بیماری اسکلریت چشم

بیماری اسکلریت چشم

بیماری اسکلریت چشم؛ علل، علائم، درمان

اسکلریت نوعی بیماری چشمی است که باعث التهاب و قرمزی لایه بیرونی چشم یا لایه اسکلرا می شود. لایه اسکلرا به عنوان یک لایه محافظ در چشم عمل می کند. بنابراین آسیب دیدن آن می تواند باعث به خطر افتادن سلامت چشم شود. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بیماری اسکلریت به دلیل نوعی اختلال در سیستم ایمنی اتفاق می افتد. متاسفانه این بیماری به شکل های مختلفی می تواند به لایه بیرونی چشم صدمه بزند.
وجود این بیماری در چشم و اقدام نکردن برای درمان آن نیز ممکن است خطرات جبران ناپذیری را مانند از دست دادن قدرت بینایی به همراه داشته باشد. به همین دلیل ما در این مطلب به بررسی اینکه بیماری اسکلریت چشم چیست و با چه علائمی همراه است، می پردازیم. برای دانستن اطلاعات بیشتر تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

بیماری اسکلریت چشم

بیماری اسکلریت چشم

انواع بیماری اسکلریت

بیماری اسکلریت با توجه به اینکه کدام بخش از لایه محافظ یا لایه اسکلرا را درگیر کرده است به انواع مختلفی تقسیم می شود. نوع این بیماری می تواند در شدت علائم، خطرات و نحوه درمان آن تاثیرگذار باشد. چهار نوع از مهم ترین انواع بیماری اسکلریت در چشم عبارت هستند از:
1. اسکلریت قدامی نکروزان بدون التهاب
2. اسکلریت قدامی نکروزان التهابی
3. اسکلریت قدامی ندولر
4. اسکلریت قدامی منتشره
در میان انواع بیماری اسکلریت چشم؛ مدل اسکلریت قدامی منتشره نسبت به سایر انواع آن شایع تر است اما با خطر کمتری همراه است. خطرناک ترین و جدی ترین نوع این بیماری؛ اسکلریت قدامی نکروزان التهابی است که در صورت درمان نشدن باعث نابینایی انسان می شود‌.

این مقاله را هم بخوانید:
مراقبت های بعد از عمل ویترکتومی چشم

علت ایجاد بیماری اسکلریت در چشم چیست؟

مطالعات انجام شده نشان می دهد که متاسفانه نوعی اختلال در سلول های سیستم ایمنی بدن باعث می شود تا بیماری اسکلریت در چشم اتفاق بیافتد. سیستم ایمنی با حمله به عواملی که در بدن باعث بیماری می شوند؛ از به خطر افتادن سلامت انسان جلوگیری می کنند. اما در مواقعی سلول های T شکل سیستم ایمنی انسان؛ لایه اسکلرا را نوعی پاتوژن که باعث بیماری در بدن می شوند تلقی می کند. این موضوع باعث می شود تا لایه اسکلرا به عنوان نوعی دشمن در بدن شناسایی شود و به دلیل حمله سیستم ایمنی آسیب ببیند.
معمولاً احتمال بروز این بیماری برای بانوان نسبت به آقایان بیشتر است. علاوه بر جنسیت؛ بیماری هایی مانند التهاب روده، آرتریت روماتوئید، گرانولوماتوز وگنر و… احتمال بروز این بیماری را در لایه بیرون چشم افزایش می دهند.

بیماری اسکلریت با چه علائمی همراه است؟

شدت درد چشم در بیمارانی که به بیماری اسکلریت مبتلا می شوند به قدری زیاد است که در اغلب اوقات با مصرف داروهای مسکن تسکین پیدا نمی کنند. کسانی که از این بیماری رنج می برند در صورت پلک زدن و حرکت چشمان خود ممکن است درد زیادی را تحمل کنند. البته چنانچه شدت این بیماری در چشم کم باشد؛ ممکن است فرد درد کمی را در چشم احساس کند.
مهم ترین علائمی که اکثر افراد مبتلا به اسکلریت از آن رنج می برند عبارت است از:
1. احساس درد شدید در ناحیه سر و چشم
2. ریزش اشک چشم
3. دو بینی
4. کاهش قدرت دید
5. حساسیت شدید به نور

این مقاله را هم بخوانید:
هزینه عمل پی آر کی چشم (PRK)

پزشک متخصص چشم از چه روش هایی برای تشخیص بیماری اسکلریت استفاده می کند؟

پزشک متخصص چشم قبل از درمان؛ به معاینه و بررسی این بیماری می پردازد تا بتواند روش مناسبی را برای درمان انتخاب کند. در مرحله اول؛ پزشک متخصص با معاینه فیزیکی به بررسی بیماری اسکلریت می پردازد. در ادامه برای اطمینان بیشتر و تشخیص دقیق؛ از روش هایی مانند سونوگرافی، آزمایش خون، نمونه برداری و…استفاده می کند.
استفاده از این روش ها کمک می کند تا پزشک متخصص به بررسی وضعیت سیستم ایمنی، علائم عفونت، تغییرات لایه اسکلرا و…بپردازد و بعد از تعیین علت بیماری و شدت آن؛ روش مناسبی را برای درمان انتخاب کند.

بیماری اسکلریت در چشم چگونه درمان می شود؟

هدف اصلی درمان این بیماری؛ جلوگیری از بروز التهابات چشم است. جلوگیری از التهابات چشم موجب می شود تا اختلالی در عملکرد چشم ایجاد نشود. متخصصان چشم تلاش می کنند تا در ابتدا علائم این بیماری را از طریق روش های غیر تهاجمی مانند تجویز دارو کنترل کنند. معمولاً اغلب پزشکان از داروهای ضد التهاب، داروهای ضد فشار خون و…برای درمان بیماری اسکلریت در چشم استفاده می کنند.

بیماری اسکلریت چشم

بیماری اسکلریت چشم

مراجعه به پزشک
با توجه به تحقیقات به عمل آمده؛ چنانچه بیماران مبتلا به اسکلریت تحت درمان قرار نگیرند و علائم این بیماری را کنترل نکنند؛ ممکن است بینایی خود را به طور کامل از دست بدهند. بنابراین بهتر است هرچه سریع جهت درمان این بیماری به پزشکان متخصص چشم مراجعه شود.
دکتر رضا پورمازار از پزشکان باتجربه ای است که به عنوان جراح و متخصص بیماری های چشمی؛ روش های درمانی نوینی را برای درمان انتخاب می کند. بنابراین بعد از تعیین نوبت؛ می توانید بدون نگرانی به صورت حضوری برای معاینه و درمان بیماری اسکلریت به ایشان مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
روش های نوین درمان قوز قرنیه

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *