اطفال و درمان تنبلی چشم

اطفال و درمان تنبلی چشم

تنبلی چشم نوعی اختلال در بینایی است. این بیماری با ضعف در بینایی متفاوت است. رشد و تکمیل بینایی از جنینی تا سن 10 سالگی در مغز اتفاق می افتد و تا سن 3 سالگی حداکثر رشد بینایی در مغز رخ می دهد. مغز افرادی که دچار تنبلی چشم هستند به طور خودکار چشم سالم را برای دیدن اطراف استفاده می کند و با گذر زمان مغز مسیر ارسال پیام از طرف چشم نا سالم را می بندد. تنبلی چشم در صورت تشخیص به موقع و انجام درمان کاملا قابل برگشت و درمان است. شروع به درمان قبل از 5 سالگی بهبود کامل تنبلی چشم را دربر خواهد داشت. هر چه زمان شروع درمان بیشتر از 5 سالگی به تعویق بیافتد احتمال بازگشت کامل بینایی کاهش پیدا می کند. کودکانی که دچار تنبلی چشم هستند اگر تحت درمان قرار نگیرند کم بینا می شوند و حتی احتمال نابینایی هم در آنها وجود دارد.

نوع درمان تنبلی چشم به عواملی مانند سن شروع تنبلی چشم، مدت زمان گذشته از تنبلی چشم، زمان شروع درمان بستگی دارد. یکی از عوامل مهم در درمان تنبلی چشم آگاهی والدین از تنبلی چشم کودکان است. زیرا درمان کامل تنبلی چشم در دوران کودکی و با کمک و همکاری والدین امکان پذیر است. بعد از تشخیص دقیق این بیماری، راه های مختلفی برای درمان پیشنهاد می شود. والدین باید این نکته را در نظر بگیرند که انتظار درمان سریع را نباید داشته باشند و در راه درمان باید صبور باشند.

یکی از بهترین راه درمان برای تنبلی چشم بستن چشم سالم است. با این روش چشم ضعیف وادار به فعالیت می شود. در نتیجه چشم تنبل با تمرین دیدن تنبلی آن برطرف می شود. زمان بستن چشم با توجه به شدت تنبلی چشم با تشخیص پزشک متخصص مشخص می شود. مدت زمان استفاده از این روش ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد. مدت زمان استفاده از بستن چشم سالم در طی روز ممکن است بین 2 تا 6 ساعت باشد. بستن چشم بیشتر از 6 ساعت در روز نمی تواند اثر مطلوبی بر روی تنبلی چشم داشته باشد. والدین برای مدت زمان حتما طبق دستور پزشک عمل کنند. در طی زمان درمان تنبلی چشم باید دوره های معاینه توسط پزشک انجام بگیرد. چون احتمال دارد مدت زمان بستن چشم توسط پزشک تغیر کند. بعد از درمان تنبلی چشم حتما باید حداقل تا سن 10 سالگی کودک به صورت مرتب به پزشک مراجعه کند زیرا احتمال عود بیماری وجود دارد.

اطفال و درمان تنبلی چشم

روش دیگر درمان تنبلی چشم، استفاده از عینک است. استفاده از عینک توسط پزشک باید تجویز شود. برخی از اوقات، استفاده از عینک برای مدت زمان طولانی ضروری است تا از بازگشت تنبلی چشم جلوگیری کند.

یکی دیگر از روش های درمان تنبلی چشم عمل جراحی است. عمل جراحی زمانی استفاده می شود که کودک به طور مادرزادی دچار افتادگی پلک باشد. همچنین آب مروارید مادرزادی باید تا 3 ماهگی عمل صورت بگیرید زیرا ممکن است بعد از آن استفاده از عمل تاثیر زیادی بر روی درمان نداشته باشد.

در کنار درمان های گفته شده ممکن است پزشک، انجام تمرینات چشمی را تجویز کند. تمرینات چشمی به روند بهبود کمک می کند. خمیر بازی، بازی خط و نقطه، برخی از بازی های کامپیوتری، پرتاب توپ به سوی هدف و کتاب خواندن از جمله تمرینات چشمی هستند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *