پینگوکولا یا توده زرد روی چشم

پینگوکولا یا توده زرد روی چشم چیست؟

پینگوکولا یا توده زرد روی چشم چیست؟

پینگوکولا یکی از بیماری های چشم است که در این بیماری ضایعه یا توده ی سفید یا زرد رنگ روی ملتحمه یا سفیدی چشم ظاهر می شود. شیوع این بیماری در سنین بالا بیشتر است اما گاهی اوقات نوجوانان و جوانان نیز به این عارضه دچار می شوند. زائده و توده ایجاد شده در این عارضه جزو توده های خوش خیم است و با توده های سرطانی متفاوت است. برخی از افراد ممکن است این بیماری را با ناخنک اشتباه بگیرند که تفاوت آن با ناخنک این است که این توده روی سطح قرنیه گسترش پیدا نمی کند. در ادامه مطلب در خصوص علت ایجاد این عارضه، علائم و راه های درمان آن مطالبی ذکر می شود.

چه مواردی سبب به وجود آمدن پینگوکولا می ‌شوند؟

علت اصلی این بیماری تغییر در بافت ملتحمه چشم است؛ به همین سبب برای بررسی عوامل به وجود آورنده بیماری باید عواملی که باعث تغییر در بافت ملتحمه می شوند؛ بررسی شوند. عوامل محیطی متعددی می‌توانند سبب بروز این بیماری شوند که عبارتند از:
اشعه ماورای بنفش: اصلی ترین عامل ایجاد تغییر در بافت ملتحمه چشم را اشعه ماورای بنفش می دانند. اشعه ماورای بنفش روی بافت ملتحمه چشم بیش از سایر بافت‌های چشم تاثیر می گذارد و باعث ایجاد توده روی این سطح می شود.
قرار گرفتن در گرد و غبار شدید: قرار گرفتن در محیط هایی که پر از ذرات معلق است؛ می تواند احتمال ابتلا به ایجاد توده در چشم را افزایش دهد. زیرا گرد و غبارها باعث ایجاد آسیب و خراش روی قرنیه و بافت ملتحمه می شوند و این آسیب ها به صورت توده روی سطح چشم خود را نشان می دهند.
بیماری خشکی چشم: بیماری خشکی چشم علاوه بر این که می تواند احتمال ایجاد توده روی بافت ملتحمه را افزایش دهد؛ می تواند به پیشرفت این بیماری نیز کمک کند.
سایر عوامل به وجود آورنده این بیماری عبارتند از:
تماس چشم با آب و هوای نامطلوب و طوفانی
تماس مکرر چشم با لنز های تماسی نرم

این مقاله را هم بخوانید:
آیا مگس پران و جرقه خطرناک است

توده زرد روی چشم سبب ایجاد چه عوارضی می شود؟

در اغلب افراد پینگوکولا عارضه خاصی را ایجاد نمی‌کند اما در برخی از مواقع نیز این بیماری با علائم و عوارض خاص ظهور پیدا می‌کند. برخی از علائم این بیماری عبارتند از:
خشکی چشم: وجود زائده برجسته روی بافت ملتحمه باعث اختلال در پرده اشکی می شود به طوری که پرده اشکی به صورت مساوی اشک را در سطح چشم پخش نمی کند و در اثر این عارضه خشکی چشم به وجود می آید. خشکی چشم می تواند علائم دیگری مانند خارش، تاری دید، احساس سوزش و مورمور شدن را به وجود آورد.
ظهور عروق خونی در چشم: قرمز شدن سفیدی چشم در این بیماری مشاهده می شود که علت آن، ایجاد رگ در قسمت های سفید چشم است. التهاب و گشاد شدن عروق می تواند از عوامل ظهور رگ های خونی در چشم باشد.
سایر علائم این بیماری عبارتند از:
• پوشیده شدن صلبیه چشم
• تورم چشم ها
• احساس وجود جسم خارجی در چشم

پینگوکولا یا توده زرد روی چشم

پینگوکولا یا توده زرد روی چشم

آیا راهی برای پیشگیری از پینگوکولا وجود دارد؟

از آنجا که بروز زائده زرد رنگ روی چشم به عوامل محیطی وابسته است و عوامل ژنتیکی در بروز آن نقش ندارند؛ می‌توان با رعایت یکسری از نکات بهداشتی به راحتی از بروز این بیماری جلوگیری کرد. بهترین راه های پیشگیری از ایجاد توده زرد روی چشم عبارتند از:
استفاده از عینک های ضد آفتاب استاندارد: عینک های ضد آفتاب استاندارد، بهترین وسایل دفاعی در برابر اشعه های مضر خورشید هستند. به همین جهت توصیه می شود در هنگام خرید عینک آفتابی به مراکز معتبر مراجعه شود و با متخصص مربوطه در هنگام خرید مشورت شود. لنزهای پلاریزه و ضد انعکاس که میزان تشعشع نور را کاهش می دهند؛ بهترین عینک ها برای محافظت از چشم در برابر نور خورشید هستند.
سایر راه های پیشگیری از پینگوکولا عبارتند از:
جلوگیری از خشکی چشم با مرطوب نگه داشتن سطح چشم
استفاده از عینک های محافظ چشم در صورت کار کردن در محیط های پر از ذرات معلق

این مقاله را هم بخوانید:
کراتوکونوس یک بیماری کمتر شناخته شده چشم

چشم پزشکان چه روش هایی را برای درمان پینگوکولا پیشنهاد می‌کنند؟

بیماران مبتلا به پینگوکولا با مراجعه به بینایی سنج و چشم پزشک می توانند برای درمان این بیماری اقدام کنند. چشم پزشکان به راحتی با بررسی علائم بالینی و معاینه چشم از طریق ذره بین های خاص زیر نور با طول موج مشخص می توانند به وجود این بیماری پی ببرند و آن را تایید کنند. سپس پزشکان با توجه به شدت بیماری و وضعیت سلامت بیمار راه هایی را برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنند.

برخی از روش‌ های رایج درمان پینگوکولا عبارتند از:
جراحی: اگر توده های برجسته در بافت ملتحمه بزرگ شده باشند و ظاهر آن ها برای فرد ناخوشایند باشد؛ عمل جراحی انجام می شود. با استفاده از عمل جراحی زائده های ایجاد شده خارج می شوند. دوره نقاهت بعد از عمل جراحی با توجه به سن بیمار و وضعیت سلامت عمومی می‌تواند متفاوت باشد. دوره نقاهت ممکن است چند ماه طول بکشد.
دارو درمانی: در روش دارو درمانی پزشک متخصص عارضه های به وجود آمده را با دقت بررسی می کند. و با توجه به عارضه های به وجود آمده داروی خاصی را تجویز می‌کند. به عنوان مثال برای درمان خشکی چشم اشک های مصنوعی و برای درمان التهاب داروهای استروئیدی را تجویز می کند.

پینگوکولا یا توده زرد روی چشم

پینگوکولا یا توده زرد روی چشم

مراجعه به پزشک
پینگوکولا یکی از عارضه های چشم است که در آن توده های سفید یا زرد رنگ در نزدیکی قرنیه به وجود می آیند. جنس توده به وجود آمده می‌تواند از لیپید، کلسیم و پروتئین باشد در برخی از مواقع هر سه این ترکیبات می توانند در توده زرد رنگ وجود داشته باشند. قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض نور خورشید، ورود گرد و غبار به چشم و قرار گرفتن در معرض طوفان می توانند سبب ایجاد این عارضه شوند. مراجعه به پزشک متخصص می تواند از عوارض این بیماری مانند تاری دید و خشکی چشم جلوگیری کند. برای درمان پینگوکولا می توانید به مطب دکتر رضا پورمازار متخصص چشم در تهران مراجعه کنید.

این مقاله را هم بخوانید:
روش های درمان تیروئید چشمی

 

 

2 پاسخ
  1. عبادالله" طاهری
    عبادالله" طاهری گفته:

    سلام وعرض ادب آقای دکتور.من از افغانستان، مبتلا به این بیماری هستم هرچقدر به پزشکان چشم رجوع کردم ودارو مصرف کردم هیچ برطرف نمیشود چی کار کنم.

    پاسخ
    • پاسخگویی به سوالات
      پاسخگویی به سوالات گفته:

      سلام وقت بخیر لطفا عکس و مدارک بفزستید 09108077708

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *