خالکوبی قرنیه چیست
خالکوبی قرنیه چیست؟
خالکوبی قرنیه یکی از روش های درمانی مربوط به تخصص چشم پزشکی است. این روش با توجه به کاربردی که دارد برای حل مشکلات مربوط به قرنیه چشم مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از افراد ممکن است در اثر بیماری یا حوادث مختلف دچار مشکلات چشمی مانند اسکار قرنیه، لوکوم، آنیدریا و… شوند. خالکوبی قرنیه روش درمانی است که امروز برای رفع این مشکلات مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج حاصل از انجام این روش درمانی نشان می دهد انجام این جراحی تا حد قابل قبولی قادر به رفع مشکلات ذکر شده است. با این حال خالکوبی قرینه به عنوان یک جراحی حساس، خطرات مربوط به خود را به دنبال دارد. مراجعه به یک پزشک ماهر و با سابقه راه حلی است که به وسیله آن می توان خطرات مربوط به این جراحی را به حداقل رساند.
تعریف خالکوبی قرنیه (Keratopigmentation)
چشم یکی از احساس ترین اعضای بدن است که امکان دارد در اثر عوامل مختلف دچار مشکل شود. به طور مثال قرینه چشم بعضی از افراد در اثر اسکار یا ورم با مشکل مواجه می شود. چشم در اثر این عارضه ها ظاهری ناپسند و غیر معمول پیدا می کند. خالکوبی قرنیه چشم راهی است که به وسیله آن می توان مشکل ایجاد شده در اثر این بیماری ها را برطرف کرد. از این روش همچنین برای رفع مشکلاتی نظیر لک های قرنیه، انیدریا (عدم تمام یا قسمتی از عنبیه) و وجود چند مردمک نیز استفاده می شود.
به طور کلی عمل خالکوبی قرنیه به عنوان راه درمانی برای رفع کدورت های قرینه حاد به کار می رود. با این حال گاهی از این روش می توان برای بهبود کیفیت بینایی چشم نیز استفاده کرد. به طور مثال در درمان بیماری گلوکوم، ابتدا محیط عنبیه توسط لیزر سوراخ می شود؛ سپس جهت رفع مشکل پخش نور، قرینه در محلی که توسط لیزر سوراخ شده است، خالکوبی می شود. اگرچه این روش بیشتر به منظور رفع مشکلات پزشکی استفاده می شود با این حال می توان از آن برای جایگزینی رنگ قرینه جدید و زیبا سازی نیز استفاده کرد.

خالکوبی قرنیه چیست
دلایل خالکوبی قرنیه
خالکوبی قرنیه چشم از روش های درمانی است که برای رفع مشکلات مختلف چشمی مورد استفاده قرار می گیرد. چشم نیز مانند هر عضو دیگری دارای ساختار حساسی بوده که ممکن است در اثر عوامل مختلفی دچار مشکل شود. بیمارهای چشمی زیادی وجود دارند که تداوم آن ها می تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد که تنها به وسیله خالکوبی قرنیه درمان می شوند.
حوادث از دیگر عواملی هستند که می توانند برای اعضای مختلف بدن انسان مشکل به وجود بیاورند. به طور مثال ممکن است چشم فردی بر اثر یک سانحه رانندگی آسیب ببیند. در این صورت امکان دارد قرنیه فرد دچار ایرادات ظاهری یا آسیب های درونی شود. در صورت پیش آمدن چنین مشکلاتی افراد مصدوم می توانند برای ترمیم زیبایی ظاهری چشم خود اقدام به خالکوبی قرنیه کنند.
به طور کلی از این روش درمانی بیشتر برای کم کردن میزان تابش نور محیطی در عنبیه استفاده می شود. با این حال رفع مشکلاتی مانند تیرگی قرنیه نیز به وسیله خالکوبی چشم قابل حل است. از دیگر مشکلاتی که می توان برای برطرف کردن آن ها این روش را به کار برد می توان به اسکار قرنیه، لوکوم، آنیدریا (عدم تمام یا قسمتی از عنبیه)، پلی کوریا، نقص عنبیه تروماتیک، و ایریدو دیالیز اشاره کرد.
عوارض خالکوبی قرنیه چشم
خالکوبی قرنیه چشم مانند هر عمل جراحی دیگری عوارضی را برای بیماران به دنبال دارد. این عوارض معمولا در اثر عدم رعایت مراقبت های پس از عمل پیش می آیند. البته در مواردی نیز اشتباهات پزشکی ممکن است باعث ایجاد این عوارض شود. از رایج ترین عوارض جراحی تاتو قرنیه چشم می توان به عفونت قرنیه، التهاب، درد و احتمال نفوذ کردن ناخواسته کره به اتاق قدامی اشاره کرد.
آمارهای مربوط به عوارض مربوط به این جراحی نشان می دهد از 204 موردی که مورد جراحی قرار گرفته اند 12.8٪ آن ها دچار عوارض شده اند. بیشترین میزان این عوارض به ترتیب مربوط به حساسیت نور، محو شدن رنگ و نئوواسکولاریزاسیون است. تا جایی که امکان دارد باید با رعایت مراقبت های پس از جراحی از به وجود آمدن این مشکلات پیشگیری کرد. با این حال در صورتی که به هر دلیلی هریک ازاین عوارض برایتان پیش آمد بدون اتلاف وقت جهت رفع مشکل و جلوگیری از پیشرفت آن سریعا به پزشک مراجعه کنید.
ز چگونه انجام می شود؟
خالکوبی قرنیه چشم از عمل هایی است بیمار در آن تحت بی حسی موضعی قرار می گیرد. مرحله اول این جراحی مربوط به برداشتن اپیتلیوم قرینه است. پس از بلند کردن این مانع رنگ به وسیله سرسوزن بسیار ظریفی به داخل استرومای قرنیه تزریق می شود. جراح باید در این مرحله دقت بالایی به خرج بدهد؛ زیرا وارد شدن اشتباهی سوزن به اتاقک قدامی بسیار خطرناک است و خسارت های جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. نکته دیگری که رعایت آن بسیار اهمیت دارد، انجام عمل در شرایط کاملا استریل است؛ زیرا رعایت این نکته احتمال ایجاد عفونت را تا میزانزیادی کاهش می دهد. در روش دیگر خالکوبی قرنیه، رنگ از طریق فضای ایجاد شده توسط ابزارهای مخصوص پزشکی به استرومای قرنیه وارد می شود. در پایان هر دو روش چشم پانسمان می گردد.

خالکوبی قرنیه چیست
مراجعه به پزشک
خالکوبی قرنیه چشم روش درمانی است که از آن برای رفع مشکلات مانند اسکار قرنیه، لوکوم، آنیدریا، پلی کوریا، نقص عنبیه تروماتیک، و ایریدو دیالیز استفاده می شود. همانطور که می دانید چشم یکی از حساس ترین اعضای بدن انسان است. عمل های مربوط به این عضو به طور کلی از حساسیت های ویژه ای برخوردارند. به همین دلیل حرفه بودن جراح و سابقه و توانایی آن نقش زیادی در موفقیت آمیز بودن این عمل ها دارد. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم یکی از با حرفه ای ترین متخصصان چشم در ایران است که سابقه ای درخشان در انجام جراحی های مربوط به مشکلات چشم دارد. بیماران می توانند برای درمان آب مروارید (کاتاراکت)، آب سیاه (گلوکوم)، جراحی لیزیک و لازک چشم، لیزر شبکیه، مجاری اشکی و جراحی زیبایی چشم (بلفاروپلاستی) به مطب ایشان در سعادت آباد تهران مراجعه کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.