علت باز بودن چشم نوزاد در خواب چیست
علت باز بودن چشم نوزاد در خواب چیست؟
باز بودن چشم نوزاد در خواب دلایل مختلفی دارد؛ اما معمولاً به صورت طبیعی ایجاد می شود. احتمالاً تا به حال مشاهده کردید که برخی نوزادان زمانی که خواب هستند، یکی از چشمانشان تا حدی یا کاملاً باز است و در برخی موارد نیز هر دو چشم آن ها باز می ماند که این دلیل اصلی نگرانی والدین است و همیشه این سوال مطرح می شود که آیا باز بودن چشم نوزاد طبیعی است یا خیر؟ در این مقاله از سایت دکتر رضا پورمازار همراه ما باشید تا دلایل باز بودن چشم نوزاد در خواب را بشناسید.
آیا باز ماندن چشم نوزادان در خواب طبیعی است؟
اگر نوزاد شما نیز با چشمان باز می خوابد لازم نیست خیلی نگران باشید چون بیشتر مواقع این یک مسئله عادی است و دلیلی مبنی بر بیماری برای آن نمی توان ارائه کرد. تقریباً ۲۰ درصد از افراد در زمان نوزادی چنین حالتی را تجربه خواهند کرد. خوابیدن نوزاد با چشمان باز بسیار شایع است. در ادامه برخی از دلایلی باعث باز بودن چشم نوزاد می شوند را بررسی خواهیم کرد.

علت باز بودن چشم نوزاد در خواب چیست
-
حرکت سریع چشم در خواب یاREM دلیل باز ماندن چشم نوزادان در خواب
در برخی از نوزادان به خاطر عدم تکامل سیستم عصبی REM طولانی تری وجود دارد و این الگوی خواب می تواند دلیلی بر خوابیدن نوزاد با چشم باز باشد.
-
ژنتیک دلیل باز ماندن چشم نوزادان در خواب
بسیاری از تحقیقات نشان دادند که وراثت باعث می شود تا نوزادان در هنگام خواب پلک هایشان باز باشد. اگر پدر یا مادر این عادت را دارند که در هنگام خواب چشمانشان باز باشد، احتمال دارد که نوزاد آن ها این عادت را به ارث ببرد.
-
یک اختلال در هنگام تولد دلیل باز ماندن چشم نوزادان در خواب
در برخی موارد نادر نیز به صورت مادرزادی نوزادان دچار مشکلاتی مثل نقص در اعصاب صورت هستند و همین امر باعث می شود که با چشمان باز بخوابند. اگر پس از تولد متخصص اطفال هر گونه مشکل مادرزادی را رد کرد؛ بنابراین لازم نیست نگران باز بودن چشم نوزادتان در هنگام خواب باشید. چنانچه فکر می کنید که به خاطر این مشکل چشم های کودکتان خشک می شود، باید با پزشک متخصص در میان بگذارید تا برای محافظت از خشک شدن قرنیه کودک قطره یا پماد چشمی تجویز شود.
-
بیماری دلیل باز ماندن چشم نوزادان در خواب
به ندرت پیش می آید که نوزادان به خاطر بیماری با چشم باز بخوابند. اما لازم است این مورد را نیز بشناسید. برخی از نوزادان که با چشم باز می خوابند ممکن است دچار مشکلات تیروئیدی، آسیب عصب صورت و انواع مختلف تومورها باشند. اگر در طولانی مدت مشاهده کردید که کودک به خواب رفته اما چشمانش باز است، توصیه می شود حتماً با پزشک در این مورد مشورت کنید.
اقدامات ضروری در مورد باز ماندن چشم نوزاد درخواب
شما باید چند نکته را به خاطر بسپارید تا بتوانید به کودکتان کمک کنید خواب راحت تری داشته باشد:
• اگر فکر می کنید که ممکن است باز بودن چشم نوزاد مشکل ساز شود، می توانید پلک هایش را آرام ببندید. ولی حتماً توجه داشته باشید که کودک قبل از انجام این کار کاملاً به خواب رفته باشد.
• اگر کودک پس از ۱۸ ماهگی هنوز هم عادت دارد با چشم باز بخوابد، بهتر است از یک متخصص کودک کمک بگیرید. این نوع عادت کاملاً طبیعی است اما در موارد نادر نیز در اثر برخی ناهنجاری های پلک ایجاد می شود که برای بررسی های بیشتر باید از متخصص چشم و اطفال مشورت بگیرید.

علت باز بودن چشم نوزاد در خواب چیست
مراجعه به پزشک
در مطالب فوق علت باز بودن چشم نوزاد در خواب را بررسی کردیم و با توجه به مواردی که بررسی شد، می توان نتیجه گرفت که در اغلب موارد این حالت طبیعی است و نیازی به مداخلات پزشکی ندارد. در صورتی که فکر می کنید لازم است کودک شما توسط متخصص معاینه شود، می توانید با دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی مشورت کنید. برای دریافت نوبت ویزیت حضوری کافیست با شماره های درج شده در این سایت تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.