درمان لیزری بیماری های قرنیه

درمان لیزری بیماری های قرنیه

درمان لیزری بیماری های قرنیه؛ فوتوتراپیوتی کراتکتومی

قرنیه یکی از بخش های با اهمیت چشم انسان است که به عنوان محافظ عمل می کند. قرنیه آخرین لایه و خارجی ترین لایه چشم است که در معرض آسیب های جدی قرار دارد. متاسفانه عارضه و بیماری های متعددی هستند که باعث اختلال در عملکرد قرنیه و به خطر افتادن سلامت چشم می شوند. روش های درمانی زیادی برای رفع مشکلات قرنیه چشم وجود دارد. لیزر یکی از بهترین راه های درمان بیماری های قرنیه است که می تواند در زمان کوتاهی سلامت قرنیه را به شما برگرداند. در این مطلب به معرفی عمل فوتوتراپیوتی کراتکتومی با لیزر بیماری های قرنیه می پردازیم. برای دانستن اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه انجام این عمل و شرایط لازم برای انجام آن تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

منظور از فوتوتراپیوتیک کراتکتومی چیست؟

قرنیه به عنوان خارجی ترین لایه چشم انسان ممکن است در اثر برخورد اجسام مختلف، ضربه، ورود گرد و غبار، فشار و…در معرض آسیب های زیادی قرار بگیرد. سالانه درصد زیادی از مردم برای درمان مشکلات قرنیه چشم اقدام می کنند. یکی از پیشرفته ترین روش های درمان بیماری های مرتبط با قرنیه چشم، PTK یا فوتوتراپیوتیک کراتکتومی است. در این روش از نوعی لیزر برای رفع مشکلات قرنیه چشم استفاده می شود.
دستگاه لیزری که برای درمان بیماری های سطحی قرنیه چشم انسان در روش PTK استفاده می شود؛ اگزایمر است. پزشک متخصص چشم با بررسی وضعیت قرنیه و شدت آسیب دیدگی از روش دارو درمانی و جراحی برای درمان مشکلات قرنیه استفاده می کنند. در صورتی که مشکلات سطح قرنیه چشم با مصرف دارو درمان نشوند؛ پزشک متخصص چشم از این روش برای درمان استفاده می کند.

این مقاله را هم بخوانید:
درمان تومور اربیت چشمی

کدام بیماری های قرنیه با روش فوتوتراپیوتیک کراتکتومی قابل درمان هستند؟

دلایل متعددی هستند که می توانند باعث آسیب به چشم و به خطر افتادن سلامت قرنیه چشم شوند. در این روش درمانی بسیاری از بیماری هایی که به صورت وراثتی و سایر عوامل باعث آسیب قرنیه شده اند، قابل درمان هستند. انواع بیماری های مرتبط با قرنیه که به روش لیزر درمانی یا PTK درمان می شوند عبارت هستند از:
1. بیماری دیستروفی قرنیه
2. زخم و جوش های ایجاد شده روی قرنیه به دلیل عفونت
3. خراش راجعه
انجام لیزر برای درمان بیماری های قرنیه علاوه بر تغییرات ظاهری، باعث بهبود بینایی و عملکرد مناسب چشم انسان می شود. این روش درمان تمام ضایعات روی قرنیه چشم را به طور کامل از بین می برد. Ptk نوعی روش درمان است که با انجام آن سطح قرنیه صاف می شود.

درمان لیزری بیماری های قرنیه

درمان لیزری بیماری های قرنیه

لیزر کراتکتومی فوتوتراپیوتیک قرنیه به چه شیوه ای انجام می شود؟

قرنیه چشم نیز از لایه های مختلفی تشکیل شده است. برای انجام این جراحی ابتدا باید سطحی ترین لایه قرنیه یعنی اپیتلیوم از سطح قرنیه برداشته شود. معمولاً برای برداشتن لایه اول قرنیه از یک نوع الکل که رقیق شده است، استفاده می کنند. بعد از برداشتن لایه اول قرنیه، لیزر اگزایمر را به سطح قرنیه می تابانند. این نوع لیزر باعث می شود تا لایه بسیار نازکی از قرنیه چشم انسان جدا شود.
در پایان عمل جراحی اطراف چشم به طور کامل پانسمان می شوند تا قرنیه ترمیم شود و از درد آن برای مدت کوتاهی کاسته شود. کسانی که از این روش برای درمان قرنیه استفاده می کنند، ممکن است بعد از جراحی با درد یا سوزشی همراه باشند. پزشک متخصص با تجویز دارو و انواع قطره عوارض این بیماری را تا حدودی کاهش می دهد.

این مقاله را هم بخوانید:
تاثیر رژیم غذایی بر درمان گلوکوم

دوران نقاهت جراحی فوتوتراپیوتیک کراتکتومی چقدر است؟

دوران نقاهت بیمار بعد از جراحی فوتوتراپیوتیک کراتکتومی با توجه به شدت بیماری، نوع بیماری، نحوه مراقبت های بعد از عمل، تخصص و مهارت جراح و…متفاوت است. کسانی که این جراحی را برای سلامت قرنیه چشم انجام می دهند به چند روز استراحت نیاز دارند. رانندگی، تماشای تلویزیون، مطالعه کتاب، استفاده از تلفن همراه از کارهای ممنوعی است که نباید تا چند روز بعد از جراحی ptk انجام شود. ممکن است بیمار در هفته های اول با تاری چشم و درد همراه باشد که بعد از مدتی از میزان تاری چشم کاسته می شود. افرادی که این جراحی را روی قرنیه انجام می دهند بعد از سه تا شش ماه به بهبودی کامل چشم دست پیدا می کنند.

عمل لیزر قرنیه با چه عوارض و خطراتی همراه است؟

عمل لیزر قرنیه یک روش موفقیت آمیز برای درمان قرنیه چشم است که بیشتر از 90 درصد بیماران با انجام آن به سلامت کامل قرنیه دست پیدا کرده اند. اما تمام جراحی های که روی چشم و سایر اعضای صورت و بدن انجام می شوند دارای عوارض و خطرات کوتاه مدتی هستند که با رعایت بهداشت و توجه به دستورات پزشک و مراقبت های بعد از عمل از بین می روند. عفونت قرنیه چشم، کدر شدن قرنیه، درد و…از عوارض این جراحی هستند که بعد از مدتی رفع می شوند.

درمان لیزری بیماری های قرنیه

درمان لیزری بیماری های قرنیه

مراجعه به پزشک
در مطلب فوق به بررسی این که لیزر بیماری های قرنیه یا فوتوتراپیوتی کراتکتومی چیست، پرداختیم. دانستیم که با استفاده از دستگاه لیزر؛ برشی را روی سطح قرنیه ایجاد می کنند و باعث صاف شدن سطح آن و درمان بیماری هایی مانند خراش راجعه، دیستروفی قرنیه و…می شوند. این جراحی روی قرنیه که لایه بسیار نازکی است، انجام می شود. به همین دلیل نیاز به دقت و توجه بالایی دارد. برای انجام این جراحی باید به پزشکان و متخصصانی مراجعه شود که از دانش و تجربه بالایی برخوردار هستند. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی از پزشکان حاذق و باتجربه ای است که می توانید برای درمان انواع بیماری های چشمی به ایشان مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
مراقبت های پس از جراحی لیزیک چشم
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *