علت پلک زدن بیش از اندازه در کودکان
علت پلک زدن بیش از اندازه در کودکان چیست؟
پلک زدن بیش از اندازه در کودکان یکی از مواردی است که شاید والدین آن را مشاهده کرده باشند، اما ندانند که برای درمان آن باید اقدام شود و دلیل اصلی پلک زدن بیش از اندازه در کودکان مشخص شود. پلک زدن بیش از اندازه در کودکان ممکن است به دلایلی مانند دلایل عصبی باشد و حتی منجر به نابینایی گردد، به همین دلیل اقدام سریع و تشخیص به موقع در مورد این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم به علت پلک زدن بیش از اندازه در کودکان و روش های درمانی آن بپردازیم، به همین دلیل اگر متوجه شدید کودک بیش از اندازه پلک می زند در این مقاله با ما همراه باشید.
علت پلک زدن بیش از اندازه در کودکان
پلک زدن بیش از اندازه در کودکان یکی از بیماریهایی است که در سنین زیر ۱۶ سال خود را نشان میدهد؛ اما بدترین مورد آن در سن ۶ الی ۱۰ سالگی اتفاق می افتد. برخی از علل پلک زدن بیش از اندازه کودکان عبارتند از:
• وجود مشکل در قرنیه: قرنیه یکی از مهمترین نقاط چشم شمار میرود که وجود هرگونه مشکلی در آن میتواند آسیبهای زیادی به چشم وارد کند. در برخی از موارد با وجود بیماری خشکی قرنیه، برگشتن مژه به داخل قرنیه، ابتلا به آلرژی چشم، قرمزی بیش از اندازه چشم و غیره وجود مشکل در قرنیه اثبات می شود و همین موضوع باعث پلک زدن بیش از اندازه در کودکان می شود.
• داشتن تیک: برخی از کودکان تیک های عادتی دارند و در صورت ابتلا به استرس یا اضطراب به صورت ناخودآگاه تعداد پلک زدن در آنها افزایش پیدا میکند. در بعضی از موارد پلک زدن به علت داشتن تیک بعد از گذشت مدت زمان و بزرگتر شدن کودک به خودی خود رفع میشود؛ اما در برخی دیگر از موارد نیاز به درمان های خاص برای رفع این موضوع احساس میشود.
• ضعیف بودن چشم: زمانی که چشم کودک دچار بیماریهایی مانند نزدیک بینی و دوربینی و آستیگماتیسم میشود، ممکن است احساس کند با پلک زدن زیاد میتواند از این مشکل رهایی پیدا کند و به همین دلیل روی به پلک زدن زیاد می آورد.
• انحراف چشم: زمانی که جهت دید چشم های کودک با یکدیگر تطابق نداشته باشند و به نوعی انحراف چشم اتفاق بیفتد، پلک زدن بیش از اندازه یکی از نشانه های احتمالی است.
روش های درمان پلک زدن بیش از اندازه در کودکان
با توجه به دلایل به وجود آمدن این بیماری در کودکان روش های متنوعی برای درمان بیماری در نظر گرفته می شود، برای مثال:
• اگر پلک زدن بیش از اندازه به دلیل برگشت مژه به سمت داخل چشم باشد، با استفاده از عمل جراحی این مشکل برطرف می شود و مژه از چشم بیرون می آید.
• اگر به دلیل خشکی چشم کودک بیش از اندازه پلک بزند، با استفاده از قطره های چشمی که خشکی چشم را از بین می برند، می توان این بیماری را درمان کرد.
• اگر کودک به دلیل رنج بردن از ضعف چشم پلک می زند، پزشک متخصص با تجویز عینکی مطابق با نیاز کودک این مشکل را برطرف می کند.
• اگر کودک به دلیل استرس و اضطراب بیش از اندازه پلک می زند، بهترین روش دور کردن او از محیط های پر استرس است تا به مرور زمان این مشکل برطرف گردد.
• در صورت ابتلا به آلرژی، مواد آلرژی زا برای کودک تشخیص داده می شوند و پزشک متخصص استفاده از آنها را منع می کند.
• در صورتی که مشکل جدی در قرنیه چشم وجود داشته باشد، نیاز به عمل جراحی احساس می شود، زیرا توجه نکردن به بیماری قرنیه چشم عوارض جبران ناپذیری دارد و حتی ممکن است منجر به کوری شود.
• در صورت ابتلا به انحراف چشم یا استرابیسم، پزشک متخصص با توجه به نظر خود ممکن است از عینک برای درمان استفاده کند. اگر استفاده از عینک برای بهبود بیماری جوابگو نباشد، پزشک از روش هایی مانند تمرینات چشمی استفاده می کند و در نهایت اگر تمرینات جوابگو نباشند، نیاز به عمل جراحی احساس می شود.
آیا درمان های خانگی برای درمان پلک زدن بیش از اندازه کودکان موثر است؟
امروزه درمان های خانگی بی شماری برای کمک به درمان پلک زدن بیش از اندازه کودکان معرفی می شوند، اما به صورت کلی به افراد توصیه می شود تنها با نظر و مراجعه به پزشک پلک زدن بیش از اندازه در کودکان درمان شود. با این حال برای درمان پلک زدن بیش از اندازه کودکان استفاده از راه حل های زیر توصیه می شود:
• تا حد ممکن کودکان از لوازمی مانند تلویزیون، لپتاپ، موبایل و… دور نگه داشته شوند، زیرا این وسایل می توانند منجر به ایجاد خشکی چشم شده و پلک زدن را تشدید کنند.
• کودک به هیچ عنوان نباید در معرض دود سیگار و قلیان قرار بگیرد. دود سیگار و قلیان برای چشم ها تحریک کننده است و باعث افزایش میزان پلک زدن می شود.
• تا حد ممکن کودک در هوای آلوده بیرون نرود. آلودگی هوا قدرت تحریک کنندگی بالایی دارد و باعث افزایش پلک زدن می شود.
• کودک باید خواب کافی داشته باشد تا چشم ها فرصت مناسبی برای استراحت و ریکاوری داشته باشند.
• از عینک های طبی آفتابی برای کودک استفاده شود تا نور مستقیم خورشید به چشم ها نتابد.
مراجعه به پزشک
چشم یکی از حیاتی ترین و مهم ترین ارگان های بدن است، به همین دلیل مراقبت از آن به خصوص در سنین کودکی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر متوجه پلک زدن بیش از اندازه کودک شدید، بدون اتلاف وقت به پزشک متخصص مراجعه نموده و مشکل را با پزشک در میان بگذارید.
دکتر رضا پورمازار، متخصص چشم یکی از پزشکان ماهر در زمینه تشخیص بیماری پلک زدن بیش از اندازه در کودکان و درمان آن است. کلینیک تخصصی دکتر رضا پورمازار با دارا بودن تمامی تجهیزات مورد نیاز برای تشخیص و درمان بیماری پلک زدن بیش از اندازه در کودکان در تمامی روزهای هفته آماده خدمت رسانی به بیماران است. دکتر رضا پورمازار علاوه بر تبحر بالا در زمینه درمان بیماری های چشمی، به حسن اخلاق و صبر زیاد شهرت دارد.
باعرض سلام و خسته نباشید پسرم شش سال نیم هستیش یک ماه میشود دچار پلک زدن بیش از حد شده خصوصا موقع سخن گفتن خیلی زیاد میشه و همچنین لکنت زبانش نیز زیاد شده . چی میشه کرد ممنونم اگر جواب دهید
سلام باید از نزدیک معایناتن انجام شود
سلام .خواهری ۸ ساله دارم که چند روزی هست پلک راستش رو مداوم مانند تیک باز و بسته میکنه و این مساله نگرانم کرده ..باید پیش دکتر روانشناس ببریمش؟
سلام وقت بخیر باید تحت نظر چشم پزشک و نورولوژ باشد