روش های پیشگیری از آب سیاه چشم

روش های پیشگیری از آب سیاه چشم

روش های پیشگیری از آب سیاه چشم

یکی از بیماری هایی که معمولاً بر اثر بالا رفتن سن افراد به وجود می آید، آب سیاه چشم است که اغلب با آب مروارید اشتباه گرفته می شود. آب سیاه چشم از بیماری های چشمی خطر ناک است که در صورت درمان نشدن موجب نابینایی فرد خواهد شد. این بیماری معمولاً در افراد بالای 50 سال به وجود می آید. از این رو پزشکان توصیه می کنند که حتماً افراد مسن در بازه های 6 ماه به پزشک متخصص چشم مراجعه کنند تا از مبتلا شدن به آب سیاه چشم پیشگیری شود. با این حال، 2درصد از مردم به این بیماری مبتلا هستند و این درحالی است که خودشان از این موضوع اطلاع ندارند.

آب سیاه چشم چیست؟

همان طور که می دانید اطلاعات از چشم انسان به مغز توسط عصب بینایی منتقل می شوند. برای داشتن دید خوب، به یک عصب بینایی سالم نیاز دارید. بهتر است بدانید که عصب بینایی بر اثر بالا رفتن فشار چشم آسیب دیده و در نتیجه بینایی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. این مشکل با گذشت زمان وخیم و خطرناک تر خواهد شد. متاسفانه در ایران بسیاری از افراد به دلیل مراجعه نداشتن به چشم پزشک، از مبتلا بودن به بیماری آب سیاه یا گلوکوم بی خبر هستند و این موضوع را زمانی متوجه می شوند که یک مشکل اساسی در بینایی شان به وجود بیاید. در این زمان عصب بینایی کاملاً آسیب دیده و بیماری آب سیاه بینایی چشم شما را کاملاً مختل خواهد کرد. لازم به ذکر است که این بیماری در صورت تشخیص دیرهنگام موجب کوری مطلق افراد خواهد شد. در ضمن برای درمان این کوری حاصل از بیماری گلوکوم، هیچ راه درمانی وجود ندارد.

روش های پیشگیری از آب سیاه چشم

روش های پیشگیری از آب سیاه چشم

انواع آب سیاه چشم

بیماری آب سیاه یا گلوکوم که ار بیماری های خطرناک است که معمولاً نشانه و علائم خاصی از خود نشان نمی دهد. این بیماری به مرور زمان ایجاد شده و در صورت آسیب زدن به عصب بینایی راهی برای درمان نخواهد گذاشت. آب سیاه چشم دارای چهار نوع اصلی است که عبارتند از:

این مقاله را هم بخوانید:
درمان تومور اربیت چشمی

۱) آب سیاه زاویه باز اولیه

۲) آب سیاه زاویه بسته اولیه

۳) گلوکوم ثانویه

۴) آب سیاه کودکان

معمولاً آب سیاه به طور ناگهانی در افراد اتفاق می افتد که با علائمی مانند سردرد، چشم درد، قرمز چشم و کاهش بینایی همراه است. به این حادثه ناگهانی که به صورت حاد رخ می دهد، آب سیاه بسته می گویند.

علائم آب سیاه

آب سیاه در ابتدا نشانه و علائم خاصی ندارد و به راحتی قابل تشخیص نخواهد بود. اما با گذشت زمان و پیشرفت آن، فرد مبتلا دچار سردرد شدید، سرگیجه، حالت تهوع، چشم درد و قرمزی چشم خواهد شد.

چه کسانی به آب سیاه مبتلا می شوند؟

آب سیاه معمولاً در اثر آسیب دیدن عصب بینایی به وجود می آید. آسیب دیدگی عصب بینایی به مرور زمان موجب مشکلات چشمی از جمله مختل شدن بینایی فرد می شود. بیماری گلوکوم در هر فردی اتفاق خواهد افتاد اما افرادی که نشانه های زیر را داشته باشند بیشتر در معرض این بیماری خواهند بود.

• فشار بالای داخل چشم

• سن بالای ۶۰ سال

• داشتن سابقه خانوادگی

• افراد مبتلا به بیماری ها دیابت، بیماری قلبی، فشار خون بالا و کم خونی شدید

• نازک بودن قرنیه چشم

• افراد نزدیک بین یا دور بین شدید

• آسیب دیدن چشم

• انجام عمل های جراحی در چشم

• مصرف بلند مدت  داروهای کورتیکواستروئید

روش های پیشگیری از آب سیاه چشم

روش های پیشگیری از آب سیاه چشم

روش های پیشگیری از آب سیاه چشم

پیشگیری از آب سیاه چشم، تنها با معاینات مکرر پزشک متخصص ممکن است. با مراجعه متوالی به پزشک علاوه بر اینکه از این بیماری پیشگیری می کنید، در صورت ابتلا شدن، به سرعت آن را درمان خواهید کرد. تشخیص به موقع آب سیاه از پیشرفت آن و در نتیجه کوری مطلق جلوگیری کرده و حتی به روش های مختلفی قابل درمان خواهد بود. از راه های پیشگری از آب سیاه چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

این مقاله را هم بخوانید:
عوارض سیتومگالوویروس در چشم

• انجام منظم معاینات چشمی توسط متخصص چشم

• استفاده مرتب از قطره چشم تجویز شده توسط پزشک

• انجام تمرینات ورزشی برای افرادی که در معرض خطر هستند.

درمان آب سیاه با دارو

یکی از رایج ترین روش های درمان آب سیاه، درمان با دارو است. در این روش پزشک متخصص در مراحل اولیه بیماری تعدادی دارو در قالب قرص و قطره تجویز می کند که فشار چشم بیمار را کنترل خواهد کرد. مصرف این داروها ممکن است موجب سردرد و سوزش چشم شود. در این صورت بهتر است این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

درمان آب سیاه با لیزر

موثرترین روش برای درمان آب سیاه یا گلوکوم، درمان با لیزر است که در طی آن مایعات ترشح شده در چشم را با لیزر خارج می کنند. لیزر درمانی گاهی اوقات موثر نیست و با گذشت زمان ممکن است دوباره فشار چشم افزایش یابد.

درمان آب سیاه با جراحی

درمان آب سیاه با عمل جراحی، یکی از روش های مطمئن و پایدار برای درمان خواهد بود. در این روش با ایجاد منافذ جدید در چشم موجب خروج مایعات چشم می شوند. معمولاً از این روش زمانی استفاده می کنند که روش های دیگر جواب ندهد و بیماری دوباره برگشته باشد. درمان گلوکوم با جراحی، بینایی شما را بهبود نمی بخشد و تنها از دید فعلی شما محافظت خواهدکرد.

 

مراجعه به پزشک

دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی یکی از پزشکان مطمئن هستند که با مراجعه به مطب آن می توانید از ابتلا شدن به آب سیاه پیشگیری نمایید. با اعتماد به این پزشک متخصص می توانید از بینایی و سلامتی چشم خود مراقبت کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
اختلالات میکروفتالمی و آنوفتالمی

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *