آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

چشم صورتی که به آن التهاب ملتحمه نیز گفته می شود، شامل التهاب در بافت ملتحمه چشم است. ملتحمه بافت شفاف و نازکی است که قسمت سفید چشم را می پوشاند. این بیماری مسری است و می تواند به سرعت گسترش یابد. اما به ندرت جدی می شود. ورم ملتحمه معمولاً به بینایی آسیب نمی رساند و بدون هیچ مشکلی به مرور زمان از بین می رود. در این مطلب به بیماری چشم صورتی پرداخته شده است.

 

چشم صورتی چیست؟

بیماری چشم صورتی یا التهاب ملتحمه شامل التهاب یا عفونت غشای شفاف پوشاننده قسمت سفید کره چشم است. این بیماری باعث قرمز یا صورتی شدن قسمت سفید چشم می شود. چشم صورتی معمولاً به دلیل عفونت باکتریایی یا ویروسی، واکنش آلرژیک یا مجرای اشک ناقص در نوزادان ایجاد می شود. بیماری التهاب ملتحمه ممکن است تحریک کننده باشد. اما به ندرت بینایی افراد را تحت تأثیر قرار می دهد. روش های درمانی می توانند ناراحتی چشم صورتی را تسکین دهند. از آنجا که چشم صورتی ممکن است مسری باشد، تشخیص و درمان به موقع می تواند به محدود شدن شیوع آن کمک کند.

علائم چشم صورتی

شایع ترین علائم التهاب ملتحمه عبارتند از:

  • قرمزی در یک یا هر دو چشم
  • خارش در یک یا هر دو چشم
  • ترشحاتی که در یک یا هر دو چشم در طول شب ایجاد می شود و ممکن است مانع از باز شدن چشم یا چشم ها در هنگام صبح شود.
  • آبریزش چشم
آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

علل چشم صورتی

چشم صورتی ممکن است به دلایل مختلف ایجاد شود که شامل موارد زیر هستند:

عفونت باکتریایی و ویروسی

بیماری چشم صورتی در بیشتر موارد توسط آدنوویروس رخ می دهد. همچنین ویروس هرپس سیمپلکس، واریسلا زوستر و ویروس های مختلف دیگر می توانند منجر به التهاب ملتحمه شوند. ورم ملتحمه ویروسی و باکتریایی می توانند همراه با سرما خوردگی یا علائم عفونت تنفسی مانند گلودرد ایجاد شوند. استفاده از لنزهای تماسی که به درستی تمیز نمی شوند نیز باعث التهاب ملتحمه باکتریایی می شوند. هر دو نوع التهاب ویروسی و باکتریایی مسری بوده و از طریق تماس مستقیم یا غیر مستقیم با ترشحات چشم افراد آلوده منتقل می شود.

این مقاله را هم بخوانید:
مقایسه بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم

ورم ملتحمه آلرژیک

التهاب ملتحمه آلرژیک هر دو چشم را تحت تأثیر قرار داده و ممکن است در پاسخ به مواد آلرژی زا مانند گرده گل رخ دهد. بدن افراد در پاسخ به مواد حساسیت زا، آنتی بادی ایمونوگلوبولین تولید می کند. این آنتی بادی، سلول های خاصی به نام ماست سل را در مخاط چشم و مجاری هوایی تحریک کرده تا مواد التهابی از جمله هیستامین آزاد شود. ترشح هیستامین در بدن می تواند تعدادی از علائم و نشانه های آلرژی را مانند چشم قرمز یا صورتی ایجاد کند.

ورم ملتحمه ناشی از تحریک

تحریک ناشی از از مواد شیمیایی یا ورود جسم خارجی به چشم نیز می تواند باعث التهاب ملتحمه شود. گاهی اوقات تمیز کردن چشم برای از بین بردن مواد شیمیایی یا خارج کردن جسم خارجی، باعث قرمزی و تحریک چشم می شود. علائم و نشانه های چشم صورتی ناشی از تحریک شامل آبریزش چشم و ترشحات مخاطی است.

آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

عوامل خطرزا ابتلا به چشم صورتی

عوامل خطرزا برای ابتلا به بیماری چشم صورتی عبارتند از:

  • قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی ‌زا
  • تماس با ترشحات فرد مبتلا به ورم ملتحمه ویروسی یا باکتریایی
  • استفاده از لنزهای تماسی به ویژه به صورت طولانی مدت

 

پیشگیری از ابتلا به چشم صورتی

پیشگیری از ابتلا به چشم صورتی در بزرگسالان

رعایت بهداشت می تواند گسترش چشم صورتی را کنترل کند. به عنوان مثال:

  • عدم لمس چشم ها با دست
  • شستن مرتب دست ها
  • استفاده از حوله و دستمال تمیز
  • عدم استفاده از حوله و پارچه دستشویی
  • تعویض مرتب ملحفه بالشت ها
  • عدم استفاده از مواد آرایش چشم مانند ریمل
  • عدم به اشتراک گذاری لوازم آرایشی چشم یا وسایل مراقبت از چشم
این مقاله را هم بخوانید:
نکات مهم در خرید لنز

پیشگیری از بیماری چشم صورتی در نوزادان تازه متولد شده

چشم نوزادان نسبت به باکتری هایی که به طور معمول در کانال تولد مادر وجود دارند، حساس است. این باکتری ها هیچ علامتی در مادر ایجاد نمی کنند. در موارد نادر، این باکتری ها می توانند باعث ایجاد یک نوع جدی از بیماری ورم ملتحمه در نوزادان شود که به عنوان ورم ملتحمه نوزادان شناخته می شود. در چنین شرایطی برای حفظ بینایی، به درمان به موقع نیاز است. به همین دلیل برای چشمان نوزاد تازه متولد شده از پماد آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت چشم استفاده می شود.

آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

درمان چشم صورتی

  • درمان چشم صورتی معمولاً بر کاهش علائم متمرکز است. پزشک ممکن است استفاده از اشک مصنوعی، تمیز کردن پلک ها با پارچه مرطوب و استفاده از کمپرس سرد یا گرم را توصیه کند.
  • در صورت استفاده از لنزهای تماسی معمولاً به بیماران توصیه می شود تا پایان درمان بیماری التهاب ملتحمه، استفاده از آنها متوقف شود.
  • بسیاری از بیماران برای درمان التهاب ملتحمه به استفاده از قطره های چشمی آنتی بیوتیک نیاز نخواهند داشت. زیرا التهاب ملتحمه معمولاً ویروسی بوده و آنتی بیوتیک ها به درمان آن کمک نخواهند کرد. التهاب ملتحمه ویروسی اغلب از یک چشم شروع شده و سپس چشم دیگر را در طی چند روز آلوده می کند. با این حال، علائم و نشانه ها به تدریج و به صورت خود به خود از بین می روند.

 

درمان ورم ملتحمه آلرژیک

اگر سوزش ملتحمه ناشی از آلرژی باشد، پزشک ممکن است یکی از انواع مختلف قطره های چشمی را برای افراد مبتلا به آلرژی تجویز کند. این داروها ممکن است شامل داروهایی برای کنترل واکنش های آلرژیک مانند آنتی هیستامین ها و تثبیت کننده های ماست سل یا داروهای کنترل کننده التهاب مانند ضد احتقان ها، استروئیدها و قطره های ضد التهاب باشند. قطره چشمی بدون نسخه حاوی آنتی هیستامین و داروهای ضد التهاب نیز ممکن است برای درمان ورم ملتحمه مناسب باشند. علاوه بر این، جلوگیری از قرار گیری در معرض مواد آلرژی زا می تواند از شدت علائم چشم صورتی بکاهد.

این مقاله را هم بخوانید:
درمان گلوکوم به جراحی نیاز دارد

https://www.webmd.com/eye-health/eye-health-conjunctivitis#1

آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

آیا با بیماری چشم صورتی آشنایی دارید؟

عوارض بیماری چشم صورتی

چشم صورتی در کودکان و بزرگسالان می تواند باعث ایجاد التهاب در قرنیه و تحت تأثیر قرار گرفتن بینایی شود. ارزیابی و درمان به موقع توسط پزشک برای درد چشم، احساس وجود جسم خارجی در چشم، تاری دید یا حساسیت به نور، می تواند خطر عوارض را کاهش دهد. به همین دلیل مراجعه به پزشک در اسرع وقت بسیار حائز اهمیت است. شما می توانید برای تشخیص و درمان چشم صورتی به صورت حضوری به مطب دکتر پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم در تهران مراجعه کنید.

4 پاسخ
  1. آسمان
    آسمان گفته:

    سلام اقای دکتر..من لنز تماسی نرم استفاده میکنم تمااااام شرایط مراقبت رو انجام میدم هرگز از محلولهای شستشوی بی کیفیت استفاده نمیکنم هر خفته جا لنزیو عوض میکنم هرگز از اب سرم برای شستشو استفاده نمیکنم ولی باز ملتهب میشه چشمم اقای دکتر من چهار سال تهران خوابگاه بودم بخدااا اگه شرایط نگهداری لنز دخترارو میدیدین میگفتین این ادم فضایی ان که تا حالا کور نشدن حتی لنزاشونو نوی سرم توی لیوان میزاشتن یخچال هردو لنز رو با هم..برای گذاشتن لنز حتی محلول استفاده نمیکردن یه کم پشمشون میسوخت بعد عادی میشد دکتر اینا انسان نیستن؟؟چرا این قوانین برای اینا صدق نمیکنه اونوقت من اینقدررر باید درگیر باشم..چرا اینقدر چشام حساسه خسته شدم بابا منم ادمم هر ماه ریملمو میندتزم دور جدید میخرم بخدا دخترا تا اخر ریملاشونو استفاده میکردن اخراش گلاب میریختن لنز میزاشن چشاشون مثل برگ نقاشی سفید بود خییییلی ناراحتم

    پاسخ
    • پاسخگویی به سوالات
      پاسخگویی به سوالات گفته:

      سلام وقت بخیر شما کار درستی انجام میدهید ولی ابتدا باید از نظر مابرای چشم شما معاینات ابتدایی انجام داده و بررسی های لازم را به صورت حضوری انجام داده

      پاسخ
  2. وحید
    وحید گفته:

    سلام وقت بخیر . پسر ۹ساله دارم یک روز بعد از اینکه از استخر اومده چشمش قرمز شده و التهاب داری و قی غلیط داره ؟ به دکتر دسترسی ندارم در حال حاضر چه قطره ای برای عفونت مناسبه ؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *