دلایل ریزش مژه

دلایل ریزش مژه

دلایل ریزش مژه

مژه ها نقشی اساسی در سلامتی چشم ها دارند و از چشم ها در برابر اجسام خارجی مراقبت می کنند. برخی بیماری ها یا انجام غیر اصولی برخی نکات باعث ریزش مژه ها می شود. نبود مژه در چشم منجر به ایجاد اختلال در فرآیند مراقبت از چشم خواهد شد. برخی افراد که با دست زدن به چشم ها شاهد ریزش مژه ها می شوند، آگاهی لازم پیرامون علت ریزش مژه ندارند و نمی دانند به چه روش هایی می توان از ریزش مژه ها جلوگیری کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل ریزش مژه و همچنین علائم هشدار دهنده ای که بایستی بیمار به پزشک متخصص بیماری چشمی مراجعه داشته باشد، خواهیم پرداخت. برای آشنایی بیشتر در این زمینه، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

وظیفه و عملکرد مژه در چشم

مژه ها به عنوان یک گیرنده حسی بسیار قوی و حساس عمل می کنند. به طوری که با نزدیک شدن یک جسم خارجی ریز و درشت به چشم در سریع ترین زمان واکنش نشان می دهند. سپس فعالیت پلک زدن های پی در پی آغاز می شود. مژه دستور بستن چشم را می دهد تا از چشم در برابر اجسام خارجی و رطوبت، مراقبت و محافظت داشته باشد. به طور معمول، یک عدد مژه به مدت 3 ماه زندگی می کند و پس از گذشت این مدت، به خودی خود می افتد. حدود 2 ماه بعد از افتادن مژه قبلی، مژه جدید رشد می کند و جایگزین قبلی می شود. مژه ها با عملکرد هوشمندانه ای که دارند مانع از ورود عرق به داخل چشم می شوند. پس توجه به مراقبت از مژه ها، علاوه بر حفظ زیبایی، باعث افزایش سلامتی چشم ها نیز خواهد شد.

دلایل ریزش مژه

دلایل ریزش مژه

مهم ترین دلایل ریزش مژه

ریزش موقتی و کوتاه مدت مژه ها می تواند طبیعی باشد؛ ولی طولانی تر شدن مدت آن، ناشی از دلایل مهمی است که بایستی به آن ها توجه کافی داشت. با آگاهی از علت ریزش مژه می توان روش موثری برای درمان یا پیشگیری از ریزش بیشتر در پیش گرفت. در این بخش از مطلب به مهم ترین دلایل ریزش مژه خواهیم پرداخت.

  • استفاده غیر اصولی از لوازم آرایشی
این مقاله را هم بخوانید:
درمان انسداد مجرای اشکی در نوزادان

بسیاری از بانوان برای افزایش زیبایی حالت مژه ها از انواع لوازم آرایشی مانند ریمل های ضد آب استفاده می کنند. باید در انتخاب این لوازم آرایشی دقت کافی داشت؛ زیرا که لوازم آرایشی بی کیفیت، غیر استاندارد یا تاریخ مصرف گذشته باعث ریزش شدید مژه ها خواهد شد. از طرفی این لوازم از مواد شیمیایی ساخته می شوند و بایستی پس از استفاده، چشم و پلک به درستی شستشو داده شوند.

  • بیماری بلفاریت

بیماری بلفاریت در اثر مسدود شدن غدد چربی در نزدیکی قاعده و محل رشد مژه ها، به وجود می آید. بلفاریت علائم آزار دهنده ای مانند خارش، سوزش، التهاب و تورم شدید پلک و با آسیب رساندن به فولیکول های مژه، ریزش مژه را نیز به همراه دارد.

  • تریکوتیلومانیا

به نوعی اختلال روانی تریکوتیلومانیا یا اختلال تکانه گفته می شود. افراد مبتلا به این نوع اختلال، شروع به کندن موهای سر، ابروها و مژه ها می کند. به دلیل جدا شدن تار مژه ها از ریشه، بخش زیادی از مژه ها از بین می روند و جای آن ها به مدت زیادی خالی می ماند. اغلب گروه سنی کودک و نوجوان با مشکل تریکوتیلومانیا مواجه می شوند.

  • سرطان پوست

ابتلا به بیماری سرطان پوست و انتشار سلول های غیر طبیعی می تواند باعث ریزش مژه ها در پوست پلک ها شود. این دلیل یکی از نادرترین دلایل ریزش مژه محسوب می شود و در صورت بروز می تواند مانع از رشد مژه در ناحیه پلک شود.

  • بیماری آلوپسی

بیماری آلوپسی یکی از بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن است که مهم ترین علائم این بیماری، ریزش مو در نواحی مختلف بدن است. در بیماری آلوپسی، سلول های ایمنی به فولیکول های مو حمله می کنند و در نهایت موجب ریزش مژه ها و خالی ماندن این ناحیه می شوند. در حالت کلی این بیماری قابل درمان نیست و تنها می توان علائم ناشی از آن را کنترل کرد.

  • اختلال تیروئید
این مقاله را هم بخوانید:
تاثیر آسیب سر بر بینایی

به کم کاری یا پرکاری غده تیروئید، اختلال تیروئید گفته می شود که مشکلات متعددی در سیستم سلامتی بدن ایجاد می کند. یکی از این مشکلات، خشکی و شکننده شدن تارهای مژه است که در نهایت با ریزش مژه ها منجر به کم پشتی مژه در پلک می شود.

  • مصرف دارو

عوارض جانبی ناشی از داروهای مختلف باعث ریزش مژه ها می شود. این داروها می توانند به صورت خوراکی یا تزریقی وریدی باشند. افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری سرطان تحت شیمی درمانی و تزریق داروهای شیمیایی قرار دارند، با مشکل ریزش مو و مژه ها مواجه خواهد شد.
از جمله سایر علت های ریزش مژه عبارتند از:

  •  داشتن اضطراب و استرس شدید
  •  استفاده از روش پرتو درمانی و قرار گرفتن در معرض پرتوهای پر انرژی
  •  ابتلا به بیماری های مزمن التهابی مانند آرتریت روماتوئید، پسوریازیس و…
  •  تغییرات هورمونی در بدن در دوران های خاص مانند بارداری و یائسگی
  •  کمبود برخی مواد غذایی در بدن
  •  رژیم های لاغری بسیار کم کالری
  •  افزایش سن

علائم هشدار دهنده به همراه ریزش مژه

ریزش مژه در برخی موارد می تواند موقتی باشد و پس از گذشت یک مدت کوتاه، تراکم مژه ها به حالت قبلی خود بازگردد. در برخی موارد که ریزش مژه با علائم هشدار دهنده دیگری همراه است که توصیه می شود فرد در اولین فرصت به پزشک متخصص بیماری های چشمی مراجعه کند. از جمله این علائم هشدار دهنده عبارتند از:

• ریزش شدید مژه در هر دو پلک
• ریزش مژه همراه با ریزش موی سر و ابروها
• احساس فشار در اطراف چشم
• ایجاد اختلال در بینایی یا کاهش بینایی
• خارش، قرمزی یا پوسته پوسته شدن پلک بالایی یا پایینی

دلایل ریزش مژه

دلایل ریزش مژه

روش های جلوگیری از ریزش مژه

در بیشتر مواقع با رعایت برخی نکات بهداشتی یا ایجاد تغییر در سبک زندگی به آسانی می توان از ریزش مژه ها جلوگیری کرد. تشخیص علت ریزش مژه مسیر درمان آن را سریع تر و موثرتر خواهد کرد. در این بخش از مطلب به رایج ترین روش های جلوگیری از ریزش مژه اشاره خواهیم داشت.

این مقاله را هم بخوانید:
علت دوبینی و درمان آن

• شستشوی روزانه چشم ها با آب و صابون ملایم
• استفاده از لوازم آرایشی استاندارد و با کیفیت
• داشتن برنامه غذایی سالم و مغذی و سرشار از ویتامین و پروتئین ها
• خودداری از فشار دادن مضاعف به پلک ها و مژه ها
• خودداری از استفاده از مرطوب کننده های قوی

 

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی دلایل ریزش مژه و همچنین نقش آن در سلامتی چشم پرداخته شد. از جمله مهم ترین دلایل ریزش مژه می توان مواد آرایشی غیر استاندارد، بلفاریت، سرطان پوست، عوارض داروها، تریکوتیلومانیا، استرس، اختلال تیروئید و بیماری آلوپسی به اشاره داشت. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم، تجربه و مهارت لازم در زمینه درمان شایع ترین بیماری های چشمی مانند آب مروارید، آب سیاه، جراحی لیزیک و لازک، لیزر شبکیه و همچنین جراحی زیبایی چشم مانند بلفاروپلاستی دارد. شما می توانید برای درمان و کنترل ریزش مژه و دریافت نوبت ویزیت با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *