انواع خال چشم و درمان آن

انواع خال چشم و درمان آن

انواع خال چشم و درمان آن

خال بدن از سلول هایی تشکیل می شود که سلول ملانوسیت نام دارد. وظیفه سلول ملانوسیت تولید ملانین یا رنگ دانه است که مشخص کننده رنگ مو، پوست و چشم خواهد بود. معمولاً این سلول ها در تمام قسمت های بدن تشکیل شده و عادی هستند. اما گاهی اوقات پیش می آید که این سلول ها در یک نقطه از بدن جمع شده و در کنار هم یک خال را تشکیل می دهند. خال چشم یکی از انواع خال ها است که بر اثر جمع شدن سلول ملانوسیت به وجود می آید. به وجود آمدن خال در چشم افراد نه تنها باعث از بین رفتن زیبایی چشم شده بلکه موجب مختل شدن نقطه دید افراد هم خواهد شد. از این رو متخصصان چشم پزشکی توصیه می کنند که هر شش ماه یک بار به مطب پزشک مراجعه کرده و چشم خود را معاینه نمایید. تا از بروز مشکلات بینایی پیشگیری کنید و در صورت مبتلا بودن به خال چشم، سریعاً آن را درمان کنید.

خال چشم چیست؟

خال چشم که به اصطلاح پزشکی نووس نام دارد، یکی از بیماری های بی خطر چشم است که انواع مختلفی دارد. خال چشم معمولاً در همه نقاط چشم به وجود می آید و در اکثر موارد بی ضرر است و مشکل خاصی برای افراد ایجاد نمی کند. اما بهتر است که این خال را به پزشک متخصص نشان دهید و معاینه کنید. چرا که برخی از خال های چشم بدخیم هستند و در صورت درمان نشدن، ممکن است تبدیل به بیماری خطرناکی مانند سرطان ملانوما شوند. لازم به ذکر است که متاسفانه سرطان ملانوما یکی از بیماری های بدخیم و دردناک است که موجب به مرگ بیمار می شود.

انواع خال چشم و درمان آن

انواع خال چشم و درمان آن

انواع خال‌های چشم

همان طور که اشاره شد خال چشم به دلیل انتشار نامناسب سلول های ملانوسیت و جمع شدن آن ها در یک نقطه به وجود می آید. خال های چشم به دو دسته خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند که در صورت بدخیم بودن گاهی موجب مرگ خواهند شد. از انواع خال های چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • خال چشم اکتسابی
این مقاله را هم بخوانید:
تفاوت اسکلریت و اپی اسکلریت چشم

خال اکتسابی دقیقا همان خال هایی هستند که به دلیل جمع شدن ملانوسیت ها تشکیل می شوند. ملانوسیت ها که مسئول تولید رنگدانه ها هستند به یکدیگر متصل می شوند و خال چشم اکتسابی را به وجود می آورند. این نوع خال چشم در ابتدا وجود ندارد و با گذشت زمان و بالا رفتن سن افراد به وجود می آید.

  • خال عنبیه

خال عنبیه یا نووس عنبیه، یکی از خال های چشم است که معمولاً 6-10 درصد افراد به آن مبتلا می شوند. همان طور که از نام آن مشخص است، این خال روی بخش عنبیه یا بخش رنگی چشم به وجود می آید. خال های عنبیه معمولاً تیره رنگ هستند و احتمال به وجود آمدن آن در افراد چشم آبی بیشتر است. به همین دلیل به آسانی قابل مشاهده هستند.

  • خال چشم مادرزادی

خال چشم مادرزادی که از نام آن مشخص است، از بدو تولد با نوزاد همراه است. گاهی اوقات این عارضه در طول زندگی و با گذشت زمان خود را نشان خواهد داد. خال های مادرزادی معمولاً خطرناک هستند و اغلب موجب بیماری سرطان خواهند شد. بنابراین در صورت مشاهده هر نوع لک یا خال در چشم، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید.

  • خال چشم ملتحمه‌ای

خال ملتحمه ای به دلیل جمع شدن ضایعات رنگ دانه سلول ملانوسیت در بخش سفیدی چشم ایجاد می شود. خال ملتحمه ای معمولاً در سنین کودکی نمایان می شود و تقریبا 50 درصد سفیدی چشم را پوشش می دهد. این نوع خال ممکن است به مرور زمان تغییر رنگ بدهد که معمولاً در دوران بلوغ و بارداری اتفاق می افتد.

  • خال چشم کوروئیدی
این مقاله را هم بخوانید:
درمان بیماری کراتیت یا التهاب قرنیه

خال چشم کوروئیدی، نوعی آسیب چشمی است که به واسطه رنگدانه ها ایجاد می شود و در پشت چشم قرار می گیرد. بر اساس مطالعات انجام شده توسط بنیاد ملانوم، از بین 10 نفر، یکی از آن ها به نووس کوروئیدی مبتلا خواهند شد. این نوع خال چشم که بر اثر انباشته شدن سلول های ملانوسیت ایجاد می شوند، بی خطر هستند و تشخیص آن فقط از طریق معاینه پزشک متخصص چشم امکان پذیر است.
خال های کوروئیدی، علائم و نشانه خاصی ندارند. این خال ها با ترشح مایعات از چشم یا رشد و تکثیر رگ های خونی همراه هستند. نووس کوروئیدی، در صورت درمان نشدن به موقع موجب از هم گسیختگی شبکیه چشم و حتی از بین رفتن بینایی بیمار خواهد شد. پس در صورت امکان، مراجعه به متخصص در هر 6 ماه را فراموش نکنید.

انواع خال چشم و درمان آن

انواع خال چشم و درمان آن

عوارض خال چشم

درست است که اکثر خال های چشم بی خطر و غیر سرطانی هستند. اما در هر صورت بهتر است که هر از گاهی چشم خود را به متخصص چشم نشان دهید و از بروز هر نوع بیماری چشمی از جمله خال چشم جلوگیری کنید. در صورت تشخیص خال چشم، بهتر است مراجعه به پزشک را ادامه دهید و سایز خال را هر بار یادداشت نمایید. معمولاً پیش آمده است که خال های چشمی که جدی گرفته نشده اند، به بیماری خطرناک ملانوم تبدیل می شوند و سلامتی فرد را به خطر می اندازند. هر چه تشخیص این بیماری دیرتر انجام شود، عارضه های آن خطرناک تر خواهد شد.

این مقاله را هم بخوانید:
کراتوکونوس یک بیماری کمتر شناخته شده چشم

درمان خال چشم

خوشبختانه اکثر خال های چشم قابل درمان هستند. برای درمان خال چشم، پزشک معمولاً آن را در بازه های زمانی 6 ماه یا یک ساله، مورد بررسی و آزمایش قرار می دهد و هر گونه تغییر در رنگ و سایز خال چشم را بررسی می کند. در نهایت پزشک بسته به نوع خال و میزان وخیم بودن آن اقدام به برداشتن آن خواهد کرد. پزشکان برای درمان خال چشم از روش های لیزر و عمل باز استفاده می کنند.

مراجعه به پزشک
خال چشم یکی از مشکلاتی است که معمولاً در برخی از افراد به وجود می آید. خال چشم دارای انواع مختلفی است که در صورت مشاهده هر گونه خال یا لکه در چشم، می توانید به مطب دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی مراجعه کنید و از بروز بیماری های خطرناک تر جلوگیری کنید.

4 پاسخ
  1. نفیسه کیاپاشا
    نفیسه کیاپاشا گفته:

    سلام خسته نباشید
    میخواستم بدونم خال های چشمی هستند که اصلا هیچ نوع درمانی نداشته باشند
    خال های چشم مادر زادی که شبیه به ماه گرفتگی اند درمان دارن ؟؟؟؟

    پاسخ
    • پاسخگویی به سوالات
      پاسخگویی به سوالات گفته:

      سلام عکس و مدارک به شماره واتس اپ 09108077708 ارسال شود

      پاسخ
  2. مژگان
    مژگان گفته:

    سلام خسته نباشید یک لکه قهوه ای در سفیدی چشمم هست این خطرناک نیست

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *