفاده نکردن از لنز تماسی برای مدت طولانی: استفاده از لنزهای تماسی برای مدت طولانی ممکن است باعث تحریک چشم شود. به همین دلیل بهتر است از تماس مستقیم لنزهای تماسی روی چشم برای مدت طولانی پرهیز شود.
• تمیز کردن لنزهای تماسی با محلول: لنزهای تماسی در معرض آلودگی های متعددی قرار دارند. به همین دلیل بهتر است بعد از استفاده با مقداری محلول تمیز کننده، تمیز شوند.

آیا کودکان می توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند

آیا کودکان می توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند

در صورت بروز چه مشکلاتی باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم؟

متاسفانه استفاده از لنزهای تماسی ممکن است در مواقعی خطراتی را برای چشمان کودک به همراه داشته باشد. در صورتی که کودک شما هنگام استفاده از لنزهای تماسی با مشکلاتی مانند درد چشم، حساس شدن به نور، تار شدن دید، سوزش شدید چشم، جمع شدن خون در چشم، ترشحات چشمی و…همراه باشند؛ بهتر است هرچه سریع تر برای معاینه و درمان به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
درمان غیر جراحی پیر چشمی

مراجعه به پزشک
در مطلب بالا به بررسی مزایا و معایب استفاده از لنزهای تماسی برای کودکان پرداختیم. دانستیم که لنزهای تماسی اگرچه ممکن است برای کودکان خطرناک باشد اما در صورت رعایت بهداشت و نگهداری صحیح با عوارض کمتری همراه است. با این حال اگر کودک با استفاده از لنزهای تماسی با مشکلات چشمی نگران کننده ای همراه است، باید به پزشک متخصص چشم مراجعه شود.
یکی از پزشکانی که می توانید برای درمان و معاینه مشکلات چشمی به ایشان مراجعه کنید؛ دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی است. دکتر رضا پورمازار با کمک دستگاه های به روز و پیشرفته و استفاده از جدیدترین تکنیک های درمانی، به رفع مشکلات چشمی می پردازد.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *