نابینایی موقت چیست
نابینایی موقت چیست؟
نابینایی موقت چشم یکی از اتفاقات ناگواری است که ممکن است در یک دوره زمانی خاص برای برخی از افراد اتفاق بیفتد. متاسفانه در صورت بروز نابینایی موقت ممکن است فرد همه یا بخشی از بینایی خود را به دلایل متعددی مانند انواع بیماری های چشمی از دست بدهد. مدت زمان بازگشت بینایی در بیماران بسیار متفاوت است و با توجه به علت بروز آن ممکن است بین چند دقیق تا چندین روز به طول بیانجامد. کسانی که از این اختلال رنج می برند باید برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند. دانستن علت نابینایی موقت کمک می کند تا درصد کمتری از افراد به این بیماری دچار شوند. به همین علت ما بر آن شدیم تا در این محتوا به بررسی علت نابینایی چشم و روش های درمان و پیشگیری از آن بپردازیم.
چه عواملی باعث نابینایی موقت چشم می شوند؟
علت نابینایی موقت چشم برای هر فرد متفاوت است و به عوامل متعددی بستگی دارد. به طور کلی علت اصلی نابینایی موقت چشم، کم شدن جریان خون در چشم است. هر گونه اختلال در رگ های خونی که در دو طرف گردن وجود دارد و باعث انتقال خون از قلب به مغز و چشم انسان می شود، باعث بروز نابینایی موقت چشم می شود. عوامل متعددی مانند تجمع چربی، افزایش فشار خون، مصرف مواد مخدر و…باعث بروز مشکل در رگ های خونی می شوند. علاوه بر دلایل بالا، مهم ترین عواملی که باعث نابینایی موقت چشم می شوند عبارت هستند از:
1. بیماری Sickle Cell: علت اصلی بروز این بیماری، کم خونی ارثی در برخی از افراد است که موجب نرسیدن خون به چشم و در نتیجه نابینایی موقت می شود.

نابینایی موقت چیست
2. سردرد میگرنی: متاسفانه در برخی موارد سردردهای میگرنی موجب می شوند تا رگ ها باریک شده و خون کمتری به چشم انسان منتقل شود. سردردهای میگرنی ممکن است بین 10 تا 20 دقیقه باعث نابینایی موقت در چشم انسان شوند.
3. آرتریت گیجگاهی: آرتریت گیجگاهی ممکن است در افراد بالای 50 سال باعث نابینایی شود. متاسفانه در اثر بروز بیماری آرتریت گیجگاهی، التهاباتی در شریان های سر اتفاق می افتد که ممکن است باعث بروز علائمی چون سردرد، خستگی شدید، تب و..شود. کسانی که به دلیل این اتفاق دچار نابینایی می شوند باید هرچه سریع تر برای درمان اقدام کنند زیرا این بیماری طی زمان کوتاهی ممکن است باعث نابینایی دائمی چشم شود.
4. وازواسپاسم شبکیه: وازواسپاسم از دیگر عواملی است که ممکن است باعث نابینایی موقت در چشم انسان شود. البته نابینایی موقت در صورت درمان این بیماری در زمان کوتاهی رفع می شود. معمولاً منقبض شدن شبکیه چشم انسان باعث بروز این بیماری می شوند که فشار خون بالا و میگرن شبکیه از مهم ترین دلایل این انقباض هستند.
5. گلوکوم زاویه بسته: گلوکوم زاویه بسته از اختلالاتی است که در اغلب موارد باعث ایجاد برآمدگی در عنبیه چشم می شود. در اثر بروز این اختلال، مایعات چشم به درستی تخلیه نمی شوند و فشار چشم اتفاق می افتد. فشار چشم نیز ممکن است در برخی افراد باعث نابینایی موقت یا تاری چشم شود.
پزشک متخصص چشم از چه راه هایی به تشخیص علت نابینایی موقت می پردازد؟
امروزه روش های بسیار زیادی برای تشخیص و درمان بیماری های چشمی وجود دارد. پزشک متخصص چشم می تواند با انجام بسیاری از آزمایشات و معاینه چشم از طریق تجهیزات و دستگاه های پیشرفته طی زمان کوتاهی به تشخیص علت بیماری های چشمی بپردازد و بعد از مدتی آن را با روش های نوین و تخصصی درمان کند. برای تشخیص نابینایی موقت اغلب چشم پزشکان از روش هایی مانند آزمایش خون، سونوگرافی داپلر عروق گردن، سی تی اسکن، اکوکاردیوگرام، ام ار آی و…استفاده می کنند.
پزشک متخصص چشم از چه روش هایی برای درمان نابینایی موقت چشم استفاده می کند؟
روش درمان نابینایی موقت چشم با توجه به علت این اختلال و شدت آن متفاوت است. پزشک متخصص ابتدا از روش های تشخیصی علت بروز نابینایی موقت در چشم را بررسی می کند. بعد از تشخیص علت نابینایی پزشک چشم از روش هایی مانند تجویز دارو برای رقیق کردن خون، ، تغییر سبک زندگی، انجام جراحی و…برای درمان این بیماری استفاده می کند. در صورتی که عواملی مانند قند خون، فشار خون بالا و پایین و…باعث بروز این اختلال شوند، پزشک متخصص داروهایی را برای کنترل این بیماری ها تجویز می کند.
چه راه هایی برای پیشگیری از نابینایی موقت چشم وجود دارد؟
قطعاً رعایت کردن برخی نکات کمک می کند تا احتمال بروز این بیماری ها در فرد کاهش پیدا کند و فرد دچار نابینایی موقت نشود. مهم ترین راه های پیشگیری از نابینایی موقت چشم عبارت هستند از:
1. پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
2. کنترل اضطراب و استرس در زمان نگرانی
3. انجام فعالیت های ورزشی مانند پیاده روی، نرمش، دویدن،
4. جلوگیری از افزایش وزن و پیروی از برنامه غذایی سالم
5. تنظیم فشار خون، قند خون و چربی با پرهیز غذایی و مصرف دارو

نابینایی موقت چیست
مراجعه به پزشک
در مطلب بالا به بررسی کامل اینکه نابینایی موقت چیست و چه عواملی باعث بیماری نابینایی موقت می شوند، پرداختیم. دانستیم که بیماری هایی مانند گلوکوم، میگرن، آرتریت و…ممکن است به صورت ناگهانی یا به مرور زمان باعث نابینایی موقت چشم شوند. نابینایی موقت چشم ممکن است در صورت درمان نشدن باعث نابینایی دائمی چشم شود. بنابراین در صورت بروز این اختلال بهتر است هر چه سریع تر به پزشک متخصص چشم مراجعه شود. اگر به دنبال پزشک متخصص و باتجربه ای برای معاینه و درمان بیماری های مرتبط با چشم هستید، می توانید به دکتر رضا پورمازار جراح و متخصص بیماری های چشمی مراجعه کنید. دکتر رضا پورمازار با استفاده از تجهیزات به روز و دقیق خود و تشخیص صحیح به درمان انواع بیماری های چشمی می پردازد. شما می توانید برای معاینه به صورت حضوری به مطب دکتر پورمازار مراجعه کنید.
سلام،متاسفانه دو روز پیش پسرم که۱۴سالشه در کتابخانه مدرسه در چشم چپ بطور ناگهانی دچار سیاه شدگی میدان دید شده و بعد از چند دقیقه ببناییش برگشته ولی الان اظهار میکنه که در قسمت پایینی گوشه راست چشم یک لکه سیاهی هست که نمیتونه ببینه تقریبا ۱۵ددرصد ازمیدان دید،بعد از مراجعه به متخصص چشم پزشکی آقای فارسیانی گفتند که هیچ توحیهی در چشم پزشکی نداره ومشکلی نیست و گفتند که به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید،لطفا راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر حتما باید از نظر شبکیه چشم مورد معاینه قرار بگیرد
سلام یکی از فامیلامون که دختر جوونیه ۲۷ سالشه بطور ناگهانی دچار نابینایی شده البته یه مدت قبلش هم تار میدید ولی نه زیاد الان ۴۵ روزه که نمیبینه دکترا هم علتشو نمیدونن 🥺