بیماری ضعیفی چشم چیست
بیماری ضعیفی چشم چیست و چگونه درمان می شود؟
ضعیفی چشم یکی از بیماری های خطرناک چشمی است که در اغلب اوقات با استفاده از عینک، لنز و…درمان نمی شود. بیماری ضعیفی چشم که در اکثر مواقع برای افرادی در سنین بالای 45 سال اتفاق می افتد با سایر بیماری های چشمی مانند عیوب انکساری متفاوت است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که از هر 4 نفری که به سن 75 سالگی نزدیک می شوند، یک نفر از آن ها به بیماری ضعیفی چشم مبتلا می شود. متاسفانه اغلب افراد با این بیماری آشنا نیستند و هیچ اقدامی را علیه این بیماری انجام نمی دهند. به همین علت ما در این مطلب به بررسی کامل بیماری ضعیفی چشم می پردازیم تا در صورت بروز این بیماری هر چه سریع تر برای درمان به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید.
منظور از بیماری ضعیفی چشم چیست؟
بیماری ضعیفی چشم نوعی بیماری است که در آن چشمان فرد دچار کاهش بینایی می شود و در صورت شدید شدن باعث کوری چشم نیز می شود. متاسفانه کسانی که به بیماری ضعیفی چشم مبتلا می شوند توانایی دید در شب و نقاط کور را ممکن است از دست بدهند. در اغلب موارد مشکل ضعیفی چشم در میانسالی از طریق جراحی های لیزری، لنز و عینک درمان نمی شود. البته در مواقعی که میزان شدت این بیماری کم باشد، ممکن است پزشک متخصص با تجویز عینک یا لنز بتواند میزان علائم ضعیفی چشم را در بیمار کم کند.
انواع بیماری ضعیفی چشم
با توجه به تحقیقاتی که توسط پزشکان و انجمن اپتومتریک آمریکا در رابطه با بیماری ضعیفی چشم انجام شده است، این بیماری به دو دسته تقسیم می شود که عبارت هستند از:
1. بینایی جزئی: طبق نتایج به دست آمده کسانی که به بینایی جزئی از این بیماری دست پیدا می کنند با استفاده از عینک یا انواع تجهیزات کمکی می توانند قدرت دیدی بین 20/70 و 20/200 را داشته باشند. یعنی اگر جسم یا وسیله ای در محیطی وجود داشته باشد، افراد عادی با فاصله 70 فوت و افرادی با مشکل ضعیفی چشم و بینایی جزئی با فاصله 20 پا می توانند آن را مشاهده کنند.
2. به لحاظ قانونی نابینا: افرادی که در این دسته قرار دارند به لحاظ قانونی بینایی خود را از دست داده اند. اما اغلب آن ها از مقدار بسیار کمی بینایی برخوردار هستند و معمولاً می توانند تصاویری که فرد عادی در فاصله 20 فوت می بیند را با فاصله 200 پا مشاهده کنند. شدت بیماری ضعیفی چشم در این دسته از افراد با هیچ وسیله کمکی مانند عینک یا لنز کم نمی شود.
چه کسانی در معرض بیماری ضعیفی چشم قرار دارند؟
متاسفانه دلایل متعددی هستند که ممکن است باعث بروز این بیماری در میانسالی شوند. در اکثر مواقع بیماری های خطرناک مرتبط با چشم باعث بروز بیماری ضعیفی چشم در میانسالی می شوند. برخی از افرادی که در معرض این بیماری هستند عبارت هستند از:
1. افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند.
2. کسانی که در ناحیه چشم دچار ضربه شدید شده اند.
3. کسانی که به دلیل افزایش سن از بیماری دژنراسیون ماکولا رنج می برند.
4. کسانی که دچار بیماری سرطان چشم هستند.
5. کسانی که به دلیل زمینه های ارثی از بیماری رتینیت پیگمنتوزا رنج می برند.
6. افرادی که در ناحیه چشم از بیماری گلوکوم و آلبینیسم رنج می برند.
بیماری ضعیفی چشم باعث بروز چه مشکلاتی در چشم انسان می شود؟
عوارض بیماری ضعیفی چشم با توجه به شدت و نوع بیماری ممکن است متفاوت باشد. اما در اکثر مواقع این بیماری در میانسان باعث بروز مشکلاتی می شود که برخی از آن ها عبارت هستند از:
• تار شدن دید چشم
• ابهام در بینایی
• نابینایی در شب
• نداشتن دید محیطی یا جانبی
• نداشتن دید مرکزی
چه راه حلی برای تشخیص بیماری ضعیفی چشم وجود دارد؟
تنها راه برای تشخیص این بیماری در چشم انسان این است که به چشم پزشک مراجعه شود. پزشک متخصص چشم با معاینه تخصصی چشم و با کمک تجهیزات به روز و پیشرفته و همچنین انجام آزمایشات متعدد به تشخیص این بیماری در چشم می پردازد. کسانی که در انجام کارهای روزمره خود با مشکل بینایی همراه هستند بهتر است هرچه سریع برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند.
آیا بیماری ضعیفی چشم در سنین بالا قابل درمان است؟
با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، متاسفانه راه حل خاصی برای درمان بیماری ضعیفی چشم وجود ندارد و در اغلب موارد پزشک متخصص برای بهتر شدن دید بیمار از ابزارهای کمکی مانند عینک های زره بینی و تلسکوپی، لنزهایی با قابلیت فیلتر نور، زره بین دستی، تلویزیون های مدار بسته استفاده می کند تا بیمار تا حدودی بتواند به بینایی نسبی دست پیدا کند. البته پزشکان متخصص با درمان برخی بیماری ها مانند رتینوپاتی دیابتی از بروز بیماری ضعیفی چشم جلوگیری می کنند.
مراجعه به پزشک
در مطلب فوق به بررسی کامل اینکه بیماری ضعیفی چشم چیست و چه عاملی باعث بروز این بیماری در چشم انسان در سنین میانسالی می شود، پرداختیم. دانستیم که در اغلب موارد این بیماری در سنین بالای 45 سال و برای افرادی که از بیماری هایی چون دیابت، گلوکوم، سرطان چشم، آلبینیسم و…رنج می برند، اتفاق می افتد. کسانی که از بیماری دیابت رنج می برند می توانند با کنترل آن از بروز بیماری ضعیفی چشم در میانسالی پیشگیری کنند. اما آن دسته از افرادی که در سنین بالا از تاری دید، شب کوری، نداشتن بینایی در مرکز و محیط رنج می برند و به دلیل کاهش دید بینایی قادر به انجام کارهای روزمره خود نیستند، می توانند برای درمان به پزشک متخصص چشم مراجعه کنند.
دکتر رضا پورمازار یکی از پزشکان بسیار باتجربه و حاذقی است که می توانید برای درمان این بیماری و سایر بیماری های مرتبط با چشم به آن مراجعه کنید. دکتر رضا پورمازار از جراحان حاذق عمل لیزیک، لازک، بلفاروپلاستی و … و از متخصصان حوزه بیماری هایی چون آب مروارید، آب سیاه و…است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.