روش های درمانی گودی زیر چشم
درمان گودی زیر چشم یکی از دغدغههای افرادی است که به دنبال زیباتر شدن و جوانتر شدن پوست صورت خود هستند. عوامل متعددی باعث کاهش بافت چربی زیر چشم میشود؛ همین مورد سبب افتادگی پوست زیر چشم و گود شدن آن می شود؛ در نتیجه ظاهر فرد از جوانی فاصله می گیرد. متخصصان زیبایی و متخصصان چشم می توانند این مشکل را در افراد برطرف کنند. در ادامه مطلب به عوامل و روش های درمانی گودی زیر چشم پرداخته می شود. شناخت عوامل گودی زیر چشم باعث می شود تا افراد بتوانند تا حدود زیادی از این عارضه جلوگیری کنند.
دلایل گودی و کبودی زیر چشم ها چیست؟
گودی و کبودی زیر چشم ها به عوامل متعددی وابسته است که این عوامل به چند دسته تقسیم بندی می شوند. برخی از عوامل گودی زیر چشم به بیماری های چشمی وابسته هستند و برخی از عوامل به آسیب های پوستی مربوط می شوند؛ برخی از عوامل نیز مربوط به حساسیت هستند و در اثر قرار گرفتن در معرض ماده آلرژی همانند گرده گل و دود سیگار فرد به گودی زیر چشم مبتلا می شود.
بیماری های چشمی که سبب گود شدن زیر چشم می شوند عبارتند از:
- جداشدگی پرده شبکیه
- آب مروارید
- گلوکوم یا آب سیاه
- سندروم بینایی کامپیوتر
بیماری هایی که با گود شدن زیر چشم در ارتباط اند عبارتند از:
- دیابت
- پرفشاری خون
- اختلالات غدد مانند اختلالات غده تیروئید
- اختلالات کلیوی
- بیماری های قلبی
عواملی که با سبک زندگی فرد در ارتباط هستند عبارتند از:
- مصرف الکل
- اعتیاد به مواد مخدر و سیگار
- کم خوابی و بی خوابی های مکرر
- عدم استفاده از ضد آفتاب در برابر خورشید
- عدم مراقبت از پوست صورت
- کاهش بافت چربی در اثر افزایش سن
سایر عوامل گودی زیر چشم عبارتند از:
- محبوس شدن آب در بدن
- عفونت باکتریایی پلک ها
- مبتلا شدن به بیماری مونونوکلئوز
- گریه کردن بیش از حد
- عوامل ژنتیکی
- التهاب و تورم سینوس ها
- لاغر شدن صورت

روش های درمانی گودی زیر چشم
چگونه می توان از گود شدن زیر چشم پیشگیری کرد؟
برخی افراد گمان می کنند که گود شدن زیر چشم یک روند طبیعی است و غیر قابل پیشگیری است در حالی که با اقدامات به ظاهر ساده می توان به صورت مؤثری از این اتفاق جلوگیری کرد. مؤثرترین راه های پیشگیری از گود شدن زیر چشم عبارتند از:
استفاده از ویتامین ها
مصرف مواد غذایی که سرشار از ویتامین های c، کا و E هستند؛ می توانند از گود شدن زیر چشم تا حد زیادی جلوگیری کنند. همچنین می توان از لوسیون های حاوی این ویتامین ها برای دور چشم استفاده کرد و روند پیر شدن آن را به تعویق انداخت. با تعویق انداختن روند پیری پوست می توان تا حدود زیادی از گودی زیر چشم جلوگیری کرد.
استفاده از ضد آفتاب
اشعه ماوراء بنفش می تواند تأثیرات منفی روی پوست داشته باشد. پوست زیر چشم نیز از این تأثیرات در امان نیست و در اثر تابش مستقیم نور خورشید کلاژن و چربی های خود را از دست می دهد و فرد به مرور زمان دچار گودی زیر چشم می شود. اگر قبل از خارج شدن از خانه از عینک دودی و کرم ضد آفتاب استفاده شود؛ این اتفاق به تعویق می افتد.
ماساژ ناحیه اطراف چشم
با ماساژ دادن دور چشم می توان گود شدن زیر چشم را به تعویق انداخت؛ زیرا ماساژ باعث افزایش گردش خون در اطراف چشم ها می شود و مواد مغذی به فراوانی در اختیار بافت های اطراف دور چشم قرار می گیرد؛ در نتیجه روند پیری پوست کاهش پیدا میکند. با استفاده از روغن های گیاهی مانند روغن بادام می توان ناحیه اطراف چشم ها را ماساژ داد.
روش های کلینیکی برای درمان گودی زیر چشم
گاهی اوقات گودی زیر چشم افزایش پیدا می کند و با روش های خانگی مانند ماساژ دادن بهبود پیدا نمی کند. در این مواقع بهتر است به متخصصان چشم و زیبایی مراجعه شود. متخصصان با کمک روش های نوین پزشکی اقدام به درمان گودی زیر چشم می کنند.
روش هایی که به کار گرفته می شود بسیار متنوع هستند و به افراد ظاهری جوان و شاداب می بخشد. برخی از روش های کلینیکی برای درمان گودی زیر چشم عبارتند از:
- تزریق فیلر یا ژل های پرکننده
- پی آر پی
- تزریق چربی
- عمل های جراحی
پارامترهای مؤثر بر تعیین روش درمانی: پزشکان زیبایی با توجه به میزان گودی زیر چشم، سن بیمار و وضعیت سلامت عمومی یکی از این روش ها را برای درمان گودی زیر چشم انتخاب می کنند. افراد می توانند یکی از این روشهای تهاجمی مانند عمل جراحی یا روشهای غیر تهاجمی مانند پی آر پی را برای درمان گودی زیر چشم انتخاب کنند. افرادی که در انتخاب روش ها دچار تردید هستند؛ می توانند قبل از هرگونه اقدامی با چشم پزشک خود مشورت کنند. چشم پزشک تمامی مزایا و معایب روش های درمانی را برای فرد داوطلب بر می شمارد و با توجه به وضعیت زیبا جو بهترین روش را به او معرفی می کند.
چشم پزشکان قبل از هرگونه اقدام درمانی، از زیباجو تست های مختلف می گیرند؛ اگر زیباجو به بیماری خاصی که گودی زیر چشم را در پی دارد؛ مبتلا باشد؛ ابتدا بیماری ریشه یابی و درمان می شود سپس روش های درمانی ذکر شده اعمال می شود.
درمان گودی زیر چشم با تزریق ژل و چربی
تزریق ژل و چربی یکی از راهکارهای بسیار مؤثر برای درمان گودی زیر چشم است که به صورت کم تهاجمی و سریع انجام می شود.
تزریق ژل
اغلب ژل هایی که در ایران برای گودی زیر چشم تزریق میشود از جنس هیالورونیک اسید است. هیالورونیک اسید یکی از مواد طبیعی تشکیل دهنده پوست است و به همین سبب هیچ گونه عارضه ای ندارد و فرد دچار واکنشهای آلرژیک نمی شود. ممکن است فرد پس از تزریق به صورت موقت کمی قرمزی، سوزش و خارش را تجربه کند. ماندگاری این روش بین ۶ تا ۹ ماه است و پس از این مدت فرد باید برای تمدید مجدداً به پزشک مراجعه کند.
تزریق چربی
در تزریق چربی از چربی های بدن خود فرد برای پرکردن گودی زیر چشم استفاده می کنند. چربیهای فرد از طریق روش های غیر تهاجمی مانند بادی جت خارج می شوند؛ سپس در قسمت زیر چشم تزریق می شوند. مزایا و معایب این روش همانند روش تزریق فیلر است.
فقط ماندگاری این روش بیشتر از تزریق فیلر است و حدود دو سال تخمین زده می شود.

روش های درمانی گودی زیر چشم
نتیجه گیری
گودی زیر چشم در اثر عوامل متعددی مانند افزایش سن، مبتلا شدن به اختلالات تیروئیدی، کاهش بافت چربی زیر چشم، کمبود مواد مغذی مانند کمبود آهن، عوامل ژنتیکی، اگزما و غیره به وجود می آید. درمان گودی زیر چشم می تواند به زیباتر و جوان تر شدن چهره کمک زیادی کند. مراجعه به یک پزشک متخصص حاذق برای درمان این عارضه از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا مراجعه به افراد غیر متخصص می تواند عوارض زیادی را برای فرد به دنبال داشته باشد. برای درمان گودی زیر چشم می توانید به مطب دکتر رضا پورمازار متخصص چشم مراجعه کنید. دکتر پورمازار از روش های غیر تهاجمی و در موارد شدید از روش های جراحی برای درمان گودی زیر چشم استفاده می کند.
من چشمم با شونه یکی برخورد کرده و ۱ ساعت تار میدیدم بعد خوب شد میترسم استرس دارم چن روز میکشه تا خوب شه ؟؟؟؟
سلام وقت بخیر اگر تاری چشم دارید حتما تحت نظر چشم پزشک باشید