خطرات استفاده از لنز چشمی

خطرات استفاده از لنز چشمی

خطرات استفاده از لنز چشمی

استفاده از لنز چشمی چه خطراتی را به همراه دارد؟

استفاده از لنز چشمی یکی از راه های کوتاه مدت اصلاح عیوب انکساری چشم است که اغلب افراد از آن به جای عینک استفاده می کنند. لنز چشم نوعی عدسی بسیار نازک است که روی قرنیه چشم قرار می گیرد و باعث بهبود علائم عیوب انکساری چشم می شود. لنز چشمی اگرچه به آسانی روی قرنیه چشم قرار می گیرد و نسبت به عینک دارای عملکرد بهتری است اما آن ها دارای عوارضی هستند که ممکن است باعث صدمه دیدن چشم شوند. لنز چشمی معمولاً به صورت غیر مستقیم باعث عوارض مختلف می شود. در این مطلب به معرفی مهم ترین عوارض استفاده از لنز در چشم می پردازیم. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

  • بروز خشکی چشم

خشکی چشم یکی از مهم ترین عوارض استفاده از لنزهای چشمی است. معمولاً لنزهای چشمی برای اینکه بتوانند درون چشم نرمی خود را حفظ کنند، اشک چشم را جذب می کنند. جذب شدن اشک به وسیله لنز باعث کاهش رطوبت فضای داخل چشم و در نتیجه خشکی چشم می شود. متاسفانه خشکی چشم در مواقعی با درد شدیدی همراه است و باعث انواع عفونت چشمی می شود. به همین دلیل کسانی که از لنز چشمی استفاده می کنند بهتر است با مشورت پزشک از اشک مصنوعی برای رطوبت بیشتر چشم استفاده کنند. افرادی که به دلیل استفاده از لنز دچار خشکی چشم شده اند بهتر است برای طولانی مدت به اشیاء اطراف خود خیره نشوند و هر چند ثانیه پلک بزنند تا اشک بیشتری تولید شود.

خطرات استفاده از لنز چشمی

خطرات استفاده از لنز چشمی

  • نرسیدن اکسیژن به چشم

لنز چشمی مانند عدسی روی قرنیه چشم قرار می گیرد و کل سطح آن را می پوشاند. این مسئله موجب می شود تا اکسیژن کمتری از قرنیه به چشم انسان منتقل شود. متاسفانه کم شدن میزان اکسیژن چشم باعث آسیب دیدگی شدید چشمی و اختلال در عملکرد آن می شود. بر این اساس بهتر است کسانی که مایل به اصلاح عیوب انکساری چشم هستند از لنزهایی استفاده کنند که می تواند رطوبت مناسبی را برای چشم ها فراهم کند. معمولاً لنزهای نرم و سیلیکونی می توانند اکسیژن بیشتری را نسبت به سایر لنز ها به چشم منتقل کنند.

  • ایجاد خراش روی قرنیه

نتایج به دست آمده نشان می دهد که قرار گرفتن لنز چشمی روی قرنیه باعث خراش و ساییدگی آن می شود. ایجاد خراش روی قرنیه معمولاً زمانی اتفاق می افتد که مصرف کننده لنزهای چشمی را به درستی روی قرنیه چشم جای گذاری نکند. البته خشکی چشم که در مواقعی به دلیل استفاده از لنز اتفاق می افتد، از عواملی است که موجب خراش قرنیه چشم می شود. در برخی موارد خارج نکردن لنز از چشم هنگام خواب باعث جذب گرد و غبار و در نتیجه عفونت های چشمی و خراش قرنیه می شود.

  • عارضه پتوز

پتوز از عارضه هایی است که باعث افتادگی پلک چشم می شود. برخی از افراد ممکن است به دلیل پتوز چشم قادر به باز کردن چشم خود نباشند. متاسفانه لنزهای چشمی با حرکت روی بافت های پلک باعث بروز اسکار می شوند. این مسئله باعث بروز پتوز و تشدید این عارضه می شود. پتوز از عارضه هایی است که در صورت درمان نشدن باعث اختلال در بینایی می شود زیرا فرد در صورت افتادگی شدید پلک قادر به مشاهده محیط اطراف خود نخواهد بود. معمولاً کسانی که از لنز سخت استفاده می کنند بیشتر در معرض پتوز قرار دارند.

  • ورم ملتحمه و قرمز شدن چشم

استفاده طولانی مدت از لنزهای تماسی زمینه بروز بسیاری از بیماری های چشمی را فراهم می کند. یکی از عوارض جدی استفاده طولانی مدت از لنز چشمی، قرمز شدن چشم و ورم ملتحمه است. لنزها با دریافت اشک چشم، محیط نسبتاً مرطوبی را برای خود فراهم می کنند. مرطوب بودن محیط اطراف لنز چشم باعث رشد انواع باکتری و ویروس می شود. وجود انواع ویروس و باکتری در چشم باعث ورم ملتحمه و قرمز شدن ناگهانی فضای سفید رنگ داخل چشم می شود.

این مقاله را هم بخوانید:
شایع ترین علائم پارگی شبکیه چشم

برای استفاده از لنز چشمی باید به چه نکاتی توجه شود؟

اگرچه لنزهای چشمی باعث بروز مشکلات مختلف در چشم می شوند اما رعایت کردن برخی نکات کمک می کند تا میزان عوارض لنزهای چشمی به شدت کاهش پیدا کند. نکاتی که برای استفاده از لنز چشمی باید به آن توجه شود عبارت هستند از:
• خارج کردن لنز در هنگام خوابیدن و دراز کشیدن
• استفاده نکردن از لنز چشمی برای طولانی مدت
• خارج کردن لنز چشمی در هنگام ورود به محیط های غبار آلود و آلوده
• استفاده از اشک مصنوعی با مشورت پزشک
• آموزش صحیح گذاشتن لنز چشمی روی چشم
• خیره نشدن طولانی مدت به محیط اطراف
• جایگزین کردن لنزهای سیلیکونی و نرم به جای استفاده از لنزهای سخت
• تعویض به موقع لنزهای چشمی
• چکاپ منظم توسط چشم پزشک متخصص

خطرات استفاده از لنز چشمی

خطرات استفاده از لنز چشمی

کلام آخر
در مطلب فوق به بررسی عوارض استفاده از لنز چشمی پرداختیم. دانستیم که لنز چشمی ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند تروما، خشکی چشم، عفونت، نرسیدن رطوبت به بافت های داخلی چشم و…شود. بنابراین بهتر است برای اصلاح عیوب انکساری چشم به جای استفاده از لنز، جراحی های لیزری که برای درمان عیوب انکساری چشم استفاده می شوند، توسط پزشک متخصص انجام شود. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی از طریق انواع جراحی های لیزری مانند پی آر کی، لیزیک، لازک و… برای اصلاح انواع عیوب انکساری چشم استفاده می کند. شما می توانید با مراجعه حضوری به مطب دکتر رضا پورمازار درمان اصلاح عیوب انکساری چشم را با کمترین عوارض انجام دهید.

این مقاله را هم بخوانید:
انواع عفونت چشم و راه های درمان آن
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *