خطر افتادگی پلک چشم

خطر افتادگی پلک چشم

افتادگی پلک چشم یکی از خطراتی است که ممکن است به دلایل متعددی باعث اختلال در عملکرد چشم و تغییر شکل ظاهری آن شود. افرادی که از عارضه افتادگی پلک چشم رنج می‌برند برای مدت طولانی در ناحیه بینایی دچار آسیب می‌شوند. درصد بالایی از افراد بعد از ابتلا به این عارضه برای درمان اقدام می‌کنند. حال باید بدانیم خطر افتادگی پلک چشم قابل درمان است؟ و در صورت وجود چه علائمی باید برای معاینه و درمان به پزشک معالج مراجعه شود. در این مقاله به بررسی اینکه خطر افتادگی پلک چشم چیست و چه تأثیری در بینایی انسان دارد می‌پردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

منظور از افتادگی پلک چشم چیست؟

منظور از افتادگی پلک چشم، پایین آمدن غیر طبیعی پلک بالا است که در بیشتر موارد بخش زیادی مردمک را پوشش می‌دهد و باعث اختلال در بینایی و مشکلات دیگر می‌شود. این عارضه که با نام علمی پتوز یا بلفاروپتوز شناخته می‌شود به‌مرورزمان و برای مدت طولانی باعث آسیب چشم‌ها می‌شود. طبق نتایج به دست آمده افتادگی پلک چشم ممکن است نشان دهنده اختلال در نواحی مختلف بدن مانند مغز، اعصاب، عضلات و … باشد. بر همین اساس بهتر است برای معاینه و درمان این عارضه هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه شود.

خطر افتادگی پلک چشم

خطر افتادگی پلک چشم

عوامل تأثیرگذار در افتادگی پلک چشم

افتادگی پلک چشم تحت تأثیر عوامل متعددی روی چشم‌ها ایجاد می‌شود. به طور کلی افتادگی پلک چشم ممکن است به صورت مادرزادی یا اکتسابی باعث اختلال در بینایی و تغییر در شکل ظاهری چشم شود. عوامل تأثیرگذار در افتادگی پلک چشم عبارتند از:

این مقاله را هم بخوانید:
فواید روغن ماهی برای خشکی چشم

پتوز مادرزادی

افتادگی پلک چشم ممکن است به صورت مادرزادی و در سنین پایین به دلیل اختلال در رشد عضلات پلک بالایی که از چشم‌ها در برابر عوامل مختلف جلوگیری می‌کنند، رخ دهد. بیشتر افرادی که به صورت مادرزادی با اختلال افتادگی پلک چشم همراه هستند، در یکی از چشم‌ها دچار افتادگی و کم بینی می‌شوند.

مشکلات عصبی

یکی از عواملی که باعث افتادگی پلک چشم در انسان می‌شود، اختلال در مغز انسان است. مغز انسان وظیفه کنترل بخش‌های مختلف بدن را بر عهده دارد. اختلال در ناحیه مغز باعث اختلال در اندام‌های دیگر می‌شود. مشکلاتی چون سکته مغزی، تومور و… موجب ایجاد این عارضه در چشم‌ها می‌شود.

افزایش سن

عامل دیگری که باعث اختلال در بینایی و افتادگی پلک چشم می‌شود، افزایش سن و پیری است. با افزایش سن، بافت تاندون‌ها منعطف می‌شود و کشیدگی و افتادگی پلک فوقانی چشم اتفاق می‌افتد. افتادگی پلک چشم با افزایش سن معمولاً در هر دو چشم ایجاد می‌شود؛ بنابراین بهتر است برای جلوگیری از مشکلات بینایی، هرچه سریع‌تر به پزشک معالج مراجعه شود.

مشکلات چشمی

از دیگر عواملی که باعث افتادگی پلک چشم می‌شود، مشکلات چشمی است. ممکن است پلک‌ها تحت تأثیر بیماری‌های چشمی مانند عفونت چشم، تومور چشمی یا ضربه شدید دچار اختلال افتادگی پلک چشم شوند.

سندروم هورنر

یکی از عوامل تأثیرگذار در افتادگی پلک چشم، سندروم هورنر است. سندروم هورنر به صورت غیر طبیعی باعث تغییر سایز مردمک چشم انسان می‌شود. در واقع این عارضه باعث کوچک شدن مردمک و در نتیجه افتادگی پلک چشم می‌شود.

 

عوارض افتادگی پلک چشم

  • تغییر شکل ظاهری: یکی از مشکلاتی که تحت تأثیر عارضه افتادگی پلک چشم در انسان ایجاد می‌شود، تغییر شکل ظاهری چشم است. افتادگی پلک باعث پایین آمدن پلک و پوشش درصد زیادی از چشم می‌شود. در بسیاری از موارد افتادگی پلک چشم تنها باعث تغییر شکل ظاهری می‌شود و تأثیر در بینایی انسان ندارد.
  • ضعف در بینایی: ضعف در بینایی از دیگر مشکلاتی است که در اثر افتادگی پلک چشم برای انسان اتفاق می‌افتد. افتادگی پلک‌ها با پوشش مردمک باعث محدودیت در بینایی می‌شوند. افرادی که در هر دو چشم دچار افتادگی پلک هستند بیشتر دچار ضعف در بینایی می‌شوند.
  • ضعف در عضلات: ضعف در عضلات یکی از عوارض افتادگی پلک چشم در انسان است که باعث اختلال و ضعف در اندام‌هایی مانند بازوها، دست‌ها و… می‌شود. همچنین تنگی نفس و ضعف در تکلم از عوارض افتادگی پلک چشم است که ممکن است برای برخی از افراد اتفاق بیفتد.
این مقاله را هم بخوانید:
علائم بیماری ام اس در چشم

 

راه های تشخیص افتادگی پلک چشم

افتادگی پلک چشم که در افراد بزرگسال معمولاً به دلیل اختلال در عضله بالا برنده پلک ایجاد می‌شود از طریق معاینات پزشکی قابل تشخیص است. بهتر است برای اطلاع از علت افتادگی پلک چشم، پیشگیری و درمان آن هرچه سریع به پزشک متخصص در زمینه درمان مشکلات چشمی مراجعه شود. در بیشتر مواقع پزشکان از طریق آزمایش خون و عکس برداری از چشم، از وجود این عارضه اطمینان پیدا می‌کنند.

خطر افتادگی پلک چشم

خطر افتادگی پلک چشم

درمان افتادگی پلک چشم

چشم‌ها حساس‌ترین عضو بدن هستند که در صورت اختلال باعث مشکلات مختلفی چون ضعف در بینایی، دو بینی، نا بینایی و… می‌شوند. افتادگی پلک چشم انسان معمولاً قابل درمان است. به همین دلیل بهتر است برای جلوگیری از بروز مشکلات بینایی و درمان افتادگی پلک به پزشک معالج مراجعه شود. بهترین راه برای درمان افتادگی پلک چشم، جراحی است. تقریباً بیشتر افرادی که به دلیل افزایش سن و مادرزادی دچار عارضه افتادگی پلک می‌شوند، با جراحی و مصرف دارو درمان می‌شوند. جراحان برای درمان افتادگی پلک چشم، برش کوچکی را در بالای پلک ایجاد می‌کنند و بعد از تعیین محل مناسب پلک، از طریق بخیه عضلات پلک را تثبیت می‌کنند.

 

مراجعه به پزشک

افتادگی پلک چشم که معمولاً با ضعف در بینایی همراه است، از طریق جراحی قابل درمان است. پزشکان متخصص بعد از معاینه و تشخیص علت بیماری برای پیشگیری و درمان آن از طریق جراحی اقدام می‌کنند. از آن جا که چشم‌ها از حساسیت بالایی برخوردار هستند، بهتر است برای درمان و جراحی افتادگی پلک چشم به پزشکان با تجربه در این زمینه مراجعه شود. دکتر رضا پورمازار یکی از جراحان و متخصصان با تجربه و حاذق در زمینه درمان مشکلات چشمی است. شما می‌توانید برای درمان افتادگی پلک چشم و مشکلات چشمی خود به صورت حضوری به مطب دکتر رضا پورمازار در تهران مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
خطرات استفاده از لنز چشمی
2 پاسخ
  1. ابوالفضل
    ابوالفضل گفته:

    سلام دکتر من چشم راستم با پمب باد باد کرده خب شده الان چشم راستم از چشم چپم کوچکتره چکار کنم قطره ای چیزی استفاده کنم یا برم پیش دکتر ممنون میشم اگه نظر تونو بگید

    پاسخ
    • پاسخگویی به سوالات
      پاسخگویی به سوالات گفته:

      سلام وقت بخیر شما باید از نزدیک مورد معاینه قرار بگیرید

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *