بیماری پیر چشمی چیست

بیماری پیر چشمی چیست

بیماری پیر چشمی چیست؟

بیماری پیر چشمی یکی از شایع ترین بیماری های چشم در سنین بالای 50 سال است. این بیماری عدسی چشم را درگیر می کند. عدسی چشم قسمتی از چشم است که در پشت مردمک چشم و بین مایع زلالیه و زجاجیه وجود دارد و وظیفه ی آن متمرکز ساختن نور روی شبکیه چشم است و عمل تطابق چشم بر عهده عدسی قرار دارد. این بیماری می تواند مشکلات متعدد بینایی را برای فرد به وجود آورد. از این رو آشنایی با این بیماری و درمان به موقع آن اهمیت بالایی دارد. در ادامه مطلب عوامل و علائم این بیماری بیشتر بیان خواهند شد.

عوامل بیماری پیر چشمی چیست؟

در بیماری پیر چشمی عدسی کدر می شود و قدرت تطابق و انعطاف آن کاهش پیدا می کند. منظور از قدرت تطابق، توانایی عدسی چشم در تغییر تمرکز چشم از روی اشیاء دور به روی نزدیک و بالعکس است. همچنین قدرت تطابق، به فرد این امکان را می دهد که بتواند فاصله بین دو شیء را به خوبی تشخیص دهد. هر عاملی که سبب تغییر و کاهش توانایی عدسی چشم در تطابق شود؛ به عنوان عامل پیرچشمی در نظر گرفته می شود. مهم ترین عوامل بیماری پیرچشمی عبارتند از:
شل شدن ماهیچه های مژگانی
ماهیچه های مژگانی یکی از قسمت های مهم چشم مژگانی هستند که با انقباض خود باعث تغییر شکل عدسی می شوند. شل شدن ماهیچه های مژگانی باعث کاهش توانایی عدسی در تطابق و پیرچشمی می شود.
سخت شدن عدسی چشم
با افزایش سن عدسی ساختاری سفت پیدا می کند و بیماری پیرچشمی به دنبال آن ایجاد می شود. مراقبت صحیح از چشم ها مانند یوگای چشم می تواند تا حدودی این بیماری را به تاخیر اندازد.
سایر عوامل محرک در ایجاد پیر چشمی عبارتند از:
• بالا رفتن قند خون
• وارد شدن آسیب به چشم و شل شدن ماهیچه های مژکی
• دوربینی

این مقاله را هم بخوانید:
شایع ترین دلایل تاری دید

علائم بیماری پیرچشمی چیست؟

علائم بیماری پیرچشمی تا حدودی با علائم بیماری دور بینی مشابه است. البته در دوربینی عدسی چشم کوتاه تر از حالت عادی می شود؛ در حالی که در پیر چشمی اندازه نرمال عدسی تغییر نمی کند بلکه انعطاف پذیری آن کاهش پیدا می کند؛ در نتیجه فرد به خوبی نمی تواند اشیاء نزدیک را مشاهده کند. البته علائم پیرچشمی می تواند از یک فرد به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از مهم ترین علائم پیرچشمی عبارتند از:
ایجاد مشکل در مطالعه
اگر افراد نتوانند نوشته های ریز را در نور نسبتاً کم مطالعه کنند؛ می توان احتمال داد که این افراد دچار پیری چشم شده باشند.
سر درد
اگر افراد اقدام به انجام کارهای ظریف و ساده کنند ممکن است بعد از گذشت مدت زمان نسبتاً کوتاهی دچار خستگی، سر درد و خواب آلودگی شوند.
تاری دید
افراد در هنگام مشاهده اجسام نزدیک دچار تاری دید می شوند.
سایر علائم پیر چشمی عبارتند از:
بالا رفتن نمره آستیگمات چشم
سوزش چشم
بالا رفتن اختلاف قدرت دید دو چشم

بیماری پیر چشمی چیست

بیماری پیر چشمی چیست

آیا امکان پیشگیری از پیرچشمی وجود دارد؟

مبتلا شدن به بیماری پیرچشمی احتمال بسیار بالایی دارد و نمی توان به صورت قطعی و صد در صد از آن جلوگیری کرد. اما با انجام راهکارهای نسبتاً ساده ای می توان بروز آن را به تاخیر انداخت. مهم ترین راهکارها عبارتند از:
عینک زدن
نور مستقیم خورشید و اشعه یو وی می تواند روی چشم تاثیرات منفی بگذارد؛ به همین سبب توصیه می شود هنگام رفتن زیر نور خورشید، از عینک آفتابی استاندارد استفاده شود.
مصرف ویتامین A و C
مصرف میوه جات و سبزیجات حاوی ویتامین آ و سی می تواند پیر شدن چشم را به تعویق بیندازد. این دو ویتامین از تخریب سلول ها و شل شدن ماهیچه مژگانی جلوگیری می کنند.
مراقبت از چشم
مطالعه در نور کافی، جلوگیری از خستگی چشم و ورزش دادن چشم ها از پیر شدن چشم ها جلوگیری می کنند.
خواب مفید
خواب مفید شبانه بین 6 تا 8 ساعت در روز از پیر چشمی جلوگیری می کند.
کنترل قند و فشار خون: کنترل قند خون و فشار خون از طریق روش هایی مانند ورزش کردن، رعایت رژیم غذایی و چکاپ کردن مداوم امکان پذیر است.

این مقاله را هم بخوانید:
5 دلیل برای مراجعه منظم به چشم پزشک

روش های درمان پیر چشمی

برای درمان پیری چشم متخصص در ابتدا از طریق معاینات چشمی و تست استاندارد بینایی این بیماری را تایید می کند. سپس با توجه به شرایط فرد، بیمار نحوه درمان را مشخص می کند. مهم ترین روش های درمان پیرچشمی عبارتند از:
عینک
عینک های دو کانونی و تدریجی رایج ترین انواع عینک برای درمان پیرچشمی هستند. با استفاده از عینک های دو کانونی فرد می تواند در دو نقطه تمرکز کند و هر دو نقطه را به صورت شفاف مشاهده کند. علاوه بر این عینک ها، ممکن است متخصص عینک های مطالعه را نیز برای فرد تجویز کند.
جراحی با لیزر
در جراحی عدسی سفت شده خارج می شود و یک عدسی جدید جایگزین آن می شود.
کراتوپلاستی هدایتی
در این روش با استفاده از امواج رادیویی انحنای قرنیه افزایش پیدا می کند.
لنز تماسی
اگر بیمار با عینک مشکل داشته باشد پزشک می تواند برای او لنزهای تماسی چندکانونی را تجویز کند.

بیماری پیر چشمی چیست

بیماری پیر چشمی چیست

مراجعه به پزشک
پیرچشمی یکی از رایج ترین بیماری های چشمی است که سنین بالای 40 سال را درگیر می کند و در زنان نسبت به مردان شایع تر است. در این بیماری عدسی چشم سفت و سخت می شود و ماهیچه های مژگانی شل می شوند؛ در نتیجه قدرت تطابق عدسی کاهش پیدا می کند و فرد توانایی مشاهده اجسام نزدیک را ندارد. تاری دید، سوزش چشم و بالا رفتن نمره آستیگمات چشم از دیگر علائم این بیماری هستند. برای درمان و کنترل این بیماری می توانید به مطب دکتر رضا پورمازار متخصص چشم مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
جوش زدن داخل چشم نشانه چیست

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *