درمان تومور اربیت چشمی

درمان تومور اربیت چشمی

روش های تشخیص و درمان تومور اربیت چشمی

کاسه چشم یکی از مهم ترین و پیچیده ترین قسمت های چشم است که شامل عضلات چشم، اعصاب و غیره می‌شود. تومور چشمی به نوعی از تومور گفته می شود که در قسمت کاسه چشم واقع شده باشد و به دلیل قرارگیری در محل مهم و حیاتی باید هرچه زودتر تشخیص داده شود و نسبت به درمان آن اقدام شود. وجود حتی کوچکترین تومور اربیت چشم باعث می‌شود افراد از نظر دید دچار مشکلاتی شوند و چشم ها ورم کرده و دردناک شوند و در بعضی از موارد مشکلات بینایی شدید به وجود بیاید. با توجه به اینکه روش های تشخیص این بیماری تنها توسط پزشکان قابل اجرا هستند، برای تشخیص بیماری باید فرد حتماً به پزشک متخصص چشم ارجاع داده شود. در این مقاله قصد داریم به تومور چشمی، روش های تشخیص، روش های درمان و علائم آن بپردازیم.

علائم تومور اربیت چشمی

تومور اربیت چشمی ممکن است دارای علائم زیر باشد:
• تورم چشم: در این گونه موارد چشم تورم می‌شود و تورم آن رو به جلو است. در بعضی از موارد حتی چشم به گونه‌ای به نظر می رسد که انگار از حدقه بیرون زده است.
• بی حس شدن اطراف چشم: این تومورها با وارد کردن فشار به اعصاب داخل چشم باعث می شوند اطراف چشم تا حدودی بی حس شود. افرادی که از بیماری تومور اربیت چشمی رنج می‌برند احساس مور مور شدن در ناحیه پلک و اطراف چشم دارند.
• تخت شدن کره چشم: به صورت معمولی و نرمال کره چشم دارای انحنا است. افرادی که به بیماری تومور اربیت چشم مبتلا هستند، کم کم در ناحیه کره چشم این انحنا را از دست می‌دهند و کره چشم کاملاً تخت می شود.
• کم شدن بینایی: در این افراد کم شدن بینایی یکی دیگر از علائم است. این افراد معمولاً اطراف را به صورت تار و غیر واضح می بینند.
• درد در اطراف چشم: تومور اربیت چشم باعث درد در اطراف چشم می شود. در این نوع تومور پشت پلک ها و تمامی اعضای وابسته به چشم ممکن است دچار درد شوند.
• افتادگی پلک: یکی از علائم احتمالی این بیماری، افتادگی پلک است. این مورد ممکن است در صورت ورم کردن بیش از اندازه پلک اتفاق بیفتد یا هیچ گونه دلیلی نداشته باشد.
• ناتوانی در هماهنگ کردن چشم ها: در این علامت چشم ها بدون هیچ دلیل خاصی دو دو می زنند و با یکدیگر هماهنگ نیستند. همین دو دو زدن چشم ها دیدن را برای فرد سخت می کند.

درمان تومور اربیت چشمی

درمان تومور اربیت چشمی

روش تشخیص تومور چشمی

هر یک از علائم بالا ممکن است نشان دهنده بیماری دیگری نیز باشند و تنها شامل بیماری تومور چشمی نشوند، به همین دلیل برای تشخیص بهتر تومور چشمی تنها راه مراجعه به پزشک است. بعد از مراجعه به پزشک افراد معمولاً تحت نظر آزمایشات مختلف قرار می‌گیرند و با استفاده از آزمایشات متفاوت وجود یا عدم وجود تومور چشمی در حدقه چشم آنها مشخص می شود‌.
در مرحله بعدی زمانی که پزشک معالج متوجه شد تومور چشمی در داخل چشم وجود دارد، با استفاده از ام آر آی یا سی تی اسکن محل دقیق قرارگیری تومور چشمی و اندازه آن را می سنجد. در مرحله بعدی نوع تومور از نظر خوش خیم و یا بدخیم بودن مشخص می‌شود.
در بعضی از موارد برای سنجیدن نوع تومور از آزمایش بیوپسی استفاده می شود. با استفاده از این آزمایش می توان تمامی تومور را بیرون کشید و مورد آزمایش قرار داد تا در صورت بدخیم بودن در مورد آن اقدامات لازم صورت گیرد.

این مقاله را هم بخوانید:
جراحی کاتاراکت به روش فیکو

روش های درمان تومور اربیت چشمی

• جراحی کردن: یکی از قطعی ترین روش ها برای درمان تومور اربیت چشمی جراحی کردن آن است. در این روش با توجه به نوع تومور می‌توان آن را به صورت کامل از چشم خارج کرد. در صورت چسبندگی بالای تومور به حدقه چشم، پزشک جراح تنها بخش عمده آن را از چشم خارج می کند و بخشی از آن که به چشم چسبندگی پیدا کرده است داخل چشم باقی می‌ماند و توسط روش های دیگر درمان می شود.
• استفاده از پاتولوژی: در این نوع درمان تمامی سلول‌های تومور چشمی برداشته می شوند.
• استفاده از رادیوتراپی و شیمی درمانی: در مواردی که تومور چشمی کوچک باشد یا بخش عمده‌ای از آن توسط جراحی برداشته شده باشد، می توان با استفاده از رادیوتراپی و شیمی درمانی بخش های دیگر را به صورت کامل خارج نمود.

آیا درمان تومور اربیت چشمی با موفقیت همراه است؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که برای افراد پیش می آید این است که آیا درمان تومور اربیت چشمی با موفقیت همراه است یا ممکن است بعد از گذشت مدت زمانی مجدداً تومور اربیت چشمی به چشم بازگردد؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت این موضوع کاملاً به نوع قدرت تومور بستگی دارد و اگر تومور از انواع بدخیم باشد احتمال بازگشت مجدد آن به چشم ها زیاد است. برخی از عواملی که روی موفقیت درمان تومور اربیت چشمی تاثیرگذار هستند عبارتند از:
1. عملکرد پزشک: یکی از مهم ترین عوامل در این زمینه نوع عملکرد پزشک است. اگر پزشک بتواند تومور اربیت چشمی را با سلول های سالم اطراف آن از ناحیه حدقه چشم را جدا کند، به احتمال قوی تومور با موفقیت درمان می شود.
2. عملکرد بیمار: بیمار بعد از درمان شدن باید پیگیری خود را ادامه دهد و تحت نظر پزشک خود قرار بگیرد، یعنی با انجام عمل جراحی نباید پیگیری خود را کنار بگذارد و همچنان باید به دنبال روش هایی برای مراقبت از چشم ها بعد از جراحی باشد. بیمارانی که با استفاده از جراحی یا سایر روش ها درمان شده‌اند باید به صورت مداوم هر شش ماه الی یک سال یکبار برای آزمایشات مجدد به پزشک مراجعه کنند.

درمان تومور اربیت چشمی

درمان تومور اربیت چشمی

مراجعه به پزشک
برای تشخیص تومور اربیت چشمی بهترین روش مراجعه به پزشک متخصص است، زیرا در برخی از موارد با استفاده از علائم نمی تواند مشکلات را به خوبی تشخیص داد.
دکتر رضا پورمازار متخصص چشم پزشکی یکی از پزشکان حاذق در زمینه درمان تومور اربیت چشمی است. کلینیک تخصصی چشم پزشکی دکتر رضا پورمازار با کادری مجرب و با بهره گیری از بهترین دستگاه ها در اختیار بیماران قرار گرفته است.

این مقاله را هم بخوانید:
بهترین عینک کار با گوشی و کامپیوتر
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *