لنفوم چشم چیست

لنفوم چشم چیست

لنفوم چشم چیست؟

لنفوم چشم، یک نوع سرطان چشم است که به آن لنفوم داخل چشم یا اکولار لنفوما می گویند. این یکی از شایع ترین تومورهای بدخیم چشم است و ممکن است باعث کاهش بینایی و قرمزی چشم شود. در حالت پیشرفته، می تواند به آسیب دیدن چشم و نابینایی منجر شود. لنفوم چشم به دو نوع تقسیم می شود: لنفوم هوچکین و غیرهوچکین. این بیماری، اغلب به صورت غیرهوچکین رخ می دهد که در مقابل، لنفوم هوچکین در دسته ی بیماری های چشمی نادر قرار دارد.

در ادامه، با علائم، دلایل و درمان این بیماری آشنا خواهیم شد. اگر شما یا کسی که مراقبت می کنید، علائم این بیماری را تجربه می کنید، توصیه می شود که به متخصصان مراجعه کرده و فرآیند درمانی را آغاز کنید.

لنفوم داخل چشم چیست؟

لنفوم داخل چشم، یکی از انواع سرطان لنفوما است که از سلول های لنفوسیت، یعنی سلول های سفید خون، شروع می شود. در زبان پزشکی، به این نوع سرطان که در داخل چشم ایجاد می شود، لنفوم داخل چشمی اولیه (PIOL) گفته می شود که یکی از شایع ترین و دومین تومور بدخیم داخل چشم به شمار می آید. این نوع لنفوما معمولاً شبکیه، زجاجیه و عصب های بینایی پشت چشم را تحت تأثیر قرار می دهد. علاوه بر این، حدقه چشم، تخم چشم، پلک، غدد اشکی و ملتحمه نیز ممکن است به لنفوم داخل چشمی مبتلا شوند.

لنفوم چشم چیست

لنفوم چشم چیست

تقریباً ۸۰٪ از افراد مبتلا به لنفوم داخل چشمی اولیه، هر دو چشم آن ها را تحت تأثیر قرار می دهد و اغلب ممکن است مغز نیز درگیر شود. این نوع سرطان چشم بیشتر در افراد مسن یا افرادی با نقص سیستم ایمنی مانند روماتوئید، ایدز یا افرادی که پیوند عضو دارند، دیده می شود.

این مقاله را هم بخوانید:
لنز بهتر است یا عینک

توده پشت چشم چیست؟

توده پشت چشم، نوعی از توده های بافتی غیرطبیعی است که به ساختارهای داخلی چشم نفوذ می کند و به آنها تومور مداری نیز گفته می شود. این توده ها ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشند و می توانند در سنین مختلف ظاهر شوند. توده های پشت چشم شامل انواع مختلفی از تومورها هستند از جمله لنفوماها، ضایعات عروقی، کیست ها، تومورهای نوروژنیک و تومورهای ثانویه. اغلب این توده ها بدون علائم هستند و به آرامی بروز می کنند، اما گاهی اوقات ممکن است علائم را به سرعت نشان دهند. بروز برون زدگی چشم از مدار، جمع شدن پلک ها، کاهش یا از دست دادن دید موقت، یا دوبینی از نشانه های توده های مداری هستند.

انواع لنفوم چشمی

انواع لنفوم چشمی متنوعی وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • لنفوم داخل چشمی اولیه (PIOL): لنفوم داخل چشمی اولیه (PIOL) یا لنفوم ویترئورتینال، شایع ترین نوع این بیماری است. در این نوع، تومورهای تهاجمی شبکیه، زجاجیه و عصب بینایی را درگیر می کنند و ممکن است به مغز نیز گسترش یابند.
  • لنفوم یوویل: لنفوم یوویل یا یووه آ، از قسمت مژگانی، عنبیه و مشمیه که زیر صلبیه قرار دارند، شکل می گیرد. این نوع لنفوم چشمی نسبت به دیگران کمتر تهاجمی بوده و ریسک کمتری دارد.
  • لنفوم آدنکس چشم: لنفوم آدنکس از قسمت های خارج از چشم شروع شده و روی چشم، ملتحمه، غشای مخاطی داخل پلک چشم، حدقه چشمی، غدد اشکی و پلک تأثیر می گذارد.

علائم لنفوم چشمی

علائم لنفوم چشم ممکن است به شرح زیر باشند:

  • تاری دید یا کاهش بینایی: تغییرات در دید و کاهش وضوح دید می تواند نشانه این بیماری باشد.
  • حساسیت به نور: افزایش حساسیت به نور و ناخوشایندی از نور محیطی نیز ممکن است رخ دهد.
  • مشاهده لک یا نقاط شناور: ظاهر شدن لکه های سیاه یا نقاط شناور در دید می تواند نشانه این بیماری باشد.
  • قرمزی چشم: قرمزی و التهاب چشم نیز می تواند از علائم لنفوم چشم باشد.
  • خشکی چشم و سوزش: احساس خشکی، سوزش و ناراحتی در چشم ها نیز ممکن است رخ دهد.
  • برجستگی چشم: برجستگی و تورم حول چشم نیز از علائم ممکن است.
  • توده داخل یا اطراف چشم: ظاهر شدن یک توده درون یا اطراف چشم نیز نشانه این بیماری است.
  • تغییر رنگ چشم: تغییرات در رنگ چشم، به ویژه مایل به زرد شدن، ممکن است نشانه لنفوم چشم باشد.
این مقاله را هم بخوانید:
راه های محافظت از چشم در هنگام استفاده از موبایل

در مراحل پیشرفته تر، علائم مانند محدودیت حرکات چشم، دوبینی، بیرون زدگی چشم، فشار عصب بینایی و الهامات در مغز نیز ممکن است ظاهر شوند.

آیا راهی برای درمان لنفوم چشمی وجود دارد؟

برای درمان لنفوم داخل چشم اقدامات مختلفی وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:

  • شیمی درمانی: استفاده از داروهای شیمی درمانی به منظور کاهش اندازه و فعالیت تومور، بهبود علائم و کنترل بیماری است. این روش معمولاً در مواردی که سیستم عصبی مرکزی هم درگیر شده باشد، توصیه می شود.
  • پرتودرمانی: استفاده از اشعه خارجی به عنوان یکی از روش های درمان موضعی می تواند برای کنترل تومور چشمی و همچنین درمان متاستاز مغزی موثر باشد.
  • شیمی درمانی با متوترکسات: استفاده از داروی متوترکسات به همراه پرتودرمانی درمان لنفوم داخل چشمی اولیه را تقویت می کند.
  • پرتودرمانی با داروی ریتوکسیماب: این روش برای درمان توده های آدنکس چشمی و لنفوم یوویل استفاده می شود.
  • عمل جراحی تومور چشم: در مواردی که پرتودرمانی جوابگو نبوده و تومور بزرگ است، عمل جراحی برای برداشتن تومور از چشم انجام می شود. در برخی موارد، عمل برداشتن چشم توصیه می شود.

تیم درمانی تصمیم می گیرد که کدام روش یا ترکیبی از این روش ها برای هر بیمار مناسب است، بنابراین مهم است که درمان توسط یک تیم متخصص و با تجربه صورت گیرد.

لنفوم چشم چیست

لنفوم چشم چیست

بهترین دکتر درمان لنفوم چشم

هرگونه تاخیر در مراجعه به پزشک می تواند پروسه درمانی لنفوم چشم شما را سخت تر کند. قطعا داشتن یک پزشک با تجربه با عملکرد ثابت شده خوب می تواند خیال شما را بابت کیفیت عمل و همچنین نتیجه و عوارض آن راحت کند. شما برای درمان لنفوم چشم خود می توانید به دکتر رضا پورمازار متخصص چشم مراجعه کنید. ایشان با بهره گرفتن از جدیدترین روش های روز دنیا مشکلات چشمی را درمان می کنند. در صورت داشتن هرگونه سوال در ارتباط با بیماری های مختلف چشمی می توانید از ایشان مشاوره بخواهید و مطمئن شوید که کاندید مناسبی برای درمان لنفوم چشم هستید یا خیر.

این مقاله را هم بخوانید:
بهترین روش های درمانی بیماری چشمی تیروئيد

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *