انواع آب سیاه چشم

انواع آب سیاه چشم

انواع آب سیاه چشم

آب سیاه چشم که در اصطلاح پزشکی به آن گلوکوم (Glaucoma) می گویند، یکی از بیماری های رایجی است که بر اثر بالا رفتن فشار داخل چشم ایجاد می شود. تشدید این بیماری می تواند به مرور زمان باعث آسیب دیدن عصب های چشم شود و در نهایت بینایی فرد مبتلا را برای همیشه مختل کند. بیماری آب سیاه چشم دارای انواع مختلفی است که هر کدام از علائم و نشانه های خاصی برخوردار هستند. لازم به ذکر است که بعضی از مدل های این بیماری تا مراحل نهایی نیز علامتی ندارند؛ از این رو زمانی که متوجه آن می شوید، خیلی دیر خواهد بود. معاینه چشم در بازه های زمانی مرتب و تشخیص زودهنگام این بیماری، نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری خواهد داشت.

انواع بیماری آب سیاه

انواع آب سیاه چشم به دلیل بسته شدن خروجی مایع زلالیه و در نتیجه بالا رفتن فشار چشم به وجود می آید. این بیماری از نظر شدت و تاثیر روی بینایی، به 4 دسته مختلف تقسیم می شود که عبارتند از:
1. زاویه باز اولیه
2. زاویه بسته اولیه
3. ثانویه
4. آب سیاه کودکان

آب سیاه با زاویه باز اولیه

فرد مبتلا به این بیماری بینایی خود را به صورت تدریجی از دست می دهد. تشخیص این بیماری زمانی اتفاق میفتد که تقریبا ضایعات جبران ناپذیری رخ داده باشد. در صورت عدم درمان و افزایش یافتن فشار چشم، این بیماری تشدید پیدا کرده و در نهایت منجر به دید لوله ای خواهد شد. این به این معنا است که فرد مبتلا تنها قادر به دیدن اجسام روبروی خود بوده و اطراف خود را بدون تکان دادن سر، نخواهد دید.

انواع آب سیاه چشم

انواع آب سیاه چشم

آب سیاه با زاویه بسته

یکی از انواع آب سیاه چشم، نوع زاویه باریک یا بسته است. از نشانه های این نوع بیماری چشمی می توان به سردرد، چشم درد، باز شدن مردمک، اختلال در بینایی، قرمزی چشم، حالت تهوع و استفراغ، مشاهده هاله در اطراف نور و… اشاره کرد.
در برخی از افراد این نشانه ها پس از چند ساعت از بین می روند و مجددا اتفاق میفتند. در پی هر حمله چشمی، ممکن است یکی از بخش های بینایی فرد از بین برود. بیماری آب سیاه می تواند تاثیر بسیار بدی روی بینایی فرد مبتلا بگذارد؛ بنابراین در صورت احساس هرگونه مشکل در بینایی چشم سریعا به پزشک متخصص مراجعه کرده و از این اتفاق ناگوار جلوگیری کنید. در حال حاضر بیماری آب سیاه دومین بیماری منجر به کوری در جهان به حساب می آید.

این مقاله را هم بخوانید:
بیماری اکتروپیون

آب سیاه مادرزادی

یکی از انواع بیماری آب سیاه نوع مادرزادی بوده که معمولاً از بدو تولد کودک نیز با او همراه هست. طبق تحقیقات انجام شده هشتاد درصد از نوزادان دنیا با بیماری آب سیاه مادرزادی می به دنیا می آیند. کودکان مبتلا به این بیماری دارای زاویه دید باریک هستند و عموما از مشکل سیستم تخلیه چشم نیز رنج می برند. تشخیص بیماری آب سیاه در نوزادان کار نسبتاً دشواری است؛ چرا که کودکان از ابتدا با این مشکل همراه هستند و به ندرت می توانند مشکلات بینایی خود را تشخیص دهند. در صورت مشاهده نشانه هایی همچون تاری، بیرون زدگی چشم، لکه تیره یا سفید در چشم کودک خود سریعا به پزشکی چشم پزشکی مراجعه کنید و در این زمینه از ایشان مشورت بگیرید.

آب سیاه رنگدانه ای

بیماری آب سیاه رنگدانه‌ای یکی از نادرترین نوع بیماری چشمی است که معمولاً بر اثر بسته شدن محل خروجی زلالیه اتفاق میفتد که دلیل آن نیز قرار گرفتن رنگدانه های عنبیه روی خروجی زلالیه است. بسته شدن این خروجی باعث به وجود آمدن التهاب هایی در چشم شده و در نتیجه سیستم تخلیه را مختل می کند. از نشانه های آب سیاه رنگدانه ای می توان به درد و احساس تاری اشاره کرد. طبق نتایج به دست آمده می توان ادعا کرد که درصد زیادی از مبتلایان به این نوع بیماری، مردان سفید پوست 30 تا 40 ساله هستند.

آب سیاه ثانویه

آب سیاه ثانویه آخرین نوع از این بیماری است که معمولاً بر اثر مشکلات چشمی از جمله عفونت، التهاب، تومور یا آب مروارید بزرگ شده به وجود می آید.

این مقاله را هم بخوانید:
علائم بیماری دیستروفی فوکس

دلایل ایجاد آب سیاه چشم

آب سیاه چشم معمولاً بر اثر متعادل نبودن تولید مایعات داخلی چشم و وجود مشکل در سیستم تخلیه زلالیه به وجود می آید. این عدم تعادل به نوع آب سیاه چشم نیز بستگی دارد. برای درک بهتر به این مثال دقت کنید:
یک توپ بسکتبال را در نظر بگیرید که برای حفظ ظاهر خود به فشار هوای داخلی نیاز دارد. چشم انسان نیز مانند این سوپ برای اینکه بتواند بینایی و فرم کروی شکل خود را حفظ کند، به فشار ناشی از مایعات داخلی خود نیاز خواهد داشت. بالا رفتن فشار چشم و عدم توانایی در کنترل آن، به مرور زمان باعث ایجاد آب سیاه نیز می شود. چشم انسان برخلاف توپ، توانایی تحمل فشار زیاد را ندارد و در مواقع ضروری نمی‌تواند آن را کاهش دهد؛ بنابراین روی عصب های چشم فشار آمده و به مرور زمان می تواند بینایی فرد راه صورت دائمی مختل کند.

علائم آب سیاه کدام است؟

بیماری آب سیاه معمولاً چند نشانه مهم دارد. این علائم در مراحل نهایی به وجود می آیند؛ از این رو در صورت مشاهده آن ها پیشنهاد می کنیم سریعا به چشم پزشک مراجعه کنید و سپس برای درمان آن اقدام نمایید.
از علائم آب سیاه چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• کاهش دید محیطی
• وجود هاله های رنگی در اطراف منبع
• تغییر مکرر شماره چشم
• سخت شدن تطابق با تاریکی

انواع آب سیاه چشم

انواع آب سیاه چشم

درمان بیماری آب سیاه چشم

درمان بیماری آب سیاه چشم با هدف کاهش فشار داخلی و آسیب دیدن عصب های بینایی انجام می شود. برای درمان این بیماری معمولاً از روش هایی مانند تجویز دارو، درمان با لیزر، جراحی و… نیز استفاده می شود؛ همچنین برخی از پزشکان برای معالجه آب سیاه، از ترکیب چند روش با هم استفاده می کنند. نکته مهمی که وجود دارد این است که جبران افت بینایی و آسیب های قبلی چشم، از طریق درمان بیماری آب سیاه امکان پذیر نیست. در واقع از طریق درمان این بیماری می توان از بروز آسیب‌های جدی تر نیز پیشگیری کرد.

این مقاله را هم بخوانید:
بیماری آفاکیا چیست؟

مراجعه به پزشک
آب سیاه چشم دارای انواع مختلفی از جمله مادرزادی، زاویه بسته، زاویه باز، رنگدانه ای و … است. هر کدام از انواع آب سیاه چشم می‌توانند به نحوی در بینایی فرد مبتلا تاثیر بگذارند. از مهم ‌ترین نشانه‌های این بیماری می توان به تاری دید، سردرد، تهوع و استفراغ نیز اشاره کرد. با توجه به اینکه این علائم در آخرین مراحل از بیماری دیده می شوند؛ بهتر است در صورت مشاهده، سریعا خود را به پزشک متخصص نشان دهید. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم، یکی از بهترین چشم پزشکان کشور بوده که با بکارگیری روش های درمانی موثر می تواند به شما در درمان این بیماری کمک کرده و از نابینا شدن شما نیز جلوگیری کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *