رشد مژه ها به سمت قرنیه

رشد مژه ها به سمت قرنیه درمان قطعی دارد

آیا تریکیازیس یا رشد مژه ها به سمت قرنیه درمان قطعی دارد؟

تریکیازیس یا رشد مژه ها به سمت قرنیه یک مشکل چشمی بسیار شایع است که در آن مژه ها به‌ جای آن‌ که به سمت بیرون رشد کنند، به‌ طور غیرطبیعی به سمت داخل چشم رشد می‌ کنند و مشکلات مختلفی را برای بیمار به وجود می‌ آورند. در چنین حالتی معمولاً افراد احساس فرو رفتن یک سوزن در داخل چشم را دارند که اگر به‌ موقع درمان نشود، می‌ تواند آسیب‌ های جدی برای چشم به‌ دنبال داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با این مشکل چشمی شایع در این مقاله از مجموعه مقالات سایت دکتر رضا پورمازار همراه ما باشید.

دلیل ایجاد تریکیازیس

بلفاریت یکی از دلایل شایع این بیماری است که در طی آن عفونت و التهاب در پلک و اطراف آن ایجاد می‌ شود. یکی از عوارض جانبی بلفاریت، رشد فولیکول‌ های مژه به سمت داخل چشم و قرنیه است که منجر به ایجاد بیماری تریکیازیس خواهد شد. البته موارد دیگری نیز در ایجاد این بیماری نقش دارند که شامل موارد زیر هستند:
• آسیب یا جراحت به پلک: هرگونه پارگی یا جراحت در سطح پلک می‌ تواند باعث ایجاد رشد مژه‌ ها به سمت داخل شود. در برخی موارد در اثر جراحی ترمیمی پلک آسیب‌ دیده نیز این مشکل به وجود می‌ آید.
• انتروپیون: در طی این بیماری خاصیت ارتجاعی پلک و چرخش آن به سمت داخل از دست می‌ رود.
• دیستیکیازیس: بر اثر این بیماری ژنتیکی یک ردیف مژه اضافی رشد کردند که به سمت داخل چشم بر می‌ گردد. این نوع بیماری در دسته‌ بیماری‌ هایی قرار می‌ گیرد که علت آن‌ ها شناخته نشده است. در این حالت چشم از نظر ظاهری کاملاً سالم است و هیچگونه مشکلی ندارد، فقط تعدادی از مژه‌ ها در مسیر اشتباه رشد می‌ کنند.

رشد مژه ها به سمت قرنیه

رشد مژه ها به سمت قرنیه

علائم تریکیازیس

با توجه به این‌ که این بیماری باعث ایجاد اصطکاک مژه‌ ها روی یکدیگر می‌ شود؛ بنابراین بیماران از درد و سوزش زیادی شکایت می‌ کنند؛ همچنین دائماً قرنیه توسط این مژه‌ ها تحریک می‌ شود. به‌ همین خاطر التهاب یا در موارد شدیدتر عفونت ایجاد می‌ شود. معمولاً کسانی که به این بیماری مبتلا هستند، علایم زیر را تجربه خواهند کرد:
• احساس وجود جسم خارجی داخل چشم
• حساسیت به نور
• تاری دید
• درد و تحریک در ناحیه چشم
• آبریزش از چشم
• قرمزی در چشم

این مقاله را هم بخوانید:
عوامل ایجاد زردی چشم

روش های تشخیص بیماری تریکیازیس

زمانی‌ که این بیماری ایجاد می‌ شود، بیمار با شدت تحریک و ناراحتی باید در همان لحظه به پزشک متخصص مراجعه کند. معمولاً در معاینات اولیه پزشکی می‌ توان بیماری را تشخیص دهد اما در برخی موارد نیز بررسی میزان آسیب وارد شده به قرنیه معاینه با تزریق یک محلول انجام می‌ شود.

مراقبت های لازم در صورت ابتلا به تریکیازیس

زمانی‌ که به بیماری تریکیازیس مبتلا شدید، باید سریعاً تحت درمان و مراقبت قرار بگیرید. تقریباً می‌ توان گفت هر مژه می‌ تواند حدود ۳ ماه روی پلک قرار بگیرد؛ به‌ همین خاطر کسانی که مبتلا به این بیماری می‌ شوند، باید هر ۲ ماه‌ و نیم توسط چشم پزشک معاینه شوند تا جهت رشد مژه‌ ها بررسی شده و از عود مجدد آن جلوگیری شود. در این معاینات اگر پزشک متوجه برگشت مژه شده باشد، می‌ تواند از روش‌ های درمان قبلی یا روش‌ های جدید برای برطرف کردن آن استفاده کند.
این مشکل به‌ ظاهر ساده می‌ تواند آسیب‌ های جدی و جبران‌ ناپذیری ایجاد کند که از جمله آن‌ ها می‌ توان به آسیب دائمی و زخم قرنیه اشاره کرد. در برخی موارد یک مژه درشت می‌ تواند باعث ایجاد عفونت و التهاب شود که در این موارد با مصرف آنتی‌ بیوتیک و داروهای ضد التهابی می‌ توان تا حد زیادی این بیماری را مهار کرد.

روش های درمان تریکیازیس

با توجه به عامل ایجاد کننده آسیب چشمی روش درمانی مناسب انتخاب می‌ شود. معمولاً برای درمان تریکیازیس از روش‌ های زیر می‌ توان بهره برد.

  • الکترولیز

به کمک جریان الکتریکی می‌ توان فولیکول‌ های مو را از بین برد تا تا بتوان از رشد مجدد آن‌ ها جلوگیری کرد. تقریباً می‌ توان گفت روش الکترولیز به‌ صورت دائمی عمل می‌ کند. اما توجه داشته باشید که ۴۰ تا ۵۰ درصد این موارد قابل بازگشت هستند.

  • اپیلاسیون و کندن مژه های اضافی

همان‌ طور که گفته شد مژه‌ ها در طی ۲ الی ۳ ماه رشد می‌ کنند؛ بنابراین افرادی که دچار مشکل تریکیازیس هستند باید هر ۶ الی ۸ هفته توسط پزشک معاینه شوند تا با فورسپس مخصوص مژه‌ های اضافی که به سمت داخل چشم رشد کردند کنده شوند.

  • لنز پانسمان یا بانداژ

این نوع لنز می‌ تواند مشکلات قرنیه درمان کرده و بهبود بخشد و در برخی موارد نیز به‌ عنوان پانسمان پس‌ از جراحی به کار رود؛ همچنین در درمان بیماری تریکیازیس پیش‌ از این‌ که سایر درمان‌ ها انجام شوند، می‌ توان از این لنز برای محافظت از قرنیه استفاده کرد.

  • جراحی

در مواردی که بیماری پیشرفت کرده باشد و درمان‌ های ذکر شده جواب ندهند، باید از روش جراحی برای برطرف کردن این مشکل استفاده کرد. این تکنیک یک روش درمانی تهاجمی است که در طی آن جراح کل فولیکول‌ های مژه را بر می‌ دارد.

رشد مژه ها به سمت قرنیه

رشد مژه ها به سمت قرنیه

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق ضمن معرفی بیماری تریکیازیس یا رشد مژه‌ ها به سمت قرنیه، روش‌ های درمان قطعی آن را نیز معرفی کردیم. چنانچه شما نیز تا به‌ حال به این مشکل دچار شدید، توصیه می‌ کنیم حتماً تحت نظر متخصص چشم قرار بگیرید تا به‌ صورت دوره‌ ای رشد مژه‌ های شما بررسی شود. با این کار تا حد زیادی از رشد مجدد تریکیازیس جلوگیری خواهد شد. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری‌ های چشمی با استفاده از روش‌ های نوین درمان می‌ توانند این بیماری را درمان کنند. جهت دریافت نوبت ویزیت حضوری می‌ توانید با شماره‌ های درج شده در این سایت تماس بگیرید.

این مقاله را هم بخوانید:
تیک عصبی چشم چیست؟
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *