درمان غیر جراحی پیر چشمی

درمان غیر جراحی پیر چشمی

روش های درمان غیر جراحی پیر چشمی

پیر چشمی یکی دیگر از عارضه های چشم است که با افزایش سن به وجود می آید. با افزایش سن کم کم بینایی با مشکلاتی مواجه خواهد شد که امری طبیعی است و با روش های مختلفی می توان آن را درمان کرد. روش های درمان غیر جراحی پیر چشمی موضوعی است که قصد داریم در این مطلب به آن بپردازیم.

پیر چشمی چیست؟

افرادی که به سن 40 سالگی می رسند معمولاً مبتلا به بیماری پیر چشمی می شوند و دید واضح و شفاف خود را به مرور زمان از دست می دهند. پیر چشمی امری طبیعی است که در میان زنان و مردان به صورت یکسان ایجاد می شود. البته نباید ساده از کنار این بیماری گذشت و به آن اهمیت نداد، زیرا پیر چشمی جزو بیماری هایی است که پس از مدتی بیشتر می شود.
برای درمان این مشکل باید حتما به پزشک متخصص مراجعه شود و علت دقیق به وجود آمدن آن مشخص شود. پیر چشمی برای همیشه با افراد باقی می ماند و رشد پیدا می کند پس درمان و روش درمانی آن بسیار مورد اهمیت است.

علت به وجود آمدن پیر چشمی

همان طور که اشاره شد این بیماری با افزایش سن روی خواهد داد و علت آن را باید در کم شدن انعطاف پذیری عدسی چشم دانست. زمانی که این مشکل به وجود می آید نمی توان به خوبی روی چیزی تمرکز کرد و به درستی تصاویر را دید. این مشکل ممکن است برای دیدن اشیای دور یا اشیای نزدیک رخ دهد.

درمان غیر جراحی پیر چشمی

درمان غیر جراحی پیر چشمی

نشانه های پیر چشمی

پیر چشمی معمولاً خود را با علائمی همچون موارد زیر نشان خواهد داد:
• خستگی چشم
• سر درد
• توانایی نداشتن صحیح در هنگام خواندن کتاب یا روزنامه
• سر گیجه
• نیاز به نور مستقیم برای انجام فعالیت هایی همچون مطالعه

این مقاله را هم بخوانید:
در صورت برق زدگی چشم به هنگام جوشکاری چه باید بکنیم؟

عوامل اثر گذار در پیر چشمی

در بروز پیر چشمی برخی عوامل می توانند اثر گذار باشند و در به وجود آمدن این بیماری نقش داشته باشند. این عوامل را می توان موارد زیر دانست:
• دوربینی: پیر چشمی در افرادی که دچار دوربینی هستند زودتر رخ خواهد داد.
• نوع فعالیت: برخی از کارها و مشاغل در ایجاد پیر چشمی نقش دارند. این افراد معمولاً در کار خود نیاز به دید نزدیک دارند. افرادی که با رایانه سر و کار دارند جزو این دسته محسوب می شوند.
• جنسیت: در قشر زنان پیر چشمی زودتر بروز می یابد. البته رنگ پوست هم بی اثر نیست و افرادی که پوست تیره تری دارند در سنین پایین با این عارضه مواجه می شوند.
• بیماری: بیماری ها عارضه های مختلفی دارند که یکی از این عوارض را می توان پیر چشمی دانست. از جمله بیماری هایی که یکی از عوارض آن ها پیر چشمی است می توان به دیابت، ام اس و.. اشاره کرد.
• شرایط جوی: شرایط آب وهوایی می تواند در بروز پیر چشمی موثر باشد. در مناطق جغرافیایی که آب و هوای گرم دارند، به دلیل این که اشعه فرا بنفش بیشتری وجود دارد پیر چشمی زودتر رخ می دهد.
• مصرف برخی داروها: استفاده از برخی داروها موجب می شود که در انعطاف پذیری عدسی چشم مشکلاتی ایجاد شود. آنتی هیستامین ها و مصرف الکل جزو این مصارف هستند.

چگونه باید پیر چشمی را تشخیص داد؟

پیر چشمی را می توان از علائمی که در اشخاص بروز می یابد تشخیص داد. این افراد پس از مشاهده علائم و نشانه هایی که بیان شد باید به پزشک مراجعه کنند و شدت بیماری توسط پزشک تعیین شود.

درمان غیر جراحی پیر چشمی

درمان غیر جراحی پیر چشمی

روش های غیر جراحی درمان پیر چشمی

روش های غیر جراحی پیر چشمی شامل تجویز عینک و استفاده از لنزهای تماسی می شود. در ادامه هر کدام از این موارد به صورت جداگانه شرح داده خواهد شد.

  • عینک
این مقاله را هم بخوانید:
چه ویتامین هایی برای بینایی چشم مناسب هستند

متداول ترین روش غیر جراحی را تجویز عینک باید دانست. عینک های نزدیک بینی، دوکانونی و تدریجی در دسته عینک هایی هستند که برای درمان پیر چشمی استفاده می شوند. از عینک های نزدیک بینی برای مطالعه کردن و دیدن واضح تصاویر استفاده می شود. عینک های دو کانونی برای افرادی تجویز خواهد شد که می توانند روی دو نقطه دور و نزدیک متمرکز شوند.
بخش اصلی این نوع عینک را برای دید دور و بخش پایین عینک برای دید نزدیک طراحی شده است. عینک های تدریجی نیز همچون عینک های دو کانونی است و برای اصلاح تدریجی بینایی توسط پزشک تجویز می شوند.

  • لنز تماسی

استفاده از لنزهای تماسی چند کانونی یکی دیگر از شیوه های غیر جراحی درمان پیر چشمی به حساب می آید. یکی از شیوه های اصلاح پیر چشمی با کمک لنز تماسی را اصلاح تک چشمی می توان عنوان کرد. در این مورد یکی از چشم ها برای دید نزدیک و چشم دیگر برای درمان دور اصلاح خواهد شد.
با این روش مغز می تواند کم کم عادت کند که هر کدام از چشم ها را برای چه موقعیتی مورد استفاده قرار دهد. این شیوه البته برای همه افراد درمان قطعی نیست و برخی از بیماران این شیوه درمانی را نمی پسندند. هر چه سن بالاتر برود به طور قطع باید عدسی چشم قوی تر شود، از این رو برای درمان پیر چشمی با استفاده از لنز، پزشکان پس از هر بار معاینه در صورتی که نیاز باشد لنزی قوی تر را تجویز خواهند کرد. افرادی که لنز مورد استفاده آن ها از نوع تماسی است، بیمار می تواند به پزشک در خواست دهد تا عینک مطالعه را هم برای آن ها تجویز کند.

این مقاله را هم بخوانید:
تفاوت عمل لازک و فمتولیزیک

مراجعه به پزشک
پیر چشمی عارضه ای است که با افزایش سن در افراد مشاهده می شود و باید برای درمان آن اقدام کرد. این بیماری که روندی طبیعی دارد و برای هر فردی ممکن است رخ دهد باید حتما مورد درمان قرار گیرد. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی که در فهرست بهترین چشم پزشکان کشور قرار دارند، می توانند به آسانی مشکل پیر چشمی را درمان کنند. در صورتی که شما هم با عارضه پیر چشمی مواجه هستید، می توانید به دکتر پورمازار مراجعه کنید تا پس از معاینات دقیق بهترین راه حل درمان را برای شما تجویز کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *