علت قی کردن چشم

علت قی کردن چشم

علت قی کردن چشم

از علائم بیماری های چشمی باید به عنوان نشانه های مثبت یاد کرد؛ زیرا بروز این علائم می توانند مراجعه به چشم پزشک و شروع روند درمانی را تسریع بخشند. یکی از علائم انواع بیماری ها و مشکلات چشم، قی کردن یا ترشحات چشمی هستند. هنگامی که ترشحات رنگی در یک کودک یا یک فرد بزرگسال مشاهده می شود، در صورت تداوم بیشتر این ترشحات بایستی بیمار به چشم پزشک مراجعه کند تا علت آن شناسایی شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع علت قی کردن چشم و همچنین نحوه درمان آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با روش های پیشگیری از قی کردن چشم، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

قی کردن چشم چیست؟

به ترکیب های مخاط، چربی، سلول های پوستی و سایر بقایای ریزی که در گوشه تجمع پیدا می کنند، قی کردن چشم یا ترشحات چشمی گفته می شود. این ترشحات اغلب در زمان خواب و استراحت ایجاد می شوند و در حالت های مختلف آبکی مایع، خشک، پوسته ای یا چسبناک قابل مشاهده هستند. میزان کم یا زیاد بودن این ترشحات، به علت بروز آن بستگی دارد. ترشحات چشمی در رنگ های مختلف زرد، سبز، خاکستری و لکه های سفید ایجاد می شوند. قی کردن چشم منجر به عوارض آزار دهنده ای مانند ایجاد اختلال در پلک زدن، حساسیت به نور، درد چشم و تاری دید می شود. برای درمان قی کردن چشم، شناسایی علت بروز آن توسط چشم پزشک ضروری است.

مهم ترین علت های قی کردن چشم

قی کردن چشم به عنوان یکی از علائم مشکلات چشمی شناخته می شود و مشاهده آن در گوشه و کنار چشم نمی تواند بدون دلیل باشد. در این بخش از مطلب، به بررسی مهم ترین علت های قی کردن چشم خواهیم پرداخت.

علت قی کردن چشم

علت قی کردن چشم

  • ورم ملتحمه
این مقاله را هم بخوانید:
قرنیه مخروطی چیست

به غشای نازکی که سفیدی چشم یا همان صلبیه چشم را پوشش می دهد، ملتحمه گفته می شود. بروز عفونت در این لایه از چشم باعث ترشحات سفید رنگ یا زرد و سبز رنگ مخاطی و احساس وجود شن ریزه در چشم می شود. آلرژی و وارد شدن گرد و غبار و مواد شیمیایی به چشم یکی از دلایل عفونت ملتحمه است.

  • عفونت های چشمی

عفونت های چشمی را می توان در سه گروه اصلی باکتریایی، ویروسی و قارچی دسته بندی کرد. عفونت های ویروسی می توانند عود کننده و سرایت کننده باشند و عفونت های قارچی، به قرنیه آسیب برسانند. در هر سه حالت، وجود عفونت در اجزای چشم دلیلی بر قی کردن چشم خواهد بود.

  • زخم قرنیه

به عفونت قرنیه زخم قرنیه گفته می شود که به عنوان یکی از جدی ترین و خطرناک ترین بیماری های چشمی شناخته می شود. ترشحات غلیط از چشم، احساس درد، تورم پلک و قرمز شدن چشم از شایع ترین علائم زخم قرنیه هستند و نیاز به درمان فوری دارند. در غیر این صورت بیمار با کاهش بینایی مواجه خواهد شد.

  • انسداد مجرای اشکی

مسدود شدن مجرای اشکی یکی از مشکلات سیستم اشکی است که به دلایل مادرزادی یا اکتسابی در نوزادان و بزرگسالان بروز پیدا می کند. با انسداد مجرای اشکی، اشک تولید شده توسط بدن جذب نمی شود و اشک زیادی از چشم ها سرازیر می شود. اشک آلود شدن چشم ها باعث قی کردن چشم و ایجاد ترشحات چشمی می شود.

  • بلفاریت

به ملتهب شدن لبه انتهایی پلک، بلفاریت یا التهاب فولیکول های موی مژه می گویند. در بیشتر موارد، این التهاب در اثر بروز عفونت ایجاد می شود. عفونت ناشی از بلفاریت باعث بروز ترشحات چشمی زرد یا سبز رنگ چرکی می شود که درد پلک ها را به همراه دارد. گل مژه به عنوان یکی از عوارض بلفاریت چشمی شناخته می شود.

  • خشکی چشم
این مقاله را هم بخوانید:
اختلالات ژنتیکی قرنیه چیست؟

اختلال در عملکرد غده اشکی و کاهش میزان اشک تولید شده در چشم باعث خشکی چشم می شود. تاری دید، ترشح بسیار آبکی از چشم و سوزش چشم از شایع ترین علائم سندرم خشکی چشم هستند. این مشکل اغلب با استفاده از قطره های اشک مصنوعی رفع می شوند.

  • آسیب دیدگی چشم

تروما یا وارد شدن هر نوع جسم خارجی به چشم، می تواند نتایج خطرناکی به دنبال داشته باشد. گرد و غبارهای ریز نیز به عنوان جسم خارجی شناخته می شوند. با تجربه وارد شدن جسم خارجی به چشم و وارد شدن ضربه و مشاهده قی کردن چشم بایستی هر چه سریع تر به چشم پزشک مراجعه کرد.

  • استفاده از لنزهای تماسی

برخی از بیماران به دلیل داشتن انواع بیماری های چشمی و عیوب انکساری چشم یا داشتن زیبایی از لنزهای تماسی استفاده می کنند. این لنزها باید مورد تجویز چشم پزشک و دارای استانداردهای لازم باشند. همچنین به هنگام برداشتن و گذاشتن باید نکات بهداشتی لازم رعایت شوند. در غیر این صورت عفونت چشم باعث بروز ترشحات چشمی خواهد شد.

درمان قی کردن چشم

با مراجعه به چشم پزشک و استفاده از دستگاه ها و سایر روش های تشخیصی، علت قی کردن چشم شناسایی می شود. سپس برای هر نوع بیماری یا مشکلی که منجر به قی کردن چشم شده است، روش های درمانی مختلفی در نطر گرفته می شود. انتخاب این روش های درمانی در میزان شدت بیماری یا آسیب دیدگی تاثیر خواهد گذاشت. به طوری که برای آسیب دیدگی های خفیف، روش های استفاده از کمپرس گرم و تجویز دارو، پماد یا قطره برای چشم در نظر گرفته می شود و آنتی بیوتیک از موثرترین داروها به شمار می آید. در صورت شدید بودن آسیب دیدگی یا بیماری، پزشک از روش های جراحی برای درمان قی کردن چشم و سایر علائم آن بیماری استفاده خواهد کرد.

علت قی کردن چشم

علت قی کردن چشم

روش های جلوگیری از مشکل قی کردن چشم

با توجه به دلایل عنوان شده برای قی کردن چشم، در برخی موارد می توان از بروز این مشکل آزار دهنده جلوگیری کرد. چشم نیاز به مراقبت ها و رعایت بهداشت بیشتری نسبت به سایر عضوهای بدن دارد. از جمله روش های جلوگیری از مشکل قی کردن چشم عبارتند از:
• خودداری از قرار گرفتن در محیط های آلوده و شیمیایی مانند آب و هوا یا استخر آلوده
• خودداری از تماس چشم با دست های آلوده
• رعایت بهداشت و نکات مربوط به هنگام استفاده از لنزهای تماسی
• خودداری از استفاده از مواد آرایشی غیر استاندارد و تاریخ مصرف گذشته

این مقاله را هم بخوانید:
دلایل ریزش مژه چیست

 

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا به بررسی علت های قی کردن چشم پرداخته شد. از مهم ترین این دلایل می توان به ورم ملتحمه، عفونت چشمی، عارضه بلفاریت، گل مژه، خشکی چشم، زخم قرنیه، آسیب دیدگی چشم، انسداد مجرای اشکی و استفاده از لنزهای تماسی اشاره داشت. ترشحات چشمی اغلب در رنگ های زرد، سبز یا خاکستری هستند. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشم، تجربه و مهارت لازم در زمینه درمان شایع ترین بیماری های چشمی مانند آب مروارید، آب سیاه، جراحی لیزیک و لازک، لیزر شبکیه و همچنین جراحی زیبایی چشم مانند بلفاروپلاستی دارد. شما می توانید برای درمان قی کردن چشم و دریافت نوبت ویزیت با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *