نابینایی بر اثر بیماری چشمی
نابینایی بر اثر بیماری چشمی
کدام بیماری های چشمی باعث نابینایی می شوند؟
کدام بیماری های چشمی باعث نابینایی چشم می شوند؟ یکی از موضوعات نگران کننده ای که ممکن است ذهن بسیاری از افراد مبتلا به بیماری های چشمی را به خود درگیر کند، این است که چه بیماری هایی باعث نابینا شدن چشم ها می شوند؟ چشم عضو حساسی است که در صورت مراقبت های نادرست؛ ممکن است به آسیب های متفاوتی دچار شود. امروزه تعداد زیادی از بیماری های مرتبط با چشم انسان؛ در اثر درمان نشدن و مراقبت نادرست باعث نابینا شدن چشم ها می شوند.
نابینایی ممکن است به صورت دائمی یا موقت باشد. با این حال این مسئله باعث از دست دادن یکی از حواس پنجگانه می شود. با توجه به اهمیت سلامت چشم در انسان ها، بر آن شدیم تا در این محتوا به بررسی برخی از بیماری های شایعی که باعث نابینایی موقت و دائمی چشم ها می شوند، بپردازیم.

نابینایی بر اثر بیماری چشمی
انواع بیماری های شایعی که باعث نابینایی می شوند؟
برخی از بیماری های چشمی در صورت درمان نشدن و پیشگیری نکردن؛ باعث به خطر افتادن سلامت چشم ها و در نتیجه نابینا شدن می شود. در صورتی که میزان خطر یک بیماری چشمی زیاد باشد، ممکن است فرد دچار نابینایی دائمی شود. اما در مواقعی برخی از بیماری های چشمی تنها به صورت موقتی باعث نابینایی می شوند که البته در صورت درمان نشدن، ممکن است به نابینایی دائم ختم شوند. شایع ترین بیماری های چشم که باعث نابینایی می شوند عبارت هستند از:
• بیماری گلوکوم (آب سیاه): آب سیاه یکی از شایع ترین بیماری های چشمی است که در آن عصب های چشم انسان دچار آسیب می شوند. این بیماری باعث می شود تا برخی از عصب ها قابلیت دید خود را برای همیشه از دست بدهند. فشار چشم یکی از علت های شایع بیماری آب سیاه است که باعث می شود روز به روز عصب های بیشتری بینایی خود را از دست بدهند. بیماری گلوکوم در ابتدا باعث ضعیف شدن دید محیطی می شود. اما در صورت درمان نشدن باعث اختلال در دید مرکزی و نابینایی چشم ها می شود.
• بیماری آب مروارید: آب مروارید نوعی بیماری چشمی است که اغلب اوقات برای افراد بالای 40 سال اتفاق می افتد. در این بیماری عدسی چشم کدر می شود. متاسفانه کدر شدن عدسی چشم باعث می شود تا فرد در هنگام انجام فعالیت های روزانه با مشکلات زیادی همراه باشد. کسانی که از بیماری آب مروارید رنج می برند، ممکن است با علائمی مانند حساس شدن به نور طبیعی و مصنوعی، تغییرات مداوم در نمره عینک، دو بینی و…همراه باشند. این بیماری در صورت درمان نشدن باعث رسیدن آب مروارید و در نتیجه عفونت شدید می شود. عفونت نیز به مرور زمان باعث نابینا شدن فرد می شود.
• دژنراسیون ماکولا: دژنراسیون ماکولا یکی از شایع ترین بیماری هایی است که در سنین میانسالی و بزرگسالی باعث نابینایی چشم برخی از افراد می شود. این بیماری به دلیل آسیب دیدن لکه زرد چشم نیز اتفاق می افتد. لکه زرد عاملی است که در چشم انسان موجب جلوگیری از حساسیت شدید چشم به نور نیز می شود. متاسفانه این بیماری در زنان بیشتر شایع است و به علت درمان نادرست ممکن است باعث کوری فرد شود.
افراد نابینا با چه علائم و نشانه ای همراه هستند؟
نابینایی درجات مختلفی دارد. برخی از افراد ممکن است نابینایی را در یک چشم را تجربه کنند. کسانی که نابینایی کامل را تجربه می کنند به هیچ عنوان نمی توانند محیط اطراف خود را مشاهده کنند. اما اگر فردی به دلایل متعددی دچار کم بینایی شود، ممکن است با علائمی همراه باشد که برخی از آن ها عبارت هستند از:
1. قابلیت دید تونلی و ابری
2. ضعیف شدن چشم ها در شب
3. ناتوانی در مشاهده اشکال و اجسام اطراف
4. مشاهده سایه برخی از اشیاء
چه راه حلی برای پیشگیری از نابینایی چشم وجود دارد؟
مراقبت درست، معاینه به موقع، درمان سریع و…از مهم ترین کارهایی هستند که باید برای پیشگیری از نابینایی انجام شود. تمام بیماری های چشمی باید برای تشخیص و درمان توسط پزشک متخصص بررسی شوند. پزشک متخصص با بررسی بیماری و روند آن می توانند بیمار را به عوارضی که ممکن است در اثر یک بیماری خاص روی چشم ها ایجاد شود، آگاه کنند. اغلب افرادی که به دلیل بیماری های شایعی مانند آب مروارید، گلوکوم و… دچار نابینایی شده اند برای درمان به پزشک متخصص مراجعه نکرده اند و پیشرفت بیماری باعث آسیب شدید چشم نیز شده است. سایر روش های پیشگیری از کوری چشم عبارت هستند از:
• تغذیه اصولی
• ورزش کردن
• مصرف نکردن سیگار و مشروبات الکلی
• استفاده از انواع ویتامین
• استفاده از آنتی اکسیدان و مواد معدنی

نابینایی بر اثر بیماری چشمی
مراجعه به پزشک
در مطلب بالا به معرفی برخی از شایع ترین بیماری های چشمی که ممکن است باعث از دست دادن بینایی انسان شوند، پرداختیم. دانستیم که معمولاً بیماری هایی چون آب سیاه، آب مروارید، دژنراسیون ماکولا و…باعث نابینایی می شوند. به همین دلیل کسانی که در معرض چنین بیماری هایی قرار دارند، باید هرچه سریع تر تحت نظر پزشک چشم قرار بگیرند. دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های مرتبط با چشم است.
دکتر رضا پورمازار با دانش و مهارت بالای خود به تشخیص انواع بیماری های چشمی می پردازد و بهترین روش های درمانی را برای درمان بیماری های چشمی استفاده می کند. شما می توانید برای دریافت مشاوره و رزور نوبت با شماره مطب دکتر تماس حاصل کنید و درخواست خود را برای معاینه حضوری ثبت کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.