لیزر شبکیه و دیابت

لیزر شبکیه و دیابت

دیابت یک بیماری رایج بین مردم جهان است. بدن افراد مبتلا به دیابت نمی تواند انسولین تولید کند. در نتیجه قند در خون باقی می مانند و به گلوگز تبدیل نمی شود. برای جبران کمبود کلوگز در سلول های بدن افراد مبتلا به دیابت، باید انسولین تزریق شود. درمان نشدن به موقع دیابت، باعث بروز مشکلاتی از جمله از دست دادن بینایی به مرور زمان می شود. زیرا در اثر انباشته شدن قند، رگ های کوچک و بسیار ظریف در پشت چشم به وجود می آید و در فرایندی به نام رتینوپاتی دیابتی این رگ ها پاره می شوند. یکی از بروزترین درمان ها برای جلوگیری از نابینایی افراد دیابتی، درمان لیزری است. لیزر شبکیه فقط در زمان کاهش شدید بینایی تجویز می شود. در این درمان، رگ های پاره شده توسط لیزر شبکیه دوخته می شود.

لیزر شبکیه، پرتو نوری است که به صورت متمرکز بر روی بافت معیوب تابیده می شود. امروزه به صورت رایج از لیزرها برای درمان بیماری های شبکیه استفاده می شود. از جراحی لیزر شبکیه، برای درمان بیماری رتینوپاتی دیابتی استفاده می شود.

در این عمل جراحی اشعه از نور لیزر بر روی رگ های پاره شده متمرکز می شود و این اشعه باعث بسته شدن رگ های آسیب دیده می شود. درمان رتینوپاتی دیابتی با استفاده از لیرز شبکیه به درمان فوتوکوآگولاسیون هم معروف است. تشخیص به موقع این بیماری توسط پزشک و درمان آن با استفاده از لیزر شبکیه روند کاهش دید را کمتر می کند. این جراحی یک درمان سرپایی است و در مطب و یا کلینیک های چشم پزشکی قابل اجرا است. لیزر شبکیه ای دارای هزینه درمان بسیار مناسبی است.

لیزر شبکیه و دیابت

بعد از لیزر درمانی، بهتر است کارهای که نیاز به دید دقیق دارد انجام نگیرد. همچنین استفاده از عینک آفتابی در صورت حساسیت زیاد به نور توصیه می شود. از انجام برخی از کارهای که نیاز به دقت و دید وسیع دارد مانند رانندگی بریدن با چاقو و قیچی و.. بهتر است پرهیز شود. به طور معمول استفاده از قطره بعد از جراحی توصیه نمی شود و در صورت استفاده از قطره قبل از عمل، بهتر است برای مصرف دوباره حتما با پزشک مشورت صورت بگیرد.

انجام لیزر درمانی دارای عوارض بعد از جراحی است. از جمله شایعترین عارضه به وجود آمده تاری دید است که ممکن است تا یک روز طول بکشد. حساسیت به نور، کاهش دید در نور، وجود لکه های سیاه در میدان دید ،مشاهده لکه های رنگی در هنگام نگاه کردن و افت دید در تاریکی از دیگر عوارض احتمالی لیزر شبکیه است. بسیاری از این عوارض گذرا هستند و بعد از گذشت چند روز بعد از عمل از بین می روند.

2 پاسخ
  1. سمیرا
    سمیرا گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    ببخشید بیماری شبکیه دارم که شب ها دید چشمم کم می‌شود آیا د مانی برای من وجود دارد که مراجعه کنم؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *