رتینوپاتی دیابتی چیست
رتینوپاتی دیابتی چیست و چه عوارضی دارد؟
رتینوپاتی دیابتی یکی از بیماریهایی است که بر اثر دیابت در بدن انسان اتفاق می افتد و بر چشم تاثیرگذار است در این بیماری تمامی رگ های خونی موجود در چشم در شبکه آسیب می بینند و باعث آسیب رسیدن به عروق چشمی خواهند شد. در این نوع بیماری عروق چشمی به صورت کلاف مانند و شکننده میشوند و به همین دلیل به تدریج قرمزی در داخل چشم ها مشخص می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی رتینوپاتی دیابتی بپردازیم و برخی از عوارض آن را برای شما شرح دهیم، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.
علائم رتینوپاتی دیابتی
رتینوپاتی دیابتی اگر در مراحل اولیه باشد هیچ گونه علائمی از خود نشان میدهد و به همین دلیل افراد نمی توانند به سادگی متوجه وجود آن در داخل چشم خود شوند و تنها با معاینه های پزشکی می توان به این موضوع پی برد. با پیشرفت این بیماری کم کم علائم آن بروز پیدا خواهند کرد و باعث ایجاد مشکلات در چشم افراد خواهند شد.
برخی از علائم بیماری رتینوپاتی دیابتی عبارتند از:
• ایجاد لکه قرمز در چشم: با شکننده تر شدن رگ های چشمی امکان پاره شدن آنها به سادگی وجود دارد و همین موضوع باعث می شود لکه های قرمزی در داخل چشم انسان پدیدار شود. لکه هایی که بر اثر این بیماری به وجود میآید در اکثر موارد بیشتر از حد معمول هستند و پراکندگی زیادی دارند. به همین دلیل اگر لکه کوچک در چشم فرد مشاهده شود که خیلی زود برطرف شد، در مورد این بیماری نگرانی نداشته باشید.
• تاری دید: یکی دیگر از مهم ترین علائم بیماری رتینوپاتی دیابتی تاری دید است. افرادی که از این بیماری رنج می برند به صورت کامل متوجه تاری دید خود به صورت ناگهانی می شوند. بیماران در این زمینه باید دقت داشته باشند که این تاری دید با تاری دید معمولی که در اثر ضعیف شدن چشم اتفاق می افتد متفاوت است؛ زیرا به یکباره اتفاق میافتد و سرعت پیشرفت بالایی دارد.
• از بین رفتن دید: یکی از مهم ترین و بدترین علائم بیماری رتینوپاتی دیابتی از بین رفتن دید در افراد است. این از بین رفتن دید ممکن است برای مدت زمان طول بکشد و در بعضی از موارد حتی منجر به نابینایی مداوم فرد شود.

رتینوپاتی دیابتی چیست
برخی از موارد تشدید کننده رتینوپاتی دیابتی
در زمینه بیماری رتینوپاتی دیابتی برخی از موارد ممکن است باعث بالاتر رفتن سطح بیماری و پیشرفت بیشتر آن در بدن انسان شوند برخی از این موارد عبارتند از:
• بالا رفتن فشار خون: زمانی که شما بیش از اندازه از نمک استفاده می کنید فشار خون تا حدود زیادی افزایش پیدا میکند و همین موضوع باعث میشود چشم شما در معرض آسیبهای مختلف قرار گیرد. افرادی که دیابت دارند باید در مورد بالاتر رفتن فشار خون کاملا هوشیار باشند و استفاده از نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهند.
• حاملگی: یکی دیگر از مواردی که بر تشدید این بیماری تاثیر گذار است، حاملگی است. مادر شدن حس شیرینی است و به بهانه بیماری رتینوپاتی دیابتی نمی توان از آن گذشت اما باید توجه داشت که اگر فرد دچار دیابت است و مستعد بیماری رتینوپاتی دیابتی است باید قبل از اقدام به حاملگی تحت نظر پزشک قرار بگیرد و در طول حاملگی به صورت مداوم به چکاب چشم برود تا مشکلی برای او پیش نیاید.
• سیگار کشیدن: استفاده از مشروبات الکلی و سیگار میتواند بیماری رتینوپاتی دیابتی را تشدید کند. افرادی که بیماری دیابت دارند و در معرض بیماری رتینوپاتی دیابتی قرار گرفته اند باید از دود سیگار و قلیان و استفاده از مواد الکلی دوری کنند.
• فعالیت بیش از اندازه: در انواعی از بیماری رتینوپاتی دیابتی، فعالیت بیش از اندازه میتواند باعث تشدید این بیماری شود و چشم افراد را ضعیف تر کند. این مورد در موارد نادر باعث بالاتر رفتن شدت بیماری خواهد شد. به همین دلیل بهتر است افراد قبل از انجام فعالیت فیزیکی سنگین با پزشک خود در این باره مشورت کنند.
درمان بیماری رتینوپاتی دیابتی
زمانی که برای درمان بیماری رتینوپاتی دیابتی به پزشک مراجعه می کنید پزشک مواردی مانند سن، سابقه بیماری، میزان وجود مشکل در چشم ها و غیره را بررسی میکند و سپس اقدام به درمان شما می کند. درمان بیماری رتینوپاتی دیابتی یکی از چهار مورد زیر است:
1. جراحی لیزر: در بعضی از موارد رگ های خونی موجود در شبکیه چشم رشد غیر عادی دارند و به مرور زمان بزرگتر می شوند و بیماری رتینوپاتی را به وجود میآورند. در این گونه موارد با سوزاندن برخی از عروق می توان آنها را کنترل کرد و به شکل عادی خود بازگرداند. جراحی لیزر معمولاً ساده ترین راه برای درمان این بیماری به شمار می رود و با استفاده از روشهای سرپایی انجام می شود.
2. کرایوتراپی: در بعضی از موارد میزان عروق خونی به اندازه زیاد شده است که دیگر قابلیت جراحی لیزر چشم وجود ندارد. در این صورت اگر پزشک بخواهد جراحی لیزر چشم را انجام بدهد عروق خونی جلوی دید او را خواهند گرفت و باعث میشوند پزشک محل دقیق جراحی لیزر را پیدا کند و به چشم آسیب برساند. به همین دلیل استفاده از کرایوتراپی بهترین گزینه است. در این روش با یخ زدن شبکیه به کوچکتر شدن عروق غیرطبیعی خونی در داخل چشم کمک می شود.
3. برداشتن زجاجیه: زمانی که در داخل زجاجیه بیش از اندازه عروق خونی مشاهده شود برداشتن زجاجیه یکی از راههای پیشروی بیماران است. در این روش زجاجیه به صورت کامل از روی چشم برداشته میشود و سپس ماده ای شفاف توسط پزشک جایگزین زجاجیه میشود.
4. ترمیم شبکیه: زمانی که بیماری بیش از اندازه پیشرفت کرده باشد شبکیه به صورت کامل از روی چشم جدا میشود و منجر به کوری در افراد می شود. در این صورت اگر به موقع نسبت به ترمیم شبکیه اقدام شود، ممکن است چشم قابلیت بینایی خود را به دست آورد.

رتینوپاتی دیابتی چیست
مراجعه به پزشک
دکتر رضا پورمازار یکی از پزشکان متخصص در زمینه بیماری رتینوپاتی دیابتی به شمار میرود که میتواند در زمینه درمان این بیماری به فرد کمک فراوانی داشته باشد. افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید سالانه به پزشک متخصص مراجعه کنند تا از نظر عدم وجود بیماری رتینوپاتی دیابتی در داخل چشم خود مطمئن شوند. این افراد میتوانند با مراجعه به کلینیک تخصصی چشم پزشکی دکتر رضا پورمازار در مورد وجود بیماری در داخل چشم خود اطمینان خاطر کسب نمایند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.