دلایل ریزش مژه چیست
دلایل ریزش مژه چیست؟
ریزش مژه یکی از اتفاقات بسیار ناخوشایند است که می تواند ظاهر افراد را تحت تأثیر قرار دهد. تقریباً همه ما به مژه های بلند و پرپشت علاقه داریم؛ زیرا باعث زیباتر شدن چشم ها می شود و می تواند از ورود مواد زائد به داخل چشم و بروز برخی از عفونت ها نیز جلوگیری کند. روزانه ریزش مژه بین ۱ تا ۵ عدد کاملاً طبیعی است و اگر تعداد آن ها بیشتر شود نیاز به بررسی خواهد داشت. مژه ها نیز دقیقاً مانند موی سر رشد می کنند و حتی امکان ریزش آن ها وجود دارد. دلایل مختلفی باعث ریزش مژه ها می شوند. اگر کم شدن تعداد مژهها به صورت طبیعی باشد جای نگرانی نخواهد بود؛ زیرا طی یک چرخه طبیعی هر ۶ تا ۱۰ هفته مژه های جدید جایگزین مژه های ریخته شده می شوند. چنانچه با ریختن و نازک شدن مژه ها به صورت غیرطبیعی مواجه شدید لازم است حتماً فکری برای درمان آن داشته باشید. در این مقاله از سایت دکتر رضا پورمازار دلایل ریزش مژه را بررسی خواهیم کرد.
ریزش مژه چگونه است؟
همان طور که گفته شد مژه ها دارای یک چرخه طبیعی رشد هستند که در طی آن زمانی که مژه به سن بلوغ می رسد، از ریشه جدا می شود تا تار مژه جوان تر جایگزین آن شود. به همین خاطر چشم ها همیشه شادابی و جوانی خود را حفظ خواهند کرد. به طور کلی سه مرحله در فرایند رشد مژه وجود دارد:
• فاز آناژن: اولین فاز در رشد مژه ها آناژن است که طی ۴ تا ۱۰ هفته طول می کشد. در این مدت رشد مژه ها بسیار آهسته است و حدوداً ۰.۱۲ تا ۰.۱۴ میلی متر طول دارند.
• فاز کاتاژن: فاز کاتاژن فاز تخریبی است که در طی آن مژه ها رشد می کنند، اما به خاطر نبود مواد مغذی فولیکول آن ها از بین خواهد رفت.
• فاز تلوژن: این مرحله فاز استراحت مژه ها محسوب می شود که مژه چرخه طبیعی خود را دارد و یکسال عمر می کند. البته این مدت برای افراد مختلف متفاوت خواهد بود.
بررسی دلایل ریزش مژه
دلایل زیادی در ریزش مژه نقش دارند اما مهم ترین آن ها استفاده از محصولات آرایشی بی کیفیت است. این محصولات می توانند علاوه بر ریزش مژه، باعث ایجاد آسیب های چشمی شوند. البته دلایل دیگری نیز در ریزش مژه ها نقش دارند که در ادامه مهم ترین آن ها را بررسی خواهیم کرد.
-
آلوپسی
یک بیماری شناخته شده در زمینه سیستم ایمنی آلوپسی است که همراه با ریزش مو در بخش های مختلف بدن خواهد بود. در این بیماری سلول های ایمنی به فولیکول های مو حمله می کنند و در طی آن باعث می شوند که این فولیکول ها از بین بروند. افرادی که به آلوپسی مبتلا هستند، شاهد ریزش موی سر، مژه و ابرو خواهند بود. این بیماری درمان ندارد اما تا حد زیادی با راهکارهای پزشکی قابل کنترل است.
-
استفاده از ریمل های بی کیفیت و ضدآب
بسیاری از خانم ها از ریمل یا محصولات آرایشی مختلف بی کیفیت برای چشم استفاده می کنند که مهم ترین علت ریزش مژه است. اصلی ترین علت ریزش مژه استفاده از ریمل های ضد آب است که حتی در برخی موارد همراه با آلرژی های شدید خواهند بود. با توجه به این که ریمل های ضدآب به راحتی پاک نمی شوند و نیاز به مواد شیمیایی و فشار بیشتری دارند؛ بنابراین همین امر باعث ریزش و نازک شدن تار مژه ها خواهد شد.
-
عوارض برخی داروها
مصرف خودسرانه برخی داروها نیز باعث می شود تا ریزش مژه، ابرو و موی سر رخ دهد؛ بنابراین به هیچ عنوان نباید بدون تجویز پزشک از داروهای مختلف استفاده شود. چنانچه با دستور پزشک از دارویی استفاده می کنید که عوارض این چنینی به همراه دارد، باید آن را به پزشک خود اطلاع دهید.
-
بیماری های مربوط به تیروئید
یکی دیگر از دلایل ریزش و شکننده شدن تارهای مژه و خشکی و کم پشت شدن آن ها کم کاری و پرکاری غده تیروئید است. کسانی که با تیروئید پرکار درگیر هستند، با لکه های طاسی روی سر، ابرو و مژه های خود مواجه خواهند شد که در نهایت تار موهای آن ناحیه به طور کل می ریزد.
-
تحمل فشار و استرس
همان طور که استرس آسیب زیادی به عملکرد بخش های مختلف بدن وارد می کند، می تواند باعث از بین رفتن مژه ها نیز شود. زمانی که بدن با استرس و فشار عصبی مواجه است، در متابولیسم تغییراتی ایجاد می شود که باعث نوسان در ترشح هورمون کورتیزول خواهد شد. این هورمون می تواند حالت های عصبی، جنگ و گریز را کنترل کند. زمانی که در سطح آن تغییر ایجاد می شود کنترل در این زمینه از بین می رود. چنین نوساناتی باعث ایجاد ریزش و نازک شدن تار مژه ها خواهد شد.
چه زمانی برای ریزش مژه به پزشک مراجعه شود؟
در بسیاری از موارد ریزش مژه با اصلاح سبک زندگی و از بین بردن عادت های رفتاری غلط درمان خواهد شد. چنانچه موارد زیر را مشاهده کردید لازم است سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنید:
• ایجاد تغییرات پوستی اطراف چشم و پلک
• ریزش تار مژهها از هر دو چشم
• ریزش مژه همزمان با موی سر یا ابرو
• احساس سوزش در پلک و چشم یا از دست دادن موقت بینایی
مراجعه به پزشک
در مطالب فوق ما سعی کردیم دلایل ریزش مژه را بررسی کنیم تا شما اطلاعات مفیدی در این زمینه داشته باشید. چنانچه با هر کدام از موارد فوق مواجه شدید، باید سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنید. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی در این زمینه به شما کمک خواهند کرد تا این بیماری کنترل و درمان شود. برای دریافت نوبت ویزیت حضوری کافی است با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.