سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

سندروم بینایی کامپیوتر یا فشار دیجیتال در اثر استفاده طولانی مدت از کامپیوتر و موبایل ایجاد می‌شود. با گسترش ویروس کرونا و ایجاد شغل‌های فریلنسری شیوع این بیماری بیشتر شد زیرا دورکاری باعث افزایش استفاده از کامپیوتر و گوشی‌های هوشمند شد. این سندروم می‌تواند علاوه بر بزرگسالان، کودکان را نیز دچار کند. کودکانی که از گوشی‌های هوشمند و کامپیوتر بیش از حد استفاده می‌کنند و مدام با این وسایل بازی می‌کنند؛ پس از مدتی دچار این سندروم خواهند شد. در ادامه مطلب در خصوص دلایل این سندروم و علائم فشار دیجیتال مطالبی ذکر خواهد شد.

 

دلایل سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

رایج‌ترین دلایل این سندروم عبارتند از:

داشتن فاصله نزدیک با کامپیوتر هنگام کار کردن

بهتر است افراد قبل از شروع هر کاری با بهداشت کار و احتیاط‌های لازم برای انجام کار آشنایی داشته باشند. افرادی که مدام با کامپیوتر سروکار دارند باید بدانند که داشتن فاصله نزدیک با کامپیوتر می‌تواند باعث ایجاد سندروم بینایی شود. بهتر است در هنگام کار با کامپیوتر، لپ تاپ یا تبلت فاصله افراد حداقل ۵۰ سانتی متر باشد. هر چقدر این فاصله بیشتر باشد؛ تشعشعات با شدت کمتری به چشم برخورد می‌کنند و اثر منفی آنها تقلیل می‌شود. تشعشعات نوری زیاد باعث افزایش فعالیت چشم می‌شود و خستگی چشم را به دنبال می‌آورد؛ رعایت فاصله استاندارد از خستگی زودهنگام چشم نیز جلوگیری می‌کند.

عدم استفاده از عینک آنتی رفلکس

عینک آنتی رفلکس یکی از ملزومات مهم برای افرادی است که کار کردن با کامپیوتر جزء جدایی‌ناپذیر شغل آنها است. این عینک‌ها ضد بازتاب نور از عدسی هستند و از چشمان افراد در برابر اشعه‌های نوری محافظت می‌کنند. این عینک‌ها باعث می‌شوند تا افراد با وضوح و شفافیت بالایی اجسام را مشاهده کنند. استفاده از این عینک بسیاری از عوارض کار با کامپیوتر را از بین می‌برد.

این مقاله را هم بخوانید:
پینگوکولا یا توده زرد روی چشم چیست؟

تنظیم نبودن نور کامپیوتر

کاربران کامپیوتر باید به صورت مداوم نور صفحه کامپیوتر را تنظیم کنند. نور بیش از حد صفحه نمایش می‌تواند به چشمان کاربر آسیب برساند.

کار کردن در نور ضعیف

بسیاری از افراد هنگام کار با کامپیوتر در محیط‌هایی با نور بسیار کم یا تاریک قرار می‌گیرند و گمان می‌کنند که نور صفحه کامپیوتر برای آنها کفایت می‌کند؛ در حالی که با این کار زمینه بروز سندروم بینایی کامپیوتر را فراهم می‌کنند. به همین سبب توصیه می‌شود در محیط‌های روشن با کامپیوتر کار شود. اگر محیط با نور طبیعی روشن باشد بهتر نیز خواهد بود.

عدم درمان عیوب انکساری

بهتر است هر ۶ ماه یکبار به متخصص چشم پزشک مراجعه شود. چکاپ چشم برای افرادی که دارای عیوب انکساری چشم هستند؛ اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. افراد باید توجه داشته باشند که عدم اصلاح عیوب چشم می‌تواند عامل مهمی برای ایجاد سندروم بینایی کامپیوتر باشد.

خیره شدن بیش از حد به صفحه کامپیوتر

خیره شدن به صفحه کامپیوتر به مدت طولانی و بدون استراحت دادن به چشم‌ها عامل مهمی در ایجاد این سندروم بینایی است. بهتر است هر ۲۰ دقیقه یکبار به مدت ۲۰ ثانیه به چشمان استراحت داده شود؛ و در طی کار کردن با کامپیوتر به صورت ارادی هر چند دقیقه چند بار پشت سر هم پلک زده شود. این کار از خشکی چشم‌ها جلوگیری می‌کند.

سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

نشانه های سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

رایج‌ترین نشانه‌های سندروم بینایی کامپیوتر عبارتند از:

خشکی چشم

کار کردن با کامپیوتر به مدت طولانی تولید اشک در چشم را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه افراد دچار خشکی چشم می‌شوند. کاربران به دلیل اینکه هنگام کار به صفحه کامپیوتر خیره می‌شوند؛ حداقل یک سوم کمتر از دیگر مواقع پلک می‌زنند و همین امر باعث افزایش تبخیر اشک می‌شود و خشکی چشم در آنها پدید می‌آید. اگر این نشانه درمان نشود می‌تواند مشکلاتی از قبیل زخم قرنیه و کاهش بینایی را برای فرد به وجود آورد. استفاده از اشک مصنوعی و استراحت دادن به چشم‌ها می‌تواند این نشانه را بر طرف کند.

این مقاله را هم بخوانید:
قرنیه مخروطی چیست

التهاب چشم

التهاب چشم با قرمزی و سوزش چشم خود را نشان می‌دهد. ماهیچه‌های چشم در هنگام کار با کامپیوتر فعالیت زیادی می‌کنند و زود خسته می‌شوند؛ خستگی چشم باعث افزایش فشار به چشم می‌شود و قرمزی چشم را به وجود می‌آورد. خشکی چشم سندروم بینایی کامپیوتر می‌تواند به‌مرورزمان باعث التهاب چشم و قرمزی آن شود.

دوبینی

ضعیف شدن عضلات چشم در اثر کار زیاد با کامپیوتر، خشکی چشم و کاهش تولید اشک، مبتلا شدن به سردرد در هنگام کار زیاد با کامپیوتر می‌تواند اختلال دوبینی را به وجود آورد.

سایر نشانه‌های سندروم بینایی کامپیوتر عبارتند از:

  • کاهش تمرکز دید
  • سوزش چشم
  • تاری دید
  • پخش نور
  • دیدن جرقه‌های نور در میدان بینایی
  • احساس وجود جسم شناور میدان بینایی
  • پف کردن چشم‌ها
سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

عوارض سندروم بینایی کامپیوتر عبارتند از:

  • سردرد
  • خستگی زیاد
  • بدن درد خصوصاً در ناحیه گردن و کمر
  • پیرچشمی زود هنگام در سن 40 سالگی

 

مراجعه به پزشک

سندروم بینایی کامپیوتر یکی از مشکلات رایج چشمی است که می‌تواند مشکلات پدیده‌ای از جمله پیرچشمی زودهنگام را به وجود آورد. بهتر است کاربران به پزشک مراجعه کنند و از پزشک بخواهند تا به آنها نحوه استفاده صحیح از کامپیوتر را آموزش دهد. پزشک متخصص چشم با آموزش ورزش‌های مخصوص چشم، آموزش نحوه استراحت دادن به چشم‌ها و تجویز عینک‌های مخصوص متناسب با وضعیت سلامتی چشمان فرد سندروم بینایی کامپیوتر را درمان می‌کند.

اغلب بیماری‌های چشمی در صورت مراجعه زود هنگام به پزشک قابل درمان و کنترل هستند. به همین دلیل بسیار حائز اهمیت است که در صورت مشاهده هرگونه ناراحتی به پزشک مراجعه شود. در صورتی که هرگونه اختلال در بینایی شما وجود دارد یا علائم سندروم بینایی کامپیوتر را دارید می‌توانید به مطب دکتر رضا پورمازار متخصص چشم در تهران مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
مزایا و معایب جراحی فمتولیزیک چشم
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *