درمان عفونت قرنیه چشم
درمان عفونت قرنیه چشم
عفونت قرنیه چشم یک بیماری نادر اما خطرناک در بین افراد است که باعث می شود چشم انسان دچار التهاب یا قرمزی شود. با گذشت زمان و پیگیری نکردن بیماری ممکن است باعث ایجاد نابینایی در افراد مختلف شود. در این مقاله قصد داریم به مواردی در مورد عفونت قرنیه چشم و راههایی برای درمان آن بپردازیم. به همین دلیل برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیماری با ما همراه باشید.
علت عفونت قرنیه چشم
عفونت قرنیه چشم ممکن است به دو علت اتفاق بیفتد:
1. وارد شدن اشیا خارجی: در برخی از موارد اشیایی مانند شاخه درختان و ناخن ممکن است در قرنیه چشم فرو بروند و به دلیل دارا بودن میکروب و باکتری های زیاد باعث ایجاد عفونت در چشم شوند. در این گونه موارد نه تنها میکروب ها و ویروس ها به داخل چشم وارد میشوند، بلکه به دلیل وجود زخم در داخل قرنیه چشم اوضاع وخیمتر میشود و میکروبها میتوانند به صورت عمقی تر به چشم شما نفوذ پیدا کنند.
2. استفاده از لنز: در بعضی دیگر از موارد به صورت ناخواسته چیزی وارد چشم فرد نمی شود و فرد با استفاده از لنزهای تماسی قارچ یا ویروس ها را به داخل چشم خود وارد می کند. توجه داشته باشید که این موضوع به این معنی نیست که استفاده از لنز به خودی خود خطرناک است. تنها باید بهداشت لنز در نظر گرفته شود. در صورتی که لنز دچار آلودگی باشد با زدن لنزهای تماسی ویروس ها و قارچ ها به داخل چشم رفته و باعث ایجاد عفونت در قرنیه چشم می شوند.
علائم عفونت قرنیه چشم
عفونت قرنیه چشم دارای علائم زیر است:
• کاهش وضوح بینایی: تاری دید و کاهش وضوح بینایی از جمله علائم عفونت قرنیه چشم هستند که باعث می شود چشم به خوبی نتواند اطراف را ببیند. این علامت در صورت نادیده گرفته شدن به مرور زمان می تواند افزایش پیدا کند.
• ترشح از قرنیه: در بعضی از موارد فرد میتواند به وضوح متوجه شود که میزان ترشحات چشمی (ترشحاتی که بعد از خواب در اطراف چشم مشاهده می شوند) افزایش پیدا کرده اند.
• قرمز شدن چشم: قرمز شدن سفیدی چشم ها یکی از علائم اولیه ایجاد عفونت قرنیه هستند.
• ریزش اشک: با بالاتر رفتن میزان عفونت در داخل قرنیه چشم میزان ریزش اشک از چشم بیشتر می شود. در این گونه موارد فرد بدون دلیل خاصی ریزش اشک را در داخل چشم خود تجربه میکند و این ریزش اشک ممکن است در تمامی ساعات شبانه روز و حتی موقع خواب با او همراه باشد.
• احساس وجود جسم خارجی در چشم: در این گونه موارد زمانی که فرد چشم خود را می بندد، احساس می کند شی خارجی در داخل چشمش وجود دارد و به اصطلاح در هنگام باز و بسته شدن چشم ها به هم کوبیده می شوند.
• مشکل در باز کردن پلک: وجود عفونت در قرنیه چشم باعث می شود فرد با مشکلاتی در هنگام بازکردن چشم روبهرو شود. برای مثال چشم فرد ممکن است در هنگام باز شدن دچار درد شود یا با سوزش شدید همراه باشد.

درمان عفونت قرنیه چشم
درمان عفونت قرنیه
در یک قاعده کلی هر چه از مدت زمان ایجاد عفونت قرنیه بیشتر گذشته باشد و عفونت عمقی تر باشد، درمان عفونت قرنیه سخت تر می شود. با توجه به این مطلب یکی از سه روش زیر برای درمان عفونت قرنیه انتخاب میشود:
1. استفاده از قطره های چشمی: اولین راه درمانی عفونت چشمی استفاده از قطره است. در این روش قطره هایی که متخصص چشم تجویز میکند باید در ساعات خاصی استفاده شوند تا به صورت کامل عفونت را از بین ببرند.
2. استفاده از داروهای ضد ویروس و قارچ: برای ریشه کردن کردن عفونت از داروهای ضد ویروس و قارچ استفاده می شود. در اکثر موارد این داروها برای ریختن در داخل چشم هستند.
3. عمل جراحی: در صورت وخامت اوضاع قرنیه چشم نیاز به عمل جراحی برای افراد احساس می شود. در این گونه موارد، قرنیه چشم باید به صورت کامل بیرون آورده شود و با قرنیه جدید جایگزین شود تا عفونت آن به سایر نقاط چشم انتقال پیدا نکند.
طول درمان عفونت قرنیه چشم
از آنجایی که قرنیه چشم یکی از مهمترین نقاط چشم به حساب میآید و در صورت ایجاد آسیبهای شدید در آن حتی فرد نابینا می شود، طول درمان عفونت قرنیه چشم باید جدی دنبال شود و زمانی که متخصص طول درمانی را برای فرد تشخیص داد، پیگیری های لازم توسط بیمار انجام شود.
اگر عفونت قرنیه چشم بیش از اندازه نباشد برای آن طول درمانی در حدود دو جلسه در نظر گرفته میشود که دو جلسه با فاصله تقریبی یک هفته برای فرد در نظر گرفته می شوند. در جلسه اول، پزشک متخصص، چشم را به صورت کامل بررسی نموده و با فهمیدن میزان عفونت در داخل قرنیه، برای فرد قطره تجویز می کند و در جلسه دوم میزان پیشرفت عملکرد چشم ها را می سنجد.
اگر عفونت قرنیه چشم بیش از اندازه باشد و چشم فرد نیاز به درمانهای جدیتری داشته باشد ممکن است تا چندین ماه درمان چشم ها طول بکشد و در هر ماه فرد مجبور شود حدود سه الی چهار بار به پزشک متخصص برای انجام معاینه های بیشتر مراجعه کند.
به صورت کلی با در نظر گرفتن میزان عفونت چشم و مراجعه به پزشک متخصص میتوانید تعداد جلسات و طول درمان خود را متوجه شوید.

درمان عفونت قرنیه چشم
مراجعه به پزشک
مراجعه به موقع به پزشک در زمینه درمان عفونت قرنیه چشم در مراحل اولیه بسیار کمک کننده است و به همین دلیل فردی که احساس می کند چشمش به دلایل مختلف دارای مشکلاتی است، بهتر است با مراجعه به پزشک در مراحل اولیه بیماری خود را درمان کند.
دکتر رضا پورمازار متخصص بیماری های چشمی با تجربه بالا در زمینه درمان انواع مختلف بیماری های چشمی می تواند عفونت قرنیه چشم را در مراحل اولیه تشخیص دهد و آن را با داروهایی مانند قطره های چشمی درمان کند. اگر بیماری فرد در مراحل پیشرفته تری قرار داشته باشد این پزشک متخصص بهترین راه درمان را برای درمان بیماری به فرد معرفی میکند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.