راه های جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی

راه های جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی

راه های جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی

استفاده از عینک یکی از راه های بهبود دید چشم است که اغلب پزشکان در وهله اول برای اصلاح عیوب انکساری چشم و جلوگیری از پیشرفت مشکلات چشمی؛ برای بیمار تجویز می کنند. استفاده از عینک در روزهای اولیه استفاده ممکن است برای فرد کمی دشوار باشد؛ اما اغلب انسان ها بعد از مدت کوتاهی استفاده؛ به پوشش عینک عادت می کنند.
اما عینک در مواقعی می تواند مشکلاتی را برای پوست صورت و بینی ایجاد کند. این مشکلات در طولانی مدت باعث ناراحتی فرد می شوند. امروزه درصد زیادی از مردم برای اصلاح عیوب انکساری چشم از عینک استفاده می کنند و ممکن است نگران آسیب زدن عینک به بینی باشند. به همین دلیل ما در این محتوا به بررسی عواملی که باعث آسیب زدن عینک به بینی می شوند و روش های رفع این مشکل می پردازیم.

راه های جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی

راه های جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی

چه عواملی باعث می شود تا عینک باعث آسیب زدن بینی شود؟

شناخت عواملی که موجب آسیب زدن عینک به بینی و پوست صورت می شود؛ کمک می کند تا فرد بتواند برای جلوگیری از بروز این اتفاق اقدام کند. با تشخیص علت دقیق آسیب زدن عینک؛ می توانید روش مناسبی را متناسب با مشکل خود انتخاب کنید. شایع ترین دلایل ایجاد ناراحتی در بینی هنگام استفاده از عینک عبارت هستند از:
• پایین نشستن عینک روی بینی: یکی از دلایل مهمی که ممکن است باعث می شود عینک به بینی آسیب بزند؛ پایین نشستن عینک روی بینی است. عینک باید به گونه ای روی بینی قرار بگیرد که پدها در قسمت باریک بینی قرار بگیرند. اگر پد عینک در قسمت برآمده بینی قرار بگیرد؛ ممکن است به دلیلی سفت بودن باعث ناراحتی، درد و کبودی پوست بینی شود.
• سنگین بودن فریم عینک: سنگین بودن فریم عینک و استفاده از عینک های بزرگ برای چشم می تواند باعث درد و ناراحتی بینی شود. عینک های سنگین حتی اگر به درستی روی بینی قرار بگیرند؛ می توانند باعث شوند تا فرد درد و سنگینی ناشی از فریم را روی بینی احساس کند. یکی از نشانه های سنگین بودن فریم عینک برای صورت؛ فرو رفتگی پدهای عینک روی بینی است.
• خشک و حساس بودن پوست صورت: کسانی که دارای پوست خشک و حساسی هستند؛ ممکن است در صورت استفاده از عینک با مشکلاتی مانند قرمزی، کبودی و…همراه باشند. متاسفانه عینک می تواند باعث تحریک شدن پوست های خشک و حساس صورت یا بینی شود.
• نداشتن پد بینی: ممکن است برخی از عینک ها به دلیل سبک بودن با پد بینی همراه نباشند. بسیاری از عینک های پلاستیکی پد بینی ندارند. عینک هایی که پد بینی ندارند؛ می توانند باعث شوند در اثر برخورد پلاستیک به پوست بینی، مشکلاتی مانند درد، کبودی، تحریکات پوستی و…برای فرد اتفاق بیفتد. البته برخی از افراد ممکن است به پدهای بینی حساس باشند و ترجیح دهند از عینک های بدون پد استفاده کنند.
• مطابق نبودن عینک با فرم صورت: چنانچه فردی بدون توجه به فرم صورت و بینی؛ عینکی را برای اصلاح عیوب چشم انتخاب کند، ممکن است به دلیل هماهنگ نبودن فریم عینک و با صورت؛ با مشکلاتی مانند قرار نگرفتن صحیح عینک روی صورت مواجه شود. قرار نگرفتن صحیح عینک روی صورت باعث می شود فرد دردی را روی گونه و بینی احساس کند.

این مقاله را هم بخوانید:
علت تیرگی زیر چشم

چه راه هایی برای پیشگیری از آسیب زدن عینک به بینی و پوست صورت وجود دارد؟

بعد از تشخیص علت آسیب زدن عینک به بینی؛ می توانید اقدامات لازم برای رفع این مسئله را انجام دهید. راه های جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی عبارت هستند از:

  • استفاده از عینک با مد ژله ای

اگر پوست حساسی دارید و به دلیل استفاده عینک بدون پد با حساسیت پوستی، درد و ناراحتی همراه هستید؛ بهتر از عینک های فلزی پد دار استفاده کنید. پد های ژله ای مانع از فشار زیاد روی بینی می شوند و احتمال آسیب زدن عینک به بینی را تا حدودی کاهش می دهند.

  • متعادل نگه داشتن پوست صورت و بینی

با توجه به حساس بودن پوست های خشک و نازک؛ بهتر است برای متعادل کردن پوست خود اقدام کنید. شما می توانید با استفاده از شوینده ها، تونر و آبرسان های مختلف پوست خود را از حالت خشکی خارج کنید و باعث متعادل شدن آن شوید.
با متعادل شدن پوست بینی؛ مشکلاتی مانند کبودی، قرمزی، حساسیت و…تا حدودی کاهش پیدا می کند و فرد می تواند برای ساعت های طولانی تری از عینک روی بینی استفاده کند.

  • استفاده از عینک هایی با فریم مناسب با فرم صورت

بهترین راه حل برای جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی و پوست صورت؛ انتخاب عینک هایی با فریم مناسب با فرم صورت است. در صورتی که فریم عینک متناسب با فرم صورت انتخاب شود؛ مشکلاتی مانند سنگینی فریم، کبودی اطراف بینی، کبودی گونه ها، قرمزی، درد و پایین آمدن عینک روی بینی شما را تهدید نمی کند.
بنابراین توصیه می شود بعد از تعیین نمره چشم؛ با مراجعه حضوری به فروشگاه عینک؛ برای تهیه بهترین عینک متناسب با فرم صورت و بینی اقدام کنید.

  • استفاده از لنزهای تماسی
این مقاله را هم بخوانید:
مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه

در نهایت اگر با وجود انتخاب عینک متناسب با فرم صورت، متعادل نگه داشتن پوست و استفاده از پد های بینی بازهم با مشکل آسیب زدن عینک به بینی همراه هستید؛ بهتر است برای اصلاح دید و عیوب انکساری از لنزهای تماسی استفاده کنید. استفاده از لنزهای تماسی اگرچه ممکن است کمی دشوار باشد اما باعث آسیب زدن به بینی نمی شود و دید بهتری در چشمان شما ایجاد می کند.

راه های جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی

راه های جلوگیری از آسیب زدن عینک به بینی

مراجعه به پزشک
در مطلب فوق به بررسی دلایل آسیب زدن عینک به بینی و راه های جلوگیری از وقوع این اتفاق پرداختیم. با این حال اگر به هر دلیلی در هنگام استفاده از عین با درد و ناراحتی همراه هستید؛ بهتر است از روش های دیگری برای اصلاح دید استفاده کنید. استفاده از لنزهای تماسی و انجام جراحی های لیزری مانند پی آر کی، لیزیک، فمتولیزیک، لازک و…می تواند جایگزین مناسبی برای عینک باشد.
با انجام جراحی های لیزری می توانید برای همیشه استفاده از عینک را کنار بگذارید. اگر به دنبال یک جراح مطمئن و با سابقه برای اصلاح عیوب انکساری و جراحی چشم هستید؛ می توانید به مطب دکتر رضا پورمازار مراجعه کنید. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی؛ متناسب با نمره و وضعیت چشم؛ بهترین نوع جراحی را برای اصلاح عیوب انکساری چشم انتخاب و جهت درمان اقدام می کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *