انحراف چشم

انحراف چشم

در بیماری انحراف چشم یا استرابیسم زاویه دید هر دو چشم یکسان نیست. انحراف چشم بیشتر در دوران کودکی و در سنین پایین شایع است. به طور کلی از سن 1 تا 4 سالگی انحراف چشم تشخیص داده می شود. بعد از 6 سالگی بروز انحراف چشم نادر است. البته ممکن است این بیماری چشم، در زمان بزرگسالی هم بروز پیدا کند. انحراف چشم در بزرگسالی می تواند به دلیل دوربینی شدید یا تومورهای مغزی ایجاد شود. انحراف چشم ممکن است در جهات مختلف باشد.

• انحراف چشم به سمت داخل (ایزوتروپی)

• انحراف چشم به سمت خارج (اگزوتروپی)

• انحراف چشم به سمت بالا (هایپرتروپی)

• انحراف چشم به سمت پایین (هیپوتروپی)

انحراف چشم از روی ظاهر چشم ها به راحتی قابل تشخیص است. از علائم رایج انحراف چشم می توان به خستگی زیاد چشم ها، سردرد هنگام فعالیت چشم ها، دوبینی، تاری دید، مشکل در خواندن، عدم تشخیص عمق در بینایی و حساسیت به نور اشاره کرد.

علت انحراف چشم در بیشتر مواقع به طور کامل مشخص نیست. این بیماری می تواند به صورت موروثی هم انتقال پیدا کند. از دیگر دلایل پیدایش انحراف چشم می توان به آسیب در هنگام زایمان، آسیب به مغز، آسیب به مغز جنین، سکته مغزی، دیابت، فشار خون، وجود تومور در چشم و یا مغز، بیماری تیروئید، نشانگان داون و MS اشاره کرد.

انحراف چشم

انحراف چشم در کودکان شیوع بیشتری دارد. کودکان ممکن است از بدو تولد یا بعد از آن به انحراف چشم مبتلا شوند. این بیماری در این دوران باید هر چه زودتر درمان شود. البته بروز انحراف چشم در هر سنی نیاز به درمان دارد. در صورت درمان نشدن، استرابیسم باعث تنبلی چشم در کودکان شده و ممکن است کودک برای همیشه دید سه بعدی خود را از دست بدهد. زیرا مغز برای جلوگیری از دوبینی حاصل از انحراف چشم، پیام های که از طرف چشم دارای انحراف را دریافت می کند را نادیده می گیرد و در نتیجه تنبلی چشم حاصل می شود.

علاوه بر این، عدم درمان انحراف چشم باعث کاهش اعتماد به نفس کودک در میان جمع می شود. یکی از راه های درمان در زمان کودکی، بستن چشم سالم است. استفاده از این روش درمانی از بروز تنبلی دائم چشم ضعیف جلوگیری می کند. انحراف چشم در بزرگسالی با روش های متفاوتی درمان می شود که از جمله آنها می توان به روش های زیر اشاره کرد.

• بستن چشم سالم برای تقویت چشم ضعیف

• استفاده از پماد و قطره های تجویز شده

• ورزش دادن چشم با روش های پیشنهادی توسط پزشک متخصص

• استفاده از عینک های مخصوص

• عمل جراحی

• تزریق بوتاکس یا دیسپورت

درمان های غیر جراحی برای افرادی که دارای انحراف چشم با زاویه کم هستند توصیه می شود. جراحی انحراف چشم یک درمان معمول برای انحراف چشم است. در این نوع جراحی به هیچ وجه کره چشم خارج نمی شود، بلکه در این عمل پلک در ابتدا توسط ابزارهای مخصوص کاملا باز شده و سپس با ایجاد چند برش کوچک روی غشای نازک و شفاف سفید چشم، عضلات چشم یا چشم های دارای انحراف تغییر داده می شود. مدت زمان انجام این عمل بین 30 تا 2 ساعت می باشد.

6 پاسخ
  1. علیرضا
    علیرضا گفته:

    سلام من تصادفی دوسال پیش داشتم که به صورتم ضربه وارد شد و منجر به تورم عصب چشم راست من شد و یخاطر ش خیلی سطح بینایی چشم راستم کم شده و انحراف به بیرون هم داره ایا عصب چشم من که بر اثر ضربه تورم پیدا کرده قابل درمان هستش چون من تو شهرمون به دکتر مغز اعصاب مراجعه کردم ایشون فقط ویتامین برام تجویز کرده ولی حدود دوسال گذشته و روند بهبودی خیلی خیلی کنده حالا هم که دیگه این روندش استاپ شده ، اگر عصب بهبود نیافت ایا میشود با عملی حداقل انحراف چشمم رو اصلاح کرد؟ خیلی برام مهمه لطفا کمک کنید

    پاسخ
  2. ظاهری
    ظاهری گفته:

    سلام و وقت بخیر
    من انحراف چشم دارم و تو استان خودمون رفتم دکتر میگن انحراف کاذب داری و قابل درمان نیست میخواستم از شما هم سوال کنم که آیا واقعا راهی برای درمان نیست؟
    از طرفی پتوز هم دارم طوری که چشمم همیشه حالت خواب و خستگی داره آیا قابل درمان هست؟

    پاسخ
    • پاسخگویی به سوالات
      پاسخگویی به سوالات گفته:

      سلام وقت بخیر لطفا عکس و مدارک خودرا برای ما ارسال کنید 09108077708

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *