عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان چیست

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان چیست

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان چیست؟

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان یکی از روش‌ های بسیار موفقیت‌ آمیز برای خلاصی از عینک و لنزهای تماسی است. این لنزها داخل کره چشم قرار می‌ گیرند. اگر شما نیز سالیان طولانی است که از عینک استفاده می‌ کنید و قصد بهبود وضعیت بینایی خود را دارید، پیشنهاد می‌ کنیم این مقاله از مجموعه مقالات سایت دکتر رضا پورمازار را از دست ندهید و در ادامه همراه ما باشید.

معرفی عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان در دسته جراحی‌ های پیشرفته قرار می‌ گیرد. این جراحی در اتاق عمل انجام‌ شده و لازم نیست که بیمار پیش‌ از عمل یا بعد از آن بستری شود؛ بلکه بلافاصله پس‌ از اتمام مرخص خواهد شد. فقط ممکن است بیمار کمی احساس درد داشته باشد؛ زیرا در این عمل نیاز به انجام بخیه است. توجه داشته باشید که پس‌ از کشیده شدن بخیه‌ ها درد بیمار تا حد زیادی کاهش پیدا می‌ کند. با توجه به وضعیت بینایی فرد، عمل کاشت لنز یا آرتیزان می‌ تواند مناسب یا غیرمناسب باشد.
در مورد عمل کاشت لنز دائمی حتماً باید با یک جراح متخصص صحبت کرد. در واقع لنزهای دائمی نوعی لنز قابل کاشت به نام لنزهای داخل چشمی فاکیک هستند که از پلاستیک شفاف و انعطاف پذیر ساخته می‌ شوند. یکی از رایج ترین انواع لنزهای داخل چشمی فاکیک در انگلستان به نام کولامر داخل چشمی است که برای قرارگیری در پشت مردمک و جلوی عدسی چشم طراحی می شود و به‌ صورت یک ایمپلنت نرم و انعطاف‌ پذیر جایگذاری خواهد شد.

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان چیست

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان چیست

عمل کاشت لنز دائمی برای اصلاح ضعف شدید چشم

با روی کار آمدن لنزهای داخلی چشم بسیاری از مشکلات چشمی درمان شدند. افرادی که شماره چشم بالایی دارند و لیزیک و عمل prk روی آن‌ ها تأثیری ندارد، با استفاده از عمل کاشت لنز دائمی می‌ توانند از مشکلات این‌ چنینی راحت شوند. در واقع این لنزها عملکردی مشابه لنزهای تماسی دارند ولی تفاوتشان این است که لازم نیست آن‌ ها را از چشم خارج کنید و اقداماتی برای نگهداری آن‌ ها انجام دهید.

این مقاله را هم بخوانید:
روش های درمان رتینوپاتی دیابتی

عمل کاشت لنز دائمی همزمان با عمل آب مروارید

در عمل آب مروارید می‌ توان لنزهای داخل چشمی را جایگزین لنز طبیعی چشم کرد. این پیشرفت تکنولوژی کمک می‌ کند که افراد مبتلا به آب مروارید پس‌ از عمل دیگر نیازی به عینک نداشته باشند و عیوب انکساری چشم آن‌ ها برطرف شود.

عمل کاشت لنز دائمی برای درمان دوربینی و نزدیک‌ بینی

در گذشته که امکانات زیادی وجود نداشت روش درمان عیوب انکساری چشم با راه‌ های درمان امروزه تفاوت زیادی داشتند. مثلاً اگر شخصی دچار عیوب انکساری میشد، تنها راه درمان آن استفاده از عینک بود. اما امروزه با وجود لنزهای دائمی می‌ توان انواع دوربینی و نزدیک‌ بینی بسیار شدید را درمان کرد.

نحوه قرارگیری لنز داخل چشمی در عمل کاشت لنز دائمی

برای انجام این کار ابتدا بی‌ حسی تزریق می‌ شود و سپس در کنار قرنیه یک برش می‌ زنند تا پزشک بتواند لنز را در داخل چشم بگذارد. در واقع این لنز در بخش قدامی، جلوی عدسی اصلی و عنبیه قرار می‌ گیرد و در نهایت با بخیه‌ های ظریف و دقیق محل برش بسته می‌ شود. پس‌ از مدتی این بخیه‌ ها کشیده می‌ شوند. در زمینه لنزهای دائمی داخل چشم با تنوع زیادی مواجه هستیم که از نظر کیفیت با یکدیگر متفاوتند. هر کدام از این لنزها دارای ویژگی‌ ها و مزایای بخصوصی بوده که بهترین آن‌ ها، لنزهایی با قابلیت انعطاف‌ پذیری بالا هستند.

عمل کاشت لنز دائمی برای چه کسانی مناسب است؟

افراد ۴۵ سال به بالا کاندیدهای مناسبی برای انجام این عمل هستند و همچنین کسانی که ضخامت قرنیه کمی دارند، می‌ توانند از این روش برای درمان مشکلات بینایی استفاده کنند. معمولاً توصیه می‌ شود کسانی که شماره چشمشان بیش‌ از محدوده قابل اصلاح با جراحی‌ های لیزری قرنیه است از این نوع لنزها استفاده کنند. از سوی دیگر این جراحی می‌ تواند برای درمان دوربینی و نزدیک‌ بینی شدید استفاده شود. لازم به ذکر است کسانی که بیماری‌ های چشمی دیگری مثل خشکی، آستیگمات نامنظم و غیره دارند، به‌ هیچ‌ وجه نباید تحت عمل کاشت لنز دائمی قرار بگیرند. بنابراین توصیه می‌ کنیم حتماً با پزشک و متخصص در این زمینه صحبت کنید و با توجه به شرایط و وضعیت خود بهترین روش را انتخاب کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
داکریوسیستیت چیست؟

انواع لنز دائمی

لنزهای دائمی در انواع مختلفی ساخته می‌ شوند که هر کدام آن‌ ها نسبت‌ به دیگری دارای ویژگی‌ های بخصوصی هستند. لازم است که پیش‌ از عمل آرتیزان یا کاشت لنز دائمی با انواع این لنزها آشنا شوید تا بتوانید یک انتخاب هوشمندانه داشته باشید. برخی از لنزهای دائمی رایج شامل موارد زیر هستند:
• لنز IOL Monofocal
• لنز IOL چند کانونه
• لنز IOL تطبیقی
• لنزIOL هلالی

معاینه اولیه برای کاشت لنز دائمی

پیش‌ از انجام عمل جراحی کاشت لنز دائمی ابتدا پزشک برای معاینه اولیه و مشاوره جلسه‌ ای را در نظر می‌ گیرد. در این جلسه ضمن آن‌ که موقعیت و سلامت چشم‌ های بیمار بررسی می‌ شود و اقدامات لازم صورت می‌ گیرد، بیمار می‌ تواند هرگونه سوالی در این زمینه دارد مثل نوع لنز انتخابی، نحوه کاشت لنز، حساسیت یا آلرژی و مشکلات چشمی خود را از پزشک بپرسد. همچنین پزشک در این جلسه عوارض و مشکلاتی که ممکن است پس از عمل داشته باشید را یادآور می‌ شود تا شما بتوانید با دید کامل و جامع تصمیم بگیرید.

اقدامات ضروری پیش از عمل کاشت لنز دائمی

پیش‌ از انجام عمل کاشت لنز دائمی فرد باید یکسری مراقبت‌ های لازم را به عمل آورد تا نتیجه مثبت دریافت شود. یکی از مهم‌ ترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید عمل به دستورات پزشک است که تمام بایدها و نبایدهای گفته‌ شده را رعایت کنید. معمولاً پزشکان می‌ خواهند که پیش‌ از عمل مدتی را از لنزهای تماسی استفاده نکنید که باید این نکته را جدی بگیرید. اگر پیش‌ از عمل از دارو یا قطره خاصی استفاده می‌ کنید، باید آن را با جراح و متخصص در میان بگذارید؛ زیرا برخی از داروها می‌ توانند عوارض منفی به‌ دنبال داشته باشند.

این مقاله را هم بخوانید:
خشکی چشم

مراقبت‌ های بعد از عمل کاشت لنز دائمی

اگر سعی کنید پس‌ از عمل مراقبت‌ های لازم را به‌ درستی انجام دهید، قطعاً دوره نقاهت کوتاه‌ تری خواهید داشت و نتیجه عمل شما با موفقیت بیشتری صورت می‌ گیرد. اولین مورد برای مراقبت بعد از عمل این است که شما حتماً برای روز عمل شخصی را به‌ عنوان همراه با خود داشته باشید که لازم نباشد پس‌ از عمل رانندگی کنید؛ همچنین پس‌ از عمل مواردی مانند پوشاندن چشم، دور بودن از نور خورشید، خودداری از شنا کردن و ورزش‌ های سنگین، استفاده از داروهای تجویز شده سر وقت، دور بودن از فضای آلوده جزو مراقبت‌ های بعد از عمل هستند.

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان چیست

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان چیست

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق ما سعی کردیم هر آنچه لازم است در مورد عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان بدانید را بررسی کنیم. بسیاری از افراد پیش‌ از انجام این عمل در مورد هزینه‌ آن سؤال می‌ کنند. در پاسخ به این افراد باید بگوییم که اصلاً نباید هزینه را در اولویت قرار دهند؛ بلکه باید تجربه و تخصص جراح را بررسی کنند. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری‌ های چشمی با بهره‌ گیری از روش‌ های نوین درمان، مشکلات عیوب انکساری و سایر بیماری‌ های چشمی را درمان می‌ کنند. جهت دریافت نوبت می‌ توانید با شماره‌ های درج شده در سایت تماس بگیرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *