علائم بیماری ام اس در چشم

علائم بیماری ام اس در چشم

علائم بیماری ام اس در چشم

بیماری ام اس با تخریب پوشش سلول های عصبی مرتبط با چشم، موجب بروز مشکلات چشمی در فرد می شود و بینایی او را با اختلال مواجه می سازد. با شناخت علائم ام اس در بینایی افراد و راه های درمان آن می توان تا حدی از تشدید این عوارض پیشگیری کرد. در ضمن از آنجا که با پیشرفت بیماری ام اس، نشانه های ضعف بینایی نیز شدت می یابند، مراجعه به چشم پزشک برای کاهش این علائم امری ضروری و مهم است. در این مقاله قصد داریم پیرامون علائم بیماری ام اس در چشم بررسی کنیم.

ام اس چیست؟

بیماری ام اس ( مولتیپل اسکلروزیس) یکی از انواع بیماری های عصبی است که معمولاً در هر بیمار، علائم متفاوتی از خود نشان می دهد؛ اما ظاهر شدن مشکلات بینایی جزو نشانه های رایج در تمام بیماران مبتلا به ام اس محسوب می شود و بیماران زیادی در تمام مراحل ابتلا به ام اس آن را تجربه می کنند. در نتیجه بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن و سلول های عصبی را مورد حمله قرار می دهد و منجر به ایجاد ضایعات دائمی در سیستم اعصاب مرکزی می گردد. این بیماری غالباً فرد را در انجام فعالیت های روزمره خود دچار مشکل می کند و بر روند زندگی او تاثیر می گذارد. از جمله علائم بیماری ام اس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• اختلالات بینایی
• احساس سوزن سوزن شدن بدن
• ضعف و بی حسی اندام ها
• لرزش دست و پا
• اختلال در راه رفتن
• اسپاسم

علائم بیماری ام اس در چشم

علائم بیماری ام اس در چشم

علائم ام اس در چشم

از علائمی که افراد مبتلا به ام اس تجربه می کنند مشکلات چشمی مثل دوبینی، تاری دید، التهاب چشم و در شرایط وخیم تر نابینایی است. این عارضه های چشمی ممکن است یکی از چشم ها یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهند. اغلب این مشکلات معمولاً پس از گذشت مدتی برطرف می شوند و نیاز به درمان پزشکی خاصی ندارند اما به عنوان یکی از مهم ترین علائم ابتلا به بیماری ام اس شناخته می شوند؛ پس چنانچه فردی با مواردی مثل تاری دید یا دوبینی مواجه شد باید سریعاً توسط پزشک متخصص چشم معاینه شود تا از علت این مشکلات اطلاع پیدا کرده و نسبت به درمان اقدام کند.

این مقاله را هم بخوانید:
بیماری نیستاگموس چیست

ام اس و مشکلات بینایی

اصولاً بیماری ام اس همواره با علائمی در بینایی بیمار همراه است و کیفیت دید او را کاهش می دهد. در ابتدا ممکن است این علائم به شکل تاری دید موقتی و کوتاه جلوه کند؛ اما با پیشرفت بیماری، بینایی فرد نیز بیشتر آسیب می بیند و در صورتی که بیماری کنترل نشود حتی امکان کوری فرد نیز وجود دارد. به طور کلی بیماری ام اس سبب بروز اختلالات زیر در بینایی فرد می شود:

  • دیپلوپیا ( دوبینی)

عضلات چشم یک فرد سالم به طور هماهنگ کار می کنند و میان هر دو چشم ارتباط یکسانی وجود دارد اما فردی که به ام اس مبتلا می شود، دچار آسیب عضلات چشم در ساقه مغز شده و علائمی مثل دوبینی را تجربه خواهد کرد. دوبینی به این علت اتفاق می افتد که عضلات یکی از چشم ها با چشم دیگر هماهنگ نمی شود و در نتیجه دو تصویر متفاوت به مغز ارسال می شود. این مسئله ممکن است فرد را با حالت هایی مثل سرگیجه، تهوع و سردرد مواجه کند و تعادل فرد را مختل کند. دوبینی گاهی موقتی بوده و بدون درمان بهبود پیدا می کند اما اگر بیماری ام اس پیشرفت کند احتمال اینکه دوبینی دائمی شود، وجود دارد.

  • نوریت بینایی ( التهاب عصب بینایی)

نوریت بینایی یکی از مشکلات بینایی رایج در ام اس است که از التهاب عصب بینایی ناشی می شود. این مشکل معمولاً در یکی از چشم ها رخ می دهد و پس از گذشت مدتی چشم دیگر را هم درگیر می کند. بروز این مشکل باعث می شود فرد محیط اطراف را بدون رنگ و کدر مشاهده کند یا در هنگام حرکت دادن چشم هایش دچار درد شدیدی شود. در صورتی که بیماری کنترل شود بینایی مجدداً به حالت اولیه خود باز می گردد. اما با پیشرفت بیماری ممکن است فرد به مدت شش ماه دچار نوریت حاد شده و حتی بینایی خود را از دست بدهد.

  • نیستاگموس ( حرکات غیرارادی چشم)
این مقاله را هم بخوانید:
دلایل ریزش مژه چیست

اختلال نیستاگموس که گاهی با نام” چشم های رقصنده” نیز شناخته می شود موجب حرکات غیرارادی و ریتمیک چشم می گردد و می تواند بینایی فرد را مختل کند. نیستاگموس بر اثر حمله بیماری به مخچه یا گوش داخلی رخ می دهد و ممکن است یکی از چشم ها یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد. حرکات چشم در بیمار مبتلا به نیستاگموس معمولاً سریع و تکانشی هستند؛ این حرکات می توانند در جهت بالا و پایین، طرفین یا به صورت چرخشی باشد و در هنگام نگاه کردن به جلو یا حرکت دادن چشم اتفاق بیافتد.

درمان مشکلات بینایی ناشی از ام اس

چنانچه فرد مبتلا به ام اس با یکی از مشکلات بینایی مواجه شد باید در اولین فرصت نزد متخصص چشم رفته و معاینه شود. چشم پزشک با توجه به شدت مشکلات چشمی می تواند روش های درمانی مختلفی را برای بهبود کیفیت دید فرد اعمال کند. در ادامه به چند روش رایج برای درمان مشکلات بینایی ناشی از بیماری ام اس اشاره شده است:
• بستن یکی از چشم ها: این روش معمولاً برای درمان دوبینی ناشی از ام اس به کار می رود.
• تزریق استروئید: تزریق استروئید یا مصرف قرص های خوراکی آن می تواند حملات دمیلیناسیون را به تاخیر انداخته و نوریت و دوبینی را کاهش دهد.
• استفاده از عینک های مخصوص: ممکن است چشم پزشک برای کاهش مشکل دوبینی عینک های خاصی با لنزهای منشوری را برای بیمار تجویز کند.

علائم بیماری ام اس در چشم

علائم بیماری ام اس در چشم

مراجعه به پزشک
مشکلات چشمی جزو علائم اجتناب ناپذیر بیماری ام اس هستند که تقریباً همه بیماران آن را تجربه می کنند؛ اما با مراجعه به یک چشم پزشک متخصص و باتجربه می توان این مشکلات را تا حدودی کاهش داد و کنترل کرد. افرادی که از مشکلات بینایی ناشی از بیماری ام اس رنج می برند، می توانند در اسرع وقت با مطب دکتر پورمازار، جراح و متخصص بیماری های چشمی تماس گرفته و برای دریافت نوبت اقدام کنند.

این مقاله را هم بخوانید:
مراقبت های پس از جراحی لیزیک چشم
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *