مراقبت های قبل و بعد از عمل شالازیون چشم
مراقبت های قبل و بعد از عمل شالازیون چشم
شالازیون یکی از بیماری های شایع پشت پلک چشم است که معمولاً به دلیل جمع شدن غدد چربی در پشت چشم ایجاد می شود. این عارضه در اکثر مواقع برای کودکان اتفاق می افتد و احتمال بروز آن در مردان و زنان نیز کمتر است. عارضه شالازیون در اکثر مواقع در منزل و از طریق روش های خانگی درمان می شود. اما در برخی مواقع شدت این عارضه به قدری زیاد است که پزشک متخصص از روش جراحی برای درمان آن استفاده می کند. عمل شالازیون نسبتاً آسان است و در صورت مراقبت عوارض چندانی ندارد. بر این اساس ما بر آن شدیم تا در این محتوا به توضیح مراقبت های قبل و بعد از عمل شالازیون چشم بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
جراحی شالازیون با چه خطرات و عوارضی همراه است؟
جراحی شالازیون از عمل های نسبتاً ساده و کم خطری است که در اغلب اوقات با عوارض بسیار کمی همراه است. با این حال ممکن است این جراحی با خطراتی مانند کبودی چشم، عفونت، خون ریزی و…همراه باشد که معمولاً پزشک متخصص در صورت داشتن تخصص و مهارت بالا می تواند به آسانی آن را کنترل کند.
کسانی که عمل شالازیون را انجام می دهند، ممکن است در صورت توجه نکردن به بهداشت مجدداً به این عارضه مبتلا شوند. به همین علت بهتر است بعد از عمل به همه دستورات پزشک متخصص چشم توجه شود. ممکن است برخی از افراد بعد از انجام این جراحی در ناحیه گلو احساس درد کنند که پس از مدتی از بین می رود.
چه مراقبت هایی قبل از عمل شالازیون باید انجام شود؟
اگرچه جراحی شالازیون به عنوان عمل های ساده و کم عوارض شناخته می شود، اما بهتر است برای جلوگیری از بروز مشکلاتی در حین عمل، به مراقبت های قبل از عمل شالازیون توجه شود. مهم ترین نکاتی که قبل از عمل شالازیون باید به آن توجه شود عبارت است از:
1. مطلع کردن پزشک متخصص از مصرف داروهای با نسخه و بدون نسخه
2. مطلع کردن بیمار از وضعیت بیماری ها
3. پرهیز از مصرف مواد مخدر و الکل
4. پرهیز از انجام آرایش چشم
5. لاک نزدن و استفاده نکردن از ناخن مصنوعی
6. جدا کردن مژه مصنوعی از چشم
چه مراقبت هایی بعد از عمل شالازیون باید انجام شود؟
رعایت مراقبت های بعد از عمل به شدت در نتیجه جراحی شالازیون تاثیر گذار است. بنابراین کسانی که جراحی شالازیون چشم را انجام داده اند، برای دریافت نتایج مثبت بعد از جراحی و درمان سریع تر بهتر است به مراقبت هایی که توسط پزشک متخصص چشم توصیه می شود، توجه شود. مراقبت های بعد از جراحی شالازیون عبارت هستند از:
• مصرف داروهای تجویز شده توسط جراح متخصص چشم: برخی از افراد بعد از انجام جراحی ممکن است با التهاب، عفونت، قرمزی، کبودی و…همراه باشند. پزشک متخصص نیز برای کاهش این علائم داروهایی را تجویز می کند که بیمار باید هر کدام از آن ها را در ساعتی مشخص مصرف کند. مصرف این داروها به کاهش هرچه سریع تر عوارض نیز کمک می کند.
• استفاده از کمپرس آب سرد: از دیگر راه های مراقبت های چشم بعد از جراحی شالازیون، استفاده از کمپرس آب سرد است. در صورتی که فردی بعد از انجام جراحی با علائمی مانند کبودی، قرمزی، خارج شدن مایع قرمز رنگ و…همراه است، بهتر است از کمپرس آب سرد برای درمان نیز استفاده کند.
انجام دادن چه کارهایی بعد از جراحی شالازیون ممنوع است؟
برای تسریع در زمان بهبودی و جلوگیری از آسیب دیدگی چشم بهتر است دو تا سه هفته پس از انجام جراحی از کارهایی مانند مالیدن چشم، آرایش چشم، شنا کردن، وارد شدن آب به چشم، استفاده از انواع لنز تماسی و…پرهیز شود. انجام هر یک از کارها علاوه بر افزایش دوران نقاهت ممکن است باعث خونریزی و التهاب و عفونت شدید شود.
چند روز بعد از جراحی شالازیون بهبودی حاصل می شود؟
مدت زمان بهبودی بعد از عمل شالازیون با توجه به شدت عارضه و رعایت مراقبت های بعد از عمل متفاوت است. قطعاً رعایت کردن مراقبت های بعد از عمل نقش بسزایی در کاهش دوران نقاهت و تسریع زمان بهبودی دارد. معمولاً در صورت رعایت مراقبت های بعد از عمل، بیمار 7 تا 10 روز بعد از انجام جراحی سلامت خود را به دست می آورد. با این حال بهتر است تا چند هفته بعد از جراحی از انجام هرگونه فعالیتی که ممکن است باعث به خطر افتادن سلامت چشم شود، پرهیز شود.
در صورت بروز چه علائمی بعد از عمل شالازیون باید به پزشک متخصص چشم مراجعه شود؟
کسانی که به دلیل علائم بسیار شدید عمل عارضه شالازیون را انجام داده اند، باید بعد از مدتی پس از جراحی تحت نظر پزشک متخصص چشم قرار بگیرند. پزشک متخصص با چکاپ کامل چشم بعد از جراحی از سلامت آن ها اطمینان حاصل می کند. اما متاسفانه برخی از افراد با وجود انجام جراحی ممکن است بعد از عمل با علائم و نشانه هایی همراه باشند که در صورت بروز آن باید به پزشک متخصص چشم مراجعه شود. مهم ترین نشانه هایی که در صورت بروز آن بعد از جراحی شالازیون باید به پزشک متخصص چشم مراجعه شود عبارت هستند از:
1. قرمزی شدید پشت چشم
2. از بین نرفتن تورم پشت پلک
3. کبود شدن پلک چشم
4. خارج شدن ترشحات زرد رنگ از ناحیه پلک
5. درد شدید و غیر قابل درمان
6. اختلال در بینایی
7. تب شدید بالای 38 درجه سانتی گراد
مراجعه به پزشک
در مطلب فوق به بررسی اینکه قبل و بعد از عمل شالازیون باید به چه نکاتی توجه شود، پرداختیم. رعایت مراقبت های قبل و عمل باعث می شود تا نتیجه عمل موفقیت آمیز باشد و میزان عوارض آن طی زمان کوتاهی کاهش پیدا کند. با این حال کسانی که بعد از انجام جراحی شالازیون با درد یا مشکل خاصی مواجه هستند، بهتر است برای چکاپ به پزشک متخصص چشم مراجعه کنند. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص چشم از چشم پزشکان حاذقی است که با تکیه بر دانش و تجربه خود و استفاده از تجهیزات مدرن به معاینه و درمان انواع بیماری های چشمی می پردازد. بنابراین شما می توانید بدون هیچ نگرانی برای درمان مشکلات چشمی خود به مطب دکتر رضا پورمازار مراجعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.