تاثیر بیماری صرع بر چشم انسان
تاثیر بیماری صرع بر چشم انسان
تاثیر بیماری صرع بر چشم چگونه است؟ یکی از سوالات بسیار رایجی که از سوی بیماران مبتلا به بیماری صرع پرسیده می شود این است که آیا بیماری صرع باعث اختلال در بینایی و به خطر افتادن سلامت چشم می شود؟ صرع نوعی بیماری است که با تاثیر بر مغز و اعصاب باعث بروز تشنج های متعدد می شود. تحقیقات نشان می دهد که بیماری صرع در صورت کنترل نشدن ممکن است باعث به خطر افتادن سلامت چشم شود. بر این اساس ما در این مطلب به بررسی اینکه تاثیر بیماری صرع بر چشم چگونه است و باعث بروز چه مشکلاتی می شود، می پردازیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با این مسئله تا انتهای محتوا همراه ما باشید.
بیماری صرع چگونه باعث اختلال در بینایی و سلامت چشم می شود؟
متاسفانه صرع نوعی بیماری عصبی است که باعث اختلال در عملکرد مغز انسان می شود. این بیماری موجب می شود تا در فعالیت های الکتریکی مغز اختلال ایجاد شود. بیماری صرع اگرچه ممکن است باعث بروز بیماری های خطرناک در چشم نشود اما موجب اختلالاتی در بینایی انسان می شوند. در واقع این بیماری موجب بروز مشکلاتی چون توهم بینایی، ناتوانی در مشاهده محیط اطراف، کاهش میدان دید و از بین رفتن آن، منحرف شدن چشم و پلک زدن مداوم نیز می شود. نوع علائم و اختلالات چشمی معمولاً به لوب مغز بستگی دارد و ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. برای مثال اختلال در لوب اکسیپیتال مغز موجب توهم در بینایی و پلک زدن سریع چشم می شود.
در صورتی که تشنج های ناشی از بیماری صرع به دلیل اختلال در عملکرد لوب پشت سر باشد؛ ممکن است بیمار با علائم متعددی مانند حساسیت شدید به نور و حرکات های غیر ارادی در چشم همراه باشد. لوب های پشت سر مغز انسان موظف هستند تا حرکات چشم را کنترل کنند. بنابراین هر گونه اختلال در این ناحیه باعث به خطر افتادن سلامت چشم و اختلال در عملکرد آن می شود.

تاثیر بیماری صرع بر چشم انسان
هاله ها در بیماری صرع چگونه باعث به خطر افتادن سلامت چشم می شوند؟
معمولاً تشنج هایی با منشاء کانونی از طریق هاله ها اتفاق می افتند. در چنین وضعیتی بیمار مبتلا به صرع ممکن است بویی را احساس کند که افراد عادی قادر به احساس آن نیستند. همچنین برخی از افراد نور یا هاله ای را احساس می کنند که معمولاً افراد عادی نمی توانند آن را مشاهده کنند. هاله های نور که در اکثر مواقع به دلیل اختلال در فعالیت های الکتریکی مغز رخ می دهد باعث بروز مشکلاتی چون تکان خوردن غیر طبیعی چشم نیز می شوند. همچنین در برخی مواقع هاله ها باعث می شوند تا بیمار به صورت مداوم و سریع پلک بزند و به جسم یا شی خاصی خیره شود.
چه راه هایی برای درمان بیماری های چشمی ناشی از بیماری صرع وجود دارد؟
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که چشم ها یکی از راه های تشخیص نوع تشنج در مغز انسان هستند. روش های متعددی برای درمان و کنترل بیماری های چشمی ناشی از صرع وجود دارد که پزشک متخصص بعد از معاینه و بررسی وضعیت چشم از طریق روش های مختلفی مانند تجویز دارو و… برای درمان و کنترل اثرات بیماری صرع بر چشم اقدام می کند. در مواقعی پزشک متخصص به بیمار پیشنهاد می کند تا از طریق انجام جراحی میزان علائم بیماری در صرع را کاهش دهد و از بروز بیماری های چشمی جلوگیری کند.
آیا راه حلی برای پیشگیری از تاثیر بیماری صرع بر چشم وجود دارد؟
به طور کلی بیماری صرع در صورت کنترل شدن باعث بروز تشنج های مغزی نمی شود. بنابراین تنها راه برای پیشگیری از تاثیر بیماری صرع بر چشم، کنترل بیماری صرع است. هر چقدر میزان تشنج های ناشی از بیماری صرع کمتر باشد، آسیب کمتری به چشم انسان وارد می شود. بیماران مبتلا به صرع می توانند با کمک برخی از داروها علائم این بیماری را کاهش دهند. همچنین بیماری چشم از طریق رژیم غذایی اصولی و جراحی قابل کنترل است.
بنابراین بهتر است بیماران مبتلا به بیماری صرع از طریق مصرف دارو، پیروی از رژیم غذایی اصولی و پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، از تاثیر این بیماری بر چشم بکاهند. همچنین توصیه می شود بیماران مبتلا به صرع طی فواصل زمانی منظم به پزشک متخصص چشم مراجعه کنند تا از سلامت چشمان خود اطمینان حاصل کنند.

تاثیر بیماری صرع بر چشم انسان
مراجعه به پزشک
در مطلب بالا به بررسی تاثیر بیماری صرع بر چشم پرداختیم. دانستیم که بیماری صرع در صورت درمان نشدن باعث بروز اختلالاتی چون انحراف چشم، از بین رفتن میدان دید، پلک زدن مداوم و…می شود. بنابراین کسانی که در معرض بیماری صرع قرار دارند باید به صورت منظم تحت نظر پزشک متخصص چشم قرار بگیرند. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی یکی از باتجربه ترین چشم پزشکانی است که از جدید ترین متدهای درمانی و مجهز ترین دستگاه ها برای درمان بیماری های چشمی استفاده می کند. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر رضا پورمازار برای درمان انواع بیماری های چشمی مانند استرابیسم، آستیگماتیسم، نزدیک بینی، دوربینی، آب سیاه و…اقدام کنید.
يه فرد ٤٠ساله كه تو بچگى براثر ضربه ب سر دچار صرع و تشنج شده و انحراف چشمى پيدا كرده و الان ١٠ساله كه با دارو كنترل شده و تشنج نميكنه، بخواد عمل انحراف چشم انجام بده اوكيه؟ دوباره انحراف برنميگرده؟
سلام وقت بخیر
حتما باید از نزدیک معاینه حضوری انجام دادبستگی به شدت بیماری شما دارد