مقایسه بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم

مقایسه بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم

مقایسه بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم

پینگوکولا و ناخنک چشم دو نوع بیماری چشمی هستند که در سطح لایه ملتحمه چشم انسان رشد می کنند. این دو بیماری اگرچه خطر چندانی ندارند و باعث کوری نمی شوند اما در شکل ظاهری چشم ها اثر گذارند‌. بسیاری از بیمارانی که از عارضه ناخنک و پینگوکولا رنج می برند؛ اعتماد به نفس بالایی ندارند و به دنبال راه حلی برای رفع این دو عارضه هستند.
عده زیادی از افراد این دو عارضه را یکسان می دانند و تفاوتی میان آن ها قائل نمی شوند. در این مطلب بر آن شدیم تا به بررسی و مقایسه دو بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم بپردازیم. برای دانستن اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

تفاوت عارضه پینگوکولا و ناخنک چشم در چیست؟

از ناخنک چشم به عنوان یک نوع توده مثلثی شکل گوشتی نیز یاد می شود. این توده مثلثی چشم معمولاً تا قسمت قرنیه چشم انسان امتداد پیدا می کند. بر خلاف بیماری ناخنک، پینگوکولا عارضه ای است که باعث ایجاد برآمدگی های زرد رنگی روی چشم می شود. اما این عارضه در سراسر قرنیه چشم انسان رشد نمی کند. معمولاً عارضه ناخنک چشم واضح تر است زیرا روی سطح شفاف قرنیه چشم رشد می کند. تحقیقات و بررسی های انجام شده نشان می دهد که ناخنک چشم ممکن است باعث تغییر قرنیه چشم و در نتیجه اختلال در بینایی انسان شود.
معمولاً افراد مبتلا به عارضه ناخنک چشم از بیماری آستیگماتیسم نیز رنج می برند. بیماری ناخنک چشم در صورتی که طی چند سال رشد کند و درمان نشود؛ سطح قرنیه را به طور کامل می پوشاند و باعث اختلال در عملکرد بینایی انسان می شود. اما بیماری پینگوکولا در کنار چشم ایجاد می شود و رشد نمی کند. بنابراین اختلالی در عملکرد چشم انسان ایجاد نمی کند.

مقایسه بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم

مقایسه بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم

چه عاملی باعث رشد عارضه ناخنک و پینگوکولا در چشم می شود؟

با توجه به نتایجی که در طی تحقیقات درباره علت رشد دو عارضه ناخنک و پینگوکولا انجام شده است؛ این دو بیماری در اکثر مواقع به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت چشم در معرض اشعه ماورای بنفش، گرد و غبار، باد و… ایجاد می شوند. معمولاً احتمال بروز این دو عارضه در آن دسته از افرادی که زمان زیادی از وقت خود را در خارج از منزل سپری می کنند و در محیط هایی با آب و هوای گرم و خشک زندگی می کنند؛ بیشتر است.
همچنین آن دسته از افرادی که از انواع کلاه یا عینک برای سلامت چشم ها استفاده نمی کنند؛ بیشتر از سایر افراد در معرض بروز دو عارضه ناخنک و پینگوکولا قرار دارند. متاسفانه بسیاری از کارگران، کشاورزان و ماهی گیران در معرض این بیماری قرار دارند. اما احتمال بروز عارضه ناخنک چشم در افرادی که با شغل هایی مانند ملوانی، موج سواری، اسکی و…سر و کار دارند؛ به علت انعکاس سطح بالای اشعه uv بیشتر است.

این مقاله را هم بخوانید:
علل و روش های درمان نور هراسی

افراد مبتلا به دو عارضه ناخنک و پینگوکولا با چه علائمی همراه هستند؟

بیشتر کسانی که از این دو عارضه رنج می برند؛ چیزی را در چشم احساس نمی کنند. اما اغلب آن ها با مشکلاتی مانند قرار گرفتن لایه ای از اشک روی چشم، احساس وجود جسم خارجی در چشم، سوزش و خارش نیز همراه هستند. معمولاً علائم این بیماری ها در افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند، بیشتر است.
در واقع افرادی که از لنز تماسی استفاده می کنند؛ به دلیل وجود این ناهمواری؛ نمی توانند شاهد اتصال لنز با چشم باشند و ممکن است در صورت استفاده و برخورد لنز و چشم؛ علائم این دو بیماری را بیشتر احساس کنند. در برخی از مواقع ناخنک و پینگوکولا ممکن است ملتهب شوند و عوارضی را مانند قرمزی، درد، ریزش اشک و… به همراه داشته باشند.

درمان دو عارضه پینگوکولا و ناخنک چگونه انجام می شود؟

ناخنک و پینگوکولا زمانی که روی چشم ایجاد شوند؛ خود به خود از بین نمی روند. برای درمان این دو عارضه باید به پزشک متخصص چشم نیز مراجعه شود. پزشک متخصص بعد از معاینه این دو عارضه؛ متناسب با وضعیت بیماری، روش مناسبی را برای درمان استفاده می کند. در صورتی که این دو عارضه با سوزش همراه باشند؛ پزشک متخصص از انواع قطره های چشمی برای تسکین درد استفاده می کند.
عارضه ناخنک چشم در صورت درمان نشدن ممکن است رشد کند و سطح قرنیه را بپوشاند. در چنین شرایطی پزشک متخصص با رضایت بیمار طی یک جراحی کوتاه؛ ناخنک را از سطح چشم جدا می کند. خوشبختانه بیماری پینگوکولا بر خلاف ناخنک روی قرنیه رشد نمی کند؛ اما در صورت درمان نشدن ممکن است به ناخنک تبدیل شود. بنابراین باید برای درمان هرچه سریع تر این دو عارضه به پزشک متخصص چشم مراجعه شود.

این مقاله را هم بخوانید:
درمان انسداد مجرای اشکی در نوزادان

چه راه هایی برای پیشگیری از دو عارضه پینگوکولا و ناخنک وجود دارد؟

بر خلاف بسیاری از بیماری های چشمی؛ این دو عارضه در صورت مراقبت؛ قابل پیشگیری هستند. استفاده از کلاه های لبه دار و عینک آفتابی می تواند تاثیر بسزایی در جلوگیری از بروز این عارضه ها داشته باشد.
کسانی که به دلیل شرایط شغلی دائماً در معرض نور خورشید قرار دارند؛ باید از انواع محافظ چشمی برای جلوگیری از برخورد اشعه های مضر خورشید استفاده کنند. همچنین کسانی که در محیط های آلوده و خشکی قرار دارند، بهتر است علاوه بر استفاده از عینک و کلاه، از اشک مصنوعی برای شستشوی چشم و جلوگیری از خشک شدن چشم ها استفاده کنند.

مقایسه بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم

مقایسه بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم

مراجعه به پزشک
در مطلب فوق به بررسی کامل دو بیماری پینگوکولا و ناخنک چشم پرداختیم. دانستیم که این دو بیماری در صورت درمان نشدن ممکن است باعث مشکلاتی برای قرنیه چشم شوند. بنابراین بهتر است برای کنترل و درمان این دو عارضه به متخصص چشم مراجعه شود. پزشک متخصص از انواع دارو یا جراحی برای درمان این دو عارضه استفاده می کند.
دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی؛ از پزشکان حاذقی است که می توانید برای درمان انواع مشکلات و عارضه های چشمی به ایشان مراجعه کنید. دکتر رضا پورمازار با استفاده از تجهیزات پیشرفته و مدرن خود؛ به بررسی مشکلات چشمی می پردازد و بهترین روش درمانی را مطابق با شرایط بیمار انتخاب و از آن برای درمان عارضه های چشمی استفاده می کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *