مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه
مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه
بیماری قوز قرنیه از جمله مشکلات چشمی شایع در بین مردم جهان است که به مرور زمان پیشرفت می کند و فرد را در انجام کارهای روزمره خود با مشکل مواجه می کند. البته خوشبختانه روش های درمانی متعددی برای رفع این بیماری وجود دارند که به تشخیص چشم پزشک می توان هر یک از آن ها را برای درمان قوز قرنیه به کار گرفت. در این مقاله قصد داریم پیرامون مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه بررسی داشته باشیم.
قوز قرنیه چیست؟
قرنیه چشم در حالت طبیعی شکل کروی دارد اما گاهی ممکن است به دلایلی قرنیه تغییر شکل دهد و مخروطی شود. در چنین حالتی گفته می شود فرد دچار قوز قرنیه یا کراتوکونوس شده است. این عارضه چشمی معمولاً در سنین نوجوانی و جوانی رایج است و در مواردی حتی افراد 40 الی 50 ساله را نیز درگیر می کند. در نتیجه قوز قرنیه، بینایی دچار اختلالاتی می شود و فرد نشانه های آستیگماتیسم و نزدیک بینی را تجربه خواهد کرد. در عارضه قوز قرنیه، قرنیه به تدریج نازک شده و از حالت کروی خود خارج می شود؛ این اتفاق سبب می شود چشم به درستی قادر به دریافت تصاویر و ارسال آن ها به مغز نباشد و فرد تصویر را تار ببیند.

مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه
علائم قوز قرنیه
از آنجا که قوز قرنیه یک بیماری پیش رونده است و به مرور زمان بر شدت آن افزوده می شود، تشخیص به موقع و درمان مناسب آن، اهمیت بسیاری برای بهبود این بیماری دارد. البته قوز قرنیه معمولاً در مراحل ابتدایی نهفته است و به سادگی قابل تشخیص نیست؛ با این حال مراجعه به چشم پزشک متخصص و معاینه منظم چشم ها به تشخیص زودهنگام قوز قرنیه کمک زیادی می کند. علاوه بر این برخی از علائم می توانند نشانه ابتلای فرد به قوز قرنیه باشند. در صورت مشاهده این علائم بهتر است در اولین فرصت توسط یک متخصص چشم پزشکی معاینه شوید:
1. دوبینی
2. حساسیت به نور
3. تاری دید
4. دیدن هاله هایی در اطراف اشیا
5. تغییر پی در پی نمره چشم
6. افت کیفیت بینایی
7. انحراف دید
دلایل ایجاد قوز قرنیه
عوامل و علل متعددی از جمله شرایط محیطی، استفاده مداوم از لنزهای تماسی، حساسیت های چشمی، اختلالات کروموزومی و آسم آلرژیک وجود دارند که می توانند سبب بروز قوز قرنیه در یک فرد شوند و در کاهش کیفیت دید بیمار تاثیر بگذارند. برخی از عوامل قوز قرنیه در زیر شرح داده شده اند:
مالیدن چشم ها: مالش چشم ها به مدت طولانی و با فشار زیاد دست باعث می شود قرنیه حالت طبیعی خود را از دست دهد و موجب تشدید بیماری قوز قرنیه شود. بنابراین یک توصیه مهم برای افراد مبتلا به قوز قرنیه این است که از مالیدن چشم های خود خودداری کنند.
ژنتیک و ارث: قوز قرنیه از جمله بیماری های چشمی است که امکان دارد از طریق وراثت از والدین به فرزندان انتقال یابد. لذا یکی از کارهایی که جراح و چشم پزشک برای تشخیص قوز قرنیه انجام می دهد، بررسی سوابق خانوادگی ابتلا به این عارضه است. توصیه می شود کسانی که سابقه قوز قرنیه را در خانواده خود داشته اند به طور مرتب برای معاینه چشم های خود به چشم پزشک مراجعه کنند.
متعادل نبودن آنزیم های قرنیه: سلول های قرنیه مواد مضری را تولید می کنند که برای چشم ضرر دارد؛ اما وجود آنتی اکسیدان ها سبب می شود این مواد از بین بروند؛ بنابراین زمانی که سطح آنتی اکسیدان ها از حداقل میزان لازم پایین تر بیاید فیبرهای کلاژن ضعیف شده و مواد مضر قرنیه سبب می شوند که قرنیه تغییر شکل داده و بیماری قوز قرنیه رخ بدهد.
درمان قوز قرنیه
چشم پزشک متخصص پس از معاینه چشم ها و تشخیص میزان و شدت قوز قرنیه، از بین روش های درمانی مختلف بهترین مورد را برای درمان بیمار به کار می گیرد. این روش ها می توانند تجویز عینک، لنز تماسی و عمل قوز قرنیه باشند که با توجه به شرایط فرد می توان از آن ها برای رفع قوز قرنیه کمک گرفت. عمل قوز قرنیه روش های پیوند قرنیه یا عمل رینگ داخل قرنیه (کرارینگ) را شامل می شود که جزو شیوه های نوین درمان قوز قرنیه به حساب می آیند.
مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه
اگر برای درمان کراتوکونوس تحت عمل قوز قرنیه قرار گرفته اید لازم است نکات مراقبتی پس از عمل را رعایت کنید تا روند بهبودی شما با سرعت بیشتری صورت بگیرد و بتوانید هرچه سریع تر فعالیت های روزمره خود را مثل قبل انجام دهید. مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه شامل موارد ذیل هستند:
1. از انجام ورزش ها و فعالیت های بدنی سنگین بپرهیزید.
2. بعد از عمل قوز قرنیه می توانید حمام کنید یا سر و صورت خود را بشویید اما باید مراقب باشید تا آب و کف وارد چشم ها نشود.
3. داروها و قطره های چشمی تجویز شده توسط پزشک را به طور منظم مصرف کنید.
4. تا بهبودی کامل چشم ها از شنا کردن خودداری کنید.
5. به هیچ وجه چشم های خود را مالش ندهید.
6. پس از عمل بینایی شما به شکل محسوسی بهبود خواهد یافت؛ بنابراین اگر با افت دید ناگهانی و کاهش کیفیت بینایی مواجه شدید بهتر است سریع تر به چشم پزشک مراجعه فرمایید.
7. از تماس دست های آلوده خود با چشم هایتان پرهیز کنید و چشم ها را با استفاده از گاز استریل و محلول نمکی ضدعفونی کنید.
8. علائمی مثل خارش، سوزش و تاری دید طبیعی هستند و لازم نیست نگران شوید.
9. اگر به طور همزمان از چند قطره چشمی استفاده می کنید، بین مصرف قطره ها 10 الی 15 دقیقه فاصله بیندازید.

مراقبت های بعد از عمل قوز قرنیه
مراجعه به پزشک
قوز قرنیه باعث کوری نمی شود اما در صورتی که فرد نسبت به درمان آن اقدام نکند بیماری به پیشرفت خود ادامه داده و کیفیت بینایی روز به روز کاهش پیدا می کند. همچنین بیمار مبتلا به قوز قرنیه به تدریج دچار عوارضی مثل آستیگماتیسم، تاری دید، نزدیک بینی و حساسیت به نور می شود. بنابراین توصیه می کنیم در صورت مشاهده هریک از علائم بیماری قوز قرنیه در اولین فرصت با مطب دکتر پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی تماس گرفته و وقت معاینه دریافت کنید.
من عمل کردم الان ۳ ماه. اکثرمواقع چشم میخاره. راهنمایی کونید
سلام باید تحت نظر چشم پزشک معالج خودتان باشید
با عرض سلام و خسته نباشید ببخشید یه سوال داشتم من الان چشممو تقریبا سه ماهه میشه عمل رینگ بدلیل اینکه قوزقرنیه داشتم انجام دادم ولی فعلا دیدم تاره راهنمایی میکنید ممنون میشم
سلام باید تحت نظر چشم پزشک باشید
سلام و خسته نباشید بعد عمل چند روز باید استراحت کنیم و میتونم بعد عمل مطالعه کنم